Honingmosterdkip met pasta

Een snelle, romige pasta met honingmosterdkip. Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.
Honing en mosterd is namelijk een waanzinnig lekkere combi, die ik onder meer voor gemarineerde spareribs gebruik. Maar het is ook een te gekke marinade voor kip. Alles bij elkaar is je pasta met honingmosterdkip daardoor lekker romig. Heeft je gerecht een beetje pit en maak je het af met wat knapperige bacon erdoor. Lekker van genieten met het hele gezin!
Voor vier personen
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons, in plakjes
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta
Honing mosterdkip met pasta
Meng voor de marinade de mosterd, honing, knoflook, zout en peper en doe hierin de blokjes kippendijen. Laat zo lang je wilt marineren, maar liefst minimaal een uur (afgedekt in de koelkast) Als je klaar bent om te beginnen bak je als eerste de bacon in een droge koekenpan, goudbruin uit (je hoeft geen olie te gebruiken, zorg gewoon dat je pan goed heet is).
Laat die uitlekken op keukenpapier en doe in de koekenpan nu een eetlepel neutrale olie. Bak hier, 3 minuten, op hoog vuur de champignons in aan. Haal ze er daarna uit en zet even apart
Romige pasta met kip
Bak nu de kip in wederom een eetlepel olie, op hoog vuur, om en om aan. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat de kip nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. In de laatste 8 minuten kook je, in gezouten kokend water, de pasta beetgaar. Giet af en voeg dan, samen met de champignons, toe aan je kip. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de bacon (in stukjes), peterselie en kaas. Wij aten er ook nog (kort) gekookte broccoli bij. Yum!
Gepubliceerd op 1 mei 2019