Pasta met broccoli & pancetta



Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

De basis voor deze pasta is lekker wat broccoli en de lekkerste pancetta die je kunt vinden. Gewone spekjes kunnen natuurlijk ook, maar die smaken nét iets anders. Zorg dat je voor dit pastarecept alles klaar hebt staan. Dan is het daarna namelijk een kwestie van 10 minuten en je bent klaar.

Een van de gouden trucs voor een romige pastasaus is een goede schep pastawater bij je gerecht doen. Het zetmeel in het pastawater zorgt voor binding van je saus en maakt het extra romig. Dus bewaar je pastawater, als je de pasta in dit recept afgiet!

Pasta voor 4 personen

  • 2 el neutrale olie
  • 125g pancetta, in blokjes
  • 500g broccoli, in gelijke roosjes (stronk in blokjes)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250g ricotta (Galbani)
  • 150 ml pastawater
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 400g pasta, naar keuze
  • ½ el citroensap
  • versgemalen zwarte peper

pasta met broccoli

Pasta met broccoli & pancetta

Zet een pan met kokend water op voor je pasta. Kook die in 8 minuten al dente. En houd ongeveer 150ml pastawater achter. In de tussentijd verhit je in een grote hapjespan de olie en bak je hier, op hoog vuur, de pancetta twee minuten in aan. Voeg dan de broccoli toe en bak die, al omscheppend, 5 minuten mee. Bestrooi dan met oregano en voeg de knoflook toe en bak dat een minuutje mee.

Romige pastasaus

Dan mag de ricotta erbij en roer die los met het achtergehouden pastawater tot je een romige pastasaus hebt. Breng die op smaak met de geraspte kaas, peper en citroensap. Voeg dan de gekookte pasta toe en serveer meteen. Natuurlijk kan wat extra geraspte kaas over de pastasaus heen nooit kwaad….

Let op: dit is geen pastarecept om vooruit te maken, de saus trekt dan teveel in de pasta. Wel kun je de saus alvast maken. Voeg dan, nadat je de saus hebt opgewarmd, de gekookte pasta toe.

 

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!