Rijstsalade met biefstukpuntjes



Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf, levert een héél lekkere rijstsalade op. Rijst met groente en biefstuk. Een heerlijk en snel rijstrecept

Ik zag Jamie Oliver een dergelijke salade maken in zijn serie Jamies Super Food en schreef mee met wat er in ging. Daarna keek ik in mijn koelkast wat er nog aan restjes groente lag én voegde ook nog wat andere ingrediënten toe.

Het resultaat, een supergezonde, overheerlijke salade met rijst, groente en biefstukpuntjes, die het in alle jaargetijden goed doet en die in nog geen kwartier op tafel staat!

Voor vier personen

200g zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
200g geroosterde paprika, in reepjes (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer, gehalveerd en zaadlijst eruit, in reepjes
25g kalamata olijven, gehalveerd (AH)
50g feta, verkruimeld
25g pistachenootjes, grof gehakt
halve granaatappel, alleen de pitjes
1el olijfolie
sap van een ½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout en versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes

Rijstsalade met biefstuk

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af en laat uitlekken. De mijne had 15 minuten nodig, precies genoeg tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden. Doe die ingrediënten, met uitzondering van de feta, biefstuk, pistache en granaatappelpitjes, allemaal in een grote kom.

Hussel door elkaar en meng er dan de olijfolie en limoensap doorheen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Als laatste meng je er de gekookte rijst doorheen, goed omscheppen zodat alles goed door elkaar zit.

Gezonde rijstsalade

In een droge koekenpan rooster je de pistachenootjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Daarna bak je de biefstukpuntjes in die hete pan, met een drupje neutrale olie, in 4-5 minuten goudbruin. Ze blijven dan mooi rosé van binnen. De rijstsalade doe je op een grote schaal. Hierop gaan de granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Als laatste de biefstukpuntjes en pistachenootjes erop en klaar is je gezonde rijstsalade.

Gepubliceerd op 27 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.