Snelle gebakken broccolirijst met courgette



Groener dan dit wordt het niet. Deze low carb gebakken broccolirijst bevat meer dan een kilo aan groente, maar is bovenal ontzéttend lekker.

Als je zorgt dat je alle groente die in deze snelle gebakken broccolirijst gesneden hebt is het daarna nog een kleine tien minuten tot je aan tafel kunt.

Een super gezonde, snelle, koolhydraatarme maaltijd die zowel in de avond als tijdens de lunch een prima plan is. Eet je deze gebakken broccolirijst als lunch, dan ben je al ruimschoots op weg voor je dagelijkse hoeveelheid groente.

Broccolirijst heb ik tegenwoordig standaard in de koelkast liggen omdat het zo veelzijdig gebruikt kan worden.  Bijvoorbeeld op Aziatische wijze, of gebakken met halloumi. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Dit recept voor gebakken broccolirijst wordt aangevuld met nog meer groene groente, zoals courgette en edemama. Die laatste koop je in de toko kant en klaar en hoef je alleen nog maar mee te warmen.

In principe is dit recept vegan, met uitzondering van het gebakken ei dat ik er nog op doe. Maar die kun je ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door wat pittige tofublokjes die je mee wokt. Net wat je lekker vindt.

Dat gebakken broccolirijst koolhdraatarm is vind ik mooi meegenomen, maar het allerbelangrijkste is eigenlijk dat dit gewoon een heel lekker (oké, en gezond) recept met heel veel groente is.

voor 2-3 personen

175 gram broccoliroosjes
2 el zonnebloemolie
300 gram courgette, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl geraspte gember
400 gram broccolirijst
200 gram edemame
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
3-4 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
optioneel: chilivlokken

gebakken broccolirijst vegan

Snelle gebakken broccolirijst met courgette

Start met het voorbereiden van alle groente en verhit in een wok de zonnebloemolie. Bak als eerste de broccoliroosjes, twee minuten, op hoog vuur terwijl je regelmatig omschept. Voeg de courgetteblokjes toe en wok ook die twee minuten mee. Blijf regelmatig omscheppen. Dan mag de knoflook en gember erbij en schep die een minuutje mee om, waarna je de broccolirijst toevoegt. Ook die mag op hoog vuur twee minuten mee omgeschept worden.

De rijstazijn, sojasaus en sesamolie meng je in een kommetje. Wil je wat pit, voeg dan een halve tot hele theelepel chilivlokken toe. Giet dit nu bij de gebakken broccolirijst. Terwijl je alles goed omschept voeg je de edemame boontjes toe en die warm je nog kort mee. Proef nu of je het op smaak vindt. Voeg anders naar smaak nog sesamolie of sojasaus toe. Een kneepje citroensap zorgt nog voor wat frisheid, als je dat lekker vindt.

Tot slot een gebakken ei op je gebakken broccolirijst en je gezonde, koolhydraatarme maaltijd is al kaar!

Gepubliceerd op 15 maart 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.