Pasta met broccoli & pancetta



Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

De basis voor deze pasta is lekker wat broccoli en de lekkerste pancetta die je kunt vinden. Gewone spekjes kunnen natuurlijk ook, maar die smaken nét iets anders. Zorg dat je voor dit pastarecept alles klaar hebt staan. Dan is het daarna namelijk een kwestie van 10 minuten en je bent klaar.

Een van de gouden trucs voor een romige pastasaus is een goede schep pastawater bij je gerecht doen. Het zetmeel in het pastawater zorgt voor binding van je saus en maakt het extra romig. Dus bewaar je pastawater, als je de pasta in dit recept afgiet!

Pasta voor 4 personen

  • 2 el neutrale olie
  • 125g pancetta, in blokjes
  • 500g broccoli, in gelijke roosjes (stronk in blokjes)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250g ricotta (Galbani)
  • 150 ml pastawater
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 400g pasta, naar keuze
  • ½ el citroensap
  • versgemalen zwarte peper

pasta met broccoli

Pasta met broccoli & pancetta

Zet een pan met kokend water op voor je pasta. Kook die in 8 minuten al dente. En houd ongeveer 150ml pastawater achter. In de tussentijd verhit je in een grote hapjespan de olie en bak je hier, op hoog vuur, de pancetta twee minuten in aan. Voeg dan de broccoli toe en bak die, al omscheppend, 5 minuten mee. Bestrooi dan met oregano en voeg de knoflook toe en bak dat een minuutje mee.

Romige pastasaus

Dan mag de ricotta erbij en roer die los met het achtergehouden pastawater tot je een romige pastasaus hebt. Breng die op smaak met de geraspte kaas, peper en citroensap. Voeg dan de gekookte pasta toe en serveer meteen. Natuurlijk kan wat extra geraspte kaas over de pastasaus heen nooit kwaad….

Let op: dit is geen pastarecept om vooruit te maken, de saus trekt dan teveel in de pasta. Wel kun je de saus alvast maken. Voeg dan, nadat je de saus hebt opgewarmd, de gekookte pasta toe.

 

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!