Weekmenu 2021 – week 8
Dit weekmenu lonkt heel voorzichtig alvast naar mooiere dagen. En bevat ook een kinderkookrecept tijdens deze voorjaarsvakantieweek.
Tenminste, dat is het bij ons. Dus is het weer een mooi moment om samen met je kind(eren) de keuken in te duiken. De recepten in dit weekmenu zijn trouwens altijd al niet heel moeilijk, maar we pikken er nu even een extra makkelijk te maken recept voor uit.
Wil je meer makkelijke maaltijden, kijk dan vooral ook eens bij alle diner recepten voor nog meer inspiratie. Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .
Deze week is dit het menu waar je je boodschappen voor kunt doen.
Weekmenu 2021 – week 8
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaanse witlof ham & kaas
- Honingmosterdkip met pasta
- Mini pizza’s (kinderkookles)
- Bloemkool tandoori met rijst
- Pasta met zalm en spinazie
- Stroopkoeken
maandag – Italiaanse witlof ham & kaas
Gewone witlof ham & kaas kennen we natuurlijk allemaal. Maar wat dacht je van deze Italiaanse variant? Aanrader!
dinsdag – Honingmosterdkip met pasta
Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.
woensdag – Mini pizza’s
Duik samen de keuken in en maak een van de gerechten samen die echt álle kinderen lusten; pizza!
donderdag – Bloemkool tandoori uit de oven
Een verrassende manier om je bloemkool uit de oven te maken en heerlijk met de romige kokosrijst erbij.
vrijdag – Pasta met zalm en spinazie
Een eenvoudige pasta met verse zalm voor een heerlijke afsluiter van deze februari week.
weekendtip – Stroopkoeken
Samen bakken? Dan zijn deze stroopkoeken het beste en het slechtste idee tegelijkertijd. Want als je er eenmaal eentje gegeten hebt….
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
200 gram Rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas
dinsdag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie
geraspte Parmezaanse kaas
400-500g pasta
woensdag
200g bloem
100ml water
3gr bakpoeder
1tl olijfolie
mespunt zout
1 blik tomaten in blik (400g) (ikheb altijd Mutti in de kast staan)
1tl gedroogde oregano
Mozzarella, Olijven en evt. salami om te beleggen
donderdag
1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
1el yoghurt
vrijdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
½ citroen
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm
Weekendtip
200g boter
150g witte basterdsuiker
1 ei,
300g bloem
1,5 tl bakpoeder
200g keukenstroop
100g lichte basterdsuiker
75g roomboter
halve tl kaneelpoeder
Gepubliceerd op 18 februari 2021