Rijstsalade met biefstukpuntjes

Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf, levert een héél lekkere rijstsalade op. Rijst met groente en biefstuk. Een heerlijk en snel rijstrecept
Ik zag Jamie Oliver een dergelijke salade maken in zijn serie Jamies Super Food en schreef mee met wat er in ging. Daarna keek ik in mijn koelkast wat er nog aan restjes groente lag én voegde ook nog wat andere ingrediënten toe.
Het resultaat, een supergezonde, overheerlijke salade met rijst, groente en biefstukpuntjes, die het in alle jaargetijden goed doet en die in nog geen kwartier op tafel staat!
Voor vier personen
200g zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
200g geroosterde paprika, in reepjes (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer, gehalveerd en zaadlijst eruit, in reepjes
25g kalamata olijven, gehalveerd (AH)
50g feta, verkruimeld
25g pistachenootjes, grof gehakt
halve granaatappel, alleen de pitjes
1el olijfolie
sap van een ½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout en versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes
Rijstsalade met biefstuk
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af en laat uitlekken. De mijne had 15 minuten nodig, precies genoeg tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden. Doe die ingrediënten, met uitzondering van de feta, biefstuk, pistache en granaatappelpitjes, allemaal in een grote kom.
Hussel door elkaar en meng er dan de olijfolie en limoensap doorheen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Als laatste meng je er de gekookte rijst doorheen, goed omscheppen zodat alles goed door elkaar zit.
Gezonde rijstsalade
In een droge koekenpan rooster je de pistachenootjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Daarna bak je de biefstukpuntjes in die hete pan, met een drupje neutrale olie, in 4-5 minuten goudbruin. Ze blijven dan mooi rosé van binnen. De rijstsalade doe je op een grote schaal. Hierop gaan de granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Als laatste de biefstukpuntjes en pistachenootjes erop en klaar is je gezonde rijstsalade.
Gepubliceerd op 27 januari 2016