Weekmenu 2022 – week 10

Ga jij voor een stamppotje, een hartige taart of kies je het recept voor die lekkere maaltijdsoep. Het weekmenu biedt weer volop variatie.
En dan is het dus ook gewoon al maart hé, niet te geloven. Maar gelukkig daarmee ook het voorjaar lekker dichtbij want die wintermaanden ben ik wel zat inmiddels.
In dit weekmenu zit weer voor ieder wat wils. Makkelijke recepten die of snel klaar zijn of goed zijn voor te bereiden. Lekker veel groente en grotendeels vega. En gezien het komende week de Week zonder Vlees is kun je daar ook lekker meteen mee aan de slag. Natuurlijk vind je nog veel meer vegetarische recepten op de site, mocht je meer inspiratie zoeken.
Heb een fijne en smakelijke week!
Weekmenu 2022 – week 10
Dit staat er op het (week)menu:
- Broccoli stamppot
- Spruitjes met rijst
- Maaltijdsoep met garnalen
- Spaghetti met citroenkip
- Mediterrane traybake
- Quiche met spinazie
maandag – Broccoli stamppot met pijnboompitten
In minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem met dit broccoli stamppotje.
dinsdag – Spruitjes met rijst
Geïnspireerd door Nigella Lawson ontstond dit lekkere recept voor spruitjes met rijst. Een makkelijke doordeweekse maaltijd.
woensdag – Maaltijdsoep met garnalen
Een goed gevulde maaltijdsoep die je heel eenvoudig maakt. Wil je een vegetarische maaltijdsoep, laat dan de garnalen weg.
donderdag – Romige spaghetti met citroenkip
Super snelle en heerlijke spaghetti met romige citroenkip. Want waarom zou je niet ook van een doordeweekse maaltijd een feestje maken!
vrijdag – Geroosterde groente uit de oven met halloumi
Laat aan het eind van de week lekker de oven het werk doen met deze Mediterrane traybake met halloumi. De perfecte vegeterische maaltijd.
weekendtip – Quiche met spinazie
Het is even een werkje, maar dit is een van de lekkerste quiches met spinazie denkbaar. Restjes zijn perfect als lunch!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli, in gelijke roosjes
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
dinsdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes
woensdag
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
125 gram chorizo
1 el tomatenpuree
½ el chilivlokken
½ tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten (San Marzano)
2 potten vleesfond (à 380 ml)
1 blik kikkererwten
15 grote garnalen (diepvries)
200 gram verse savooiekool
1-2 el citroensap
donderdag
2 dubbele (scharrel) kipfilets
250g champignons
1el neutrale olie
1 rode ui
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
1 citroen
knoflookpoeder
platte peterselie
300g spaghetti
vrijdag
8 tomaten
2 venkels
2 paprika’s
1 halloumi kaas
2 tenen knoflook
2 rode uien
10 takjes tijm
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
Weekendtip
280g bloem
5g suiker
5g zout
200g boter
50g melk
10g eidooier (afwegen!)
2 eieren
100g halfvolle yoghurt
70g slagroom
zout, peper, nootmuskaat
100g verse babyspinazie (ik gebruikte 150g gewone bladspinazie)
2 bosuitjes
1 kleine prei
100g feta
80g ricotta
15g verse dille
45g olijfolie
2 handjes geroosterde pijnboompitten (ipv sesamzaad, zoals in het boek)
1 citroen
handje zwarte Kalamata olijven
Gepubliceerd op 5 maart 2022