Pasta met broccoli & pancetta



Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

De basis voor deze pasta is lekker wat broccoli en de lekkerste pancetta die je kunt vinden. Gewone spekjes kunnen natuurlijk ook, maar die smaken nét iets anders. Zorg dat je voor dit pastarecept alles klaar hebt staan. Dan is het daarna namelijk een kwestie van 10 minuten en je bent klaar.

Een van de gouden trucs voor een romige pastasaus is een goede schep pastawater bij je gerecht doen. Het zetmeel in het pastawater zorgt voor binding van je saus en maakt het extra romig. Dus bewaar je pastawater, als je de pasta in dit recept afgiet!

Pasta voor 4 personen

  • 2 el neutrale olie
  • 125g pancetta, in blokjes
  • 500g broccoli, in gelijke roosjes (stronk in blokjes)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250g ricotta (Galbani)
  • 150 ml pastawater
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 400g pasta, naar keuze
  • ½ el citroensap
  • versgemalen zwarte peper

pasta met broccoli

Pasta met broccoli & pancetta

Zet een pan met kokend water op voor je pasta. Kook die in 8 minuten al dente. En houd ongeveer 150ml pastawater achter. In de tussentijd verhit je in een grote hapjespan de olie en bak je hier, op hoog vuur, de pancetta twee minuten in aan. Voeg dan de broccoli toe en bak die, al omscheppend, 5 minuten mee. Bestrooi dan met oregano en voeg de knoflook toe en bak dat een minuutje mee.

Romige pastasaus

Dan mag de ricotta erbij en roer die los met het achtergehouden pastawater tot je een romige pastasaus hebt. Breng die op smaak met de geraspte kaas, peper en citroensap. Voeg dan de gekookte pasta toe en serveer meteen. Natuurlijk kan wat extra geraspte kaas over de pastasaus heen nooit kwaad….

Let op: dit is geen pastarecept om vooruit te maken, de saus trekt dan teveel in de pasta. Wel kun je de saus alvast maken. Voeg dan, nadat je de saus hebt opgewarmd, de gekookte pasta toe.

 

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.