Snelle gebakken broccolirijst met courgette



Groener dan dit wordt het niet. Deze low carb gebakken broccolirijst bevat meer dan een kilo aan groente, maar is bovenal ontzéttend lekker.

Als je zorgt dat je alle groente die in deze snelle gebakken broccolirijst gesneden hebt is het daarna nog een kleine tien minuten tot je aan tafel kunt.

Een super gezonde, snelle, koolhydraatarme maaltijd die zowel in de avond als tijdens de lunch een prima plan is. Eet je deze gebakken broccolirijst als lunch, dan ben je al ruimschoots op weg voor je dagelijkse hoeveelheid groente.

Broccolirijst heb ik tegenwoordig standaard in de koelkast liggen omdat het zo veelzijdig gebruikt kan worden.  Bijvoorbeeld op Aziatische wijze, of gebakken met halloumi. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Dit recept voor gebakken broccolirijst wordt aangevuld met nog meer groene groente, zoals courgette en edemama. Die laatste koop je in de toko kant en klaar en hoef je alleen nog maar mee te warmen.

In principe is dit recept vegan, met uitzondering van het gebakken ei dat ik er nog op doe. Maar die kun je ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door wat pittige tofublokjes die je mee wokt. Net wat je lekker vindt.

Dat gebakken broccolirijst koolhdraatarm is vind ik mooi meegenomen, maar het allerbelangrijkste is eigenlijk dat dit gewoon een heel lekker (oké, en gezond) recept met heel veel groente is.

voor 2-3 personen

175 gram broccoliroosjes
2 el zonnebloemolie
300 gram courgette, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl geraspte gember
400 gram broccolirijst
200 gram edemame
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
3-4 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
optioneel: chilivlokken

gebakken broccolirijst vegan

Snelle gebakken broccolirijst met courgette

Start met het voorbereiden van alle groente en verhit in een wok de zonnebloemolie. Bak als eerste de broccoliroosjes, twee minuten, op hoog vuur terwijl je regelmatig omschept. Voeg de courgetteblokjes toe en wok ook die twee minuten mee. Blijf regelmatig omscheppen. Dan mag de knoflook en gember erbij en schep die een minuutje mee om, waarna je de broccolirijst toevoegt. Ook die mag op hoog vuur twee minuten mee omgeschept worden.

De rijstazijn, sojasaus en sesamolie meng je in een kommetje. Wil je wat pit, voeg dan een halve tot hele theelepel chilivlokken toe. Giet dit nu bij de gebakken broccolirijst. Terwijl je alles goed omschept voeg je de edemame boontjes toe en die warm je nog kort mee. Proef nu of je het op smaak vindt. Voeg anders naar smaak nog sesamolie of sojasaus toe. Een kneepje citroensap zorgt nog voor wat frisheid, als je dat lekker vindt.

Tot slot een gebakken ei op je gebakken broccolirijst en je gezonde, koolhydraatarme maaltijd is al kaar!

Gepubliceerd op 15 maart 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.