Spruitjes met rijst



Spicy spruitjes met rijst, voor wat variatie op je bord! Een heerlijk spruitjes recept geïnspireerd door Nigella Lawson.

Want een tijdje terug zag ik een glimp van Nigella op tv waarbij ze kant en klare rijst gebruikte in een gerecht met spruitjes. Ik sloeg op twee dingen aan, want hoera voor spruitjes en wat gaaf om die te combineren met rijst.

Het inspireerde me in ieder geval tot dit recept voor spicy spruitjes met rijst, die in no time op tafel staat!

Avondmaaltijd voor 2-3 personen

1cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
scheutje neutrale olie
350g kippendijen, in dunne reepjes
500g spruitjes, schoongemaakt en in dunne plakjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

spicy spruitjes

Spruitjes en rijst

Voor dit recept van spruitjes met rijst bereid je alle ingrediënten voor en zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hier in zachtjes de gember en knoflook aan, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Dan vuur hoger, de kipreepjes erbij en in 5 minuten aanbakken. Spruitjes erbij en meebakken. Omdat je die lekker dun hebt gesneden hebben ze letterlijk maar een paar minuten nodig.

Makkelijk spruitjesrecept

Breng de kip en spruitjes op smaak met ketjap en sambal. Gebruik als er kinderen mee eten zo veel sambal als je denkt dat ze aan kunnen. Je kunt je eigen gerecht straks ook nog verder er mee op smaak brengen, dus begin met wat minder dan je volwassen smaak zou gebruiken. Tot slot de zak rijst erbij en alles, omscheppend, goed warm laten worden. Serveer met wat gebakken uitjes.

Meer spruitjes recepten

We zijn dol op spruitjes. Dus staan er nog véél meer spruitjesrecepten op de site.

Gepubliceerd op 2 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.