Pasta met broccoli & pancetta



Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

De basis voor deze pasta is lekker wat broccoli en de lekkerste pancetta die je kunt vinden. Gewone spekjes kunnen natuurlijk ook, maar die smaken nét iets anders. Zorg dat je voor dit pastarecept alles klaar hebt staan. Dan is het daarna namelijk een kwestie van 10 minuten en je bent klaar.

Een van de gouden trucs voor een romige pastasaus is een goede schep pastawater bij je gerecht doen. Het zetmeel in het pastawater zorgt voor binding van je saus en maakt het extra romig. Dus bewaar je pastawater, als je de pasta in dit recept afgiet!

Pasta voor 4 personen

  • 2 el neutrale olie
  • 125g pancetta, in blokjes
  • 500g broccoli, in gelijke roosjes (stronk in blokjes)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250g ricotta (Galbani)
  • 150 ml pastawater
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 400g pasta, naar keuze
  • ½ el citroensap
  • versgemalen zwarte peper

pasta met broccoli

Pasta met broccoli & pancetta

Zet een pan met kokend water op voor je pasta. Kook die in 8 minuten al dente. En houd ongeveer 150ml pastawater achter. In de tussentijd verhit je in een grote hapjespan de olie en bak je hier, op hoog vuur, de pancetta twee minuten in aan. Voeg dan de broccoli toe en bak die, al omscheppend, 5 minuten mee. Bestrooi dan met oregano en voeg de knoflook toe en bak dat een minuutje mee.

Romige pastasaus

Dan mag de ricotta erbij en roer die los met het achtergehouden pastawater tot je een romige pastasaus hebt. Breng die op smaak met de geraspte kaas, peper en citroensap. Voeg dan de gekookte pasta toe en serveer meteen. Natuurlijk kan wat extra geraspte kaas over de pastasaus heen nooit kwaad….

Let op: dit is geen pastarecept om vooruit te maken, de saus trekt dan teveel in de pasta. Wel kun je de saus alvast maken. Voeg dan, nadat je de saus hebt opgewarmd, de gekookte pasta toe.

 

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.