Spruitjes met rijst



Ik zag onlangs een glimp van Nigella op tv waarbij ze kant en klare rijst gebruikte in een gerecht met spruitjes. Ik sloeg op twee dingen aan, want hoera voor spruitjes en wat gaaf om die te combineren met rijst. Het inspireerde me in ieder geval tot dit recept!

Avondmaaltijd voor 2-3 personen

1cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
scheutje neutrale olie
350g kippendijen, in dunne reepjes
500g spruitjes, schoongemaakt en in dunne plakjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Snel gerecht met spruitjes en rijst

Bereid alle ingrediënten voor en zet een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hier in zachtjes de gember en knoflook aan, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Dan vuur hoger, de kipreepjes erbij en in 5 minuten aanbakken. Spruitjes erbij en meebakken. Omdat je die lekker dun hebt gesneden hebben ze letterlijk maar een paar minuten nodig.

Kinderen eten mee

Breng de kip en spruitjes op smaak met ketjap en sambal. Gebruik als er kinderen mee eten zo veel sambal als je denkt dat ze aan kunnen. Je kunt je eigen gerecht straks ook nog verder er mee op smaak brengen, dus begin met wat minder dan je volwassen smaak zou gebruiken. Tot slot de zak rijst erbij en alles, omscheppend, goed warm laten worden. Serveer met wat gebakken uitjes.

Dol op spruitjes

Smulpaapje is dol op spruitjes. Dus nog meer afwisselende recepten met deze heerlijke groente vind je hier

Gepubliceerd op 2 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.