Weekmenu 2022 – week 11

In dit weekmenu variëren we, zoals altijd, met recepten met vlees, groente en vis. Zo is er voor ieder wat wils maar eet je gegarandeerd gezond en lekker.
Makkelijke recepten, snel klaar, gezond én lekker. Dat is altijd het criterium voor of een recept in het weekmenu komt of niet. Want doordeweeks wil je gewoon makkelijk en snel aan tafel.
Welk recept je maakt is natuurlijk aan jou. Maar kies ook eens voor een gerecht dat je wellicht niet altijd maakt. Zo ontwikkel je je smaak en ontdek je misschien gerechten die je nog niet eerder hebt gegeten.
Natuurlijk is er, zoals iedere week, ook weer een pasta recept. Want een week zonder pasta is bijna niet meer denkbaar. Toch is ook dit pasta recept weer nét even anders.
Maak je een of meerdere recepten, dan vind ik het natuurlijk super leuk als je dat met me deelt. Wat je ook gaat eten, maak er een fijne week van!
Weekmenu 2022 – week 11
Dit staat er op het (week)menu:
- Rijstsalade met biefstukpuntjes
- Hartige pannenkoek met spinazie
- Pasta met pulled chicken
- Couscousbowl met zalm
- Bloemkoolshoarma
- Havermout pancakes
maandag – Rijstsalade met biefstukpuntjes
Een verrassende, overheerlijke salade met rijst, groente en biefstukpuntjes. Een lekker gezond begin van je week!
dinsdag – Hartige pannenkoek met spinazie
Een verrassende groente- en kaasvariant voor de reguliere pannenkoeken. Deze hartige pannenkoek wordt ongetwijfeld een hit aan tafel!
woensdag – Pasta met pulled chicken
Een makkelijk en snel stoofgerecht van pulled chicken. Voor over de pasta, met olijven en tomaat
donderdag – Couscous bowl met zalm
Een kommetje vol heerlijke (gestoomd) couscous, broccoli en gemarineerde zalm. Dit is wel een van mijn lekkerste couscousrecepten.
vrijdag – Bloemkoolshoarma met kikkererwten
Een plantaardige shoarma van bloemkool, met crunchy geroosterde kikkererwten. Een perfecte vrijdagavondmaaltijd.
weekendtip – Havermout pancakes
Een heerlijk en gezond begin van je weekend is gegarandeerd met deze lekkere havermout pancakes.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
200g zilvervliesrijst
200g geroosterde paprika (uit een pot)
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
200g biefstukpuntjes
dinsdag
350g bloem
250ml melk
1 ei
Doosje kastanjechampignons
olijfolie
teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
450g verse spinazie
100g blauwe kaas
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
250g diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
optioneel: geraspte kaas
woensdag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie
500 gr broccoli,
donderdag
2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers,
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame, gekookt
vrijdag
1 bloemkool
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak
Weekendtip
100g havermout
1 appel, geraspt (met schil) (115 gram)
1 ei
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
100 ml halfvolle melk
1tl bakpoeder
4 plakjes bacon (optioneel)
75 gram zachte roomboter
1 el maple syrup
Gepubliceerd op 11 maart 2022