Honingmosterdkip met pasta



Een snelle, romige pasta met honingmosterdkip. Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.

Honing en mosterd is namelijk een waanzinnig lekkere combi, die ik onder meer voor gemarineerde spareribs gebruik. Maar het is ook een te gekke marinade voor kip. Alles bij elkaar is je pasta met honingmosterdkip daardoor lekker romig. Heeft je gerecht een beetje pit en maak je het af met wat knapperige bacon erdoor. Lekker van genieten met het hele gezin!

Voor vier personen

4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons, in plakjes
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta

honingmosterdkip pasta

Honing mosterdkip met pasta

Meng voor de marinade de mosterd, honing, knoflook, zout en peper en doe hierin de blokjes kippendijen. Laat zo lang je wilt marineren, maar liefst minimaal een uur (afgedekt in de koelkast) Als je klaar bent om te beginnen bak je als eerste de bacon in een droge koekenpan, goudbruin uit (je hoeft geen olie te gebruiken, zorg gewoon dat je pan goed heet is).

Laat die uitlekken op keukenpapier en doe in de koekenpan nu een eetlepel neutrale olie. Bak hier, 3 minuten, op hoog vuur de champignons in aan. Haal ze er daarna uit en zet even apart

Romige pasta met kip

Bak nu de kip in wederom een eetlepel olie, op hoog vuur, om en om aan. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat de kip nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. In de laatste 8 minuten kook je, in gezouten kokend water, de pasta beetgaar. Giet af en voeg dan, samen met de champignons, toe aan je kip. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de bacon (in stukjes), peterselie en kaas. Wij aten er ook nog (kort) gekookte broccoli bij. Yum!

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.