Rijstsalade met biefstukpuntjes



Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf, levert een héél lekkere rijstsalade op. Rijst met groente en biefstuk. Een heerlijk en snel rijstrecept

Ik zag Jamie Oliver een dergelijke salade maken in zijn serie Jamies Super Food en schreef mee met wat er in ging. Daarna keek ik in mijn koelkast wat er nog aan restjes groente lag én voegde ook nog wat andere ingrediënten toe.

Het resultaat, een supergezonde, overheerlijke salade met rijst, groente en biefstukpuntjes, die het in alle jaargetijden goed doet en die in nog geen kwartier op tafel staat!

Voor vier personen

200g zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
200g geroosterde paprika, in reepjes (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer, gehalveerd en zaadlijst eruit, in reepjes
25g kalamata olijven, gehalveerd (AH)
50g feta, verkruimeld
25g pistachenootjes, grof gehakt
halve granaatappel, alleen de pitjes
1el olijfolie
sap van een ½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout en versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes

Rijstsalade met biefstuk

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af en laat uitlekken. De mijne had 15 minuten nodig, precies genoeg tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden. Doe die ingrediënten, met uitzondering van de feta, biefstuk, pistache en granaatappelpitjes, allemaal in een grote kom.

Hussel door elkaar en meng er dan de olijfolie en limoensap doorheen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Als laatste meng je er de gekookte rijst doorheen, goed omscheppen zodat alles goed door elkaar zit.

Gezonde rijstsalade

In een droge koekenpan rooster je de pistachenootjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Daarna bak je de biefstukpuntjes in die hete pan, met een drupje neutrale olie, in 4-5 minuten goudbruin. Ze blijven dan mooi rosé van binnen. De rijstsalade doe je op een grote schaal. Hierop gaan de granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Als laatste de biefstukpuntjes en pistachenootjes erop en klaar is je gezonde rijstsalade.

Gepubliceerd op 27 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.