Super snelle pasta met romige tonijn



Dit pasta recept met romige tonijn staat in een kwartier op tafel. Want soms is het gewoon heerlijk om snel aan tafel te zitten zonder teveel gedoe.

Dit recept voor pasta met tonijn is ook nog eens 100% fool proof en nul gedoe. Het is een improvisatie van wat er nog in de koelkast lag met wat ik altijd standaard in de voorraadkast heb liggen.

Blikjes tonijn (ik heb die van Fish Tales standaard in huis) zijn wat dat betreft goud. Zeker in combinatie met de umami die ansjovis in een pastasaus geeft. Combineer dat met een hele grote zak groente en nog wat smaakmakers en in no time staat je pasta met romige tonijn op tafel.

Variatie opties

Andere groente in je koelkast liggen? Geen probleem! Gebruik wat je hebt.
Hou je niet van tonijn? Gebruik dan blikjes zalm
Durf je ansjovis niet aan? Gewoon doen! Je proeft het namelijk niet als vissig terug in je saus.

Kortom, niets houdt je tegen om op een drukke dag dit recept voor deze snelle pasta tevoorschijn te toveren. Het is sneller dan een pizza bestellen. En een stuk gezonder én lekkerder!

Voor 4 personen

2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geraspt
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
600 gram Italiaanse roerbakgroente
1 el Italiaanse kruiden
125 ml crème fraiche
125 ml slagroom
sap + rasp ½ citroen
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
50 gram kappertjes
zout & peper
1 zak volkoren pasta (à 400 gram)

pasta met tonijn

Super snelle pasta met romige tonijn

Verhit voor de pasta een pan met water en breng dat aan de kook. Daarin kook je in 8-9 minuten de pasta beetgaar. Tegelijkertijd ga je aan de slag met je romige tonijnsaus, voor over die pasta. Daarvoor verwarm je een hapjespan met de olie en daarin fruit je de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan de ansjovis toe en laat die door de warmte smelten

Pastasaus met groente en tonijn

Voeg dan de groente en de kruiden toe en op iets hoger vuur roerbak je die 4 minuten tot beetgaar. Nu gaat de creme fraiche, de slagroom en het citroensap en de rasp erbij. Meng dit goed door elkaar en laat warm worden. Tot slot de tonijn en kappertje toevoegen. Die hoeven alleen nog maar warm te worden. Breng op smaak met zout en royaal zwarte peper. Serveer met de pasta en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 9 maart 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.