Snelle gebakken broccolirijst met courgette



Groener dan dit wordt het niet. Deze low carb gebakken broccolirijst bevat meer dan een kilo aan groente, maar is bovenal ontzéttend lekker.

Als je zorgt dat je alle groente die in deze snelle gebakken broccolirijst gesneden hebt is het daarna nog een kleine tien minuten tot je aan tafel kunt.

Een super gezonde, snelle, koolhydraatarme maaltijd die zowel in de avond als tijdens de lunch een prima plan is. Eet je deze gebakken broccolirijst als lunch, dan ben je al ruimschoots op weg voor je dagelijkse hoeveelheid groente.

Broccolirijst heb ik tegenwoordig standaard in de koelkast liggen omdat het zo veelzijdig gebruikt kan worden.  Bijvoorbeeld op Aziatische wijze, of gebakken met halloumi. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Dit recept voor gebakken broccolirijst wordt aangevuld met nog meer groene groente, zoals courgette en edemama. Die laatste koop je in de toko kant en klaar en hoef je alleen nog maar mee te warmen.

In principe is dit recept vegan, met uitzondering van het gebakken ei dat ik er nog op doe. Maar die kun je ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen door wat pittige tofublokjes die je mee wokt. Net wat je lekker vindt.

Dat gebakken broccolirijst koolhdraatarm is vind ik mooi meegenomen, maar het allerbelangrijkste is eigenlijk dat dit gewoon een heel lekker (oké, en gezond) recept met heel veel groente is.

voor 2-3 personen

175 gram broccoliroosjes
2 el zonnebloemolie
300 gram courgette, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl geraspte gember
400 gram broccolirijst
200 gram edemame
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
3-4 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
optioneel: chilivlokken

gebakken broccolirijst vegan

Snelle gebakken broccolirijst met courgette

Start met het voorbereiden van alle groente en verhit in een wok de zonnebloemolie. Bak als eerste de broccoliroosjes, twee minuten, op hoog vuur terwijl je regelmatig omschept. Voeg de courgetteblokjes toe en wok ook die twee minuten mee. Blijf regelmatig omscheppen. Dan mag de knoflook en gember erbij en schep die een minuutje mee om, waarna je de broccolirijst toevoegt. Ook die mag op hoog vuur twee minuten mee omgeschept worden.

De rijstazijn, sojasaus en sesamolie meng je in een kommetje. Wil je wat pit, voeg dan een halve tot hele theelepel chilivlokken toe. Giet dit nu bij de gebakken broccolirijst. Terwijl je alles goed omschept voeg je de edemame boontjes toe en die warm je nog kort mee. Proef nu of je het op smaak vindt. Voeg anders naar smaak nog sesamolie of sojasaus toe. Een kneepje citroensap zorgt nog voor wat frisheid, als je dat lekker vindt.

Tot slot een gebakken ei op je gebakken broccolirijst en je gezonde, koolhydraatarme maaltijd is al kaar!

Gepubliceerd op 15 maart 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!