Rijstsalade met biefstukpuntjes



Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf, levert een héél lekkere rijstsalade op. Rijst met groente en biefstuk. Een heerlijk en snel rijstrecept

Ik zag Jamie Oliver een dergelijke salade maken in zijn serie Jamies Super Food en schreef mee met wat er in ging. Daarna keek ik in mijn koelkast wat er nog aan restjes groente lag én voegde ook nog wat andere ingrediënten toe.

Het resultaat, een supergezonde, overheerlijke salade met rijst, groente en biefstukpuntjes, die het in alle jaargetijden goed doet en die in nog geen kwartier op tafel staat!

Voor vier personen

200g zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
200g geroosterde paprika, in reepjes (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer, gehalveerd en zaadlijst eruit, in reepjes
25g kalamata olijven, gehalveerd (AH)
50g feta, verkruimeld
25g pistachenootjes, grof gehakt
halve granaatappel, alleen de pitjes
1el olijfolie
sap van een ½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout en versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes

Rijstsalade met biefstuk

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af en laat uitlekken. De mijne had 15 minuten nodig, precies genoeg tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden. Doe die ingrediënten, met uitzondering van de feta, biefstuk, pistache en granaatappelpitjes, allemaal in een grote kom.

Hussel door elkaar en meng er dan de olijfolie en limoensap doorheen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Als laatste meng je er de gekookte rijst doorheen, goed omscheppen zodat alles goed door elkaar zit.

Gezonde rijstsalade

In een droge koekenpan rooster je de pistachenootjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Daarna bak je de biefstukpuntjes in die hete pan, met een drupje neutrale olie, in 4-5 minuten goudbruin. Ze blijven dan mooi rosé van binnen. De rijstsalade doe je op een grote schaal. Hierop gaan de granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Als laatste de biefstukpuntjes en pistachenootjes erop en klaar is je gezonde rijstsalade.

Gepubliceerd op 27 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!