Super snelle pasta met romige tonijn

Dit pasta recept met romige tonijn staat in een kwartier op tafel. Want soms is het gewoon heerlijk om snel aan tafel te zitten zonder teveel gedoe.
Dit recept voor pasta met tonijn is ook nog eens 100% fool proof en nul gedoe. Het is een improvisatie van wat er nog in de koelkast lag met wat ik altijd standaard in de voorraadkast heb liggen.
Blikjes tonijn (ik heb die van Fish Tales standaard in huis) zijn wat dat betreft goud. Zeker in combinatie met de umami die ansjovis in een pastasaus geeft. Combineer dat met een hele grote zak groente en nog wat smaakmakers en in no time staat je pasta met romige tonijn op tafel.
Variatie opties
Andere groente in je koelkast liggen? Geen probleem! Gebruik wat je hebt.
Hou je niet van tonijn? Gebruik dan blikjes zalm
Durf je ansjovis niet aan? Gewoon doen! Je proeft het namelijk niet als vissig terug in je saus.
Kortom, niets houdt je tegen om op een drukke dag dit recept voor deze snelle pasta tevoorschijn te toveren. Het is sneller dan een pizza bestellen. En een stuk gezonder én lekkerder!
Voor 4 personen
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geraspt
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
600 gram Italiaanse roerbakgroente
1 el Italiaanse kruiden
125 ml crème fraiche
125 ml slagroom
sap + rasp ½ citroen
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
50 gram kappertjes
zout & peper
1 zak volkoren pasta (à 400 gram)
Super snelle pasta met romige tonijn
Verhit voor de pasta een pan met water en breng dat aan de kook. Daarin kook je in 8-9 minuten de pasta beetgaar. Tegelijkertijd ga je aan de slag met je romige tonijnsaus, voor over die pasta. Daarvoor verwarm je een hapjespan met de olie en daarin fruit je de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan de ansjovis toe en laat die door de warmte smelten
Pastasaus met groente en tonijn
Voeg dan de groente en de kruiden toe en op iets hoger vuur roerbak je die 4 minuten tot beetgaar. Nu gaat de creme fraiche, de slagroom en het citroensap en de rasp erbij. Meng dit goed door elkaar en laat warm worden. Tot slot de tonijn en kappertje toevoegen. Die hoeven alleen nog maar warm te worden. Breng op smaak met zout en royaal zwarte peper. Serveer met de pasta en je kunt aan tafel!
Gepubliceerd op 9 maart 2022