Honingmosterdkip met pasta



Een snelle, romige pasta met honingmosterdkip. Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.

Honing en mosterd is namelijk een waanzinnig lekkere combi, die ik onder meer voor gemarineerde spareribs gebruik. Maar het is ook een te gekke marinade voor kip. Alles bij elkaar is je pasta met honingmosterdkip daardoor lekker romig. Heeft je gerecht een beetje pit en maak je het af met wat knapperige bacon erdoor. Lekker van genieten met het hele gezin!

Voor vier personen

4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons, in plakjes
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta

honingmosterdkip pasta

Honing mosterdkip met pasta

Meng voor de marinade de mosterd, honing, knoflook, zout en peper en doe hierin de blokjes kippendijen. Laat zo lang je wilt marineren, maar liefst minimaal een uur (afgedekt in de koelkast) Als je klaar bent om te beginnen bak je als eerste de bacon in een droge koekenpan, goudbruin uit (je hoeft geen olie te gebruiken, zorg gewoon dat je pan goed heet is).

Laat die uitlekken op keukenpapier en doe in de koekenpan nu een eetlepel neutrale olie. Bak hier, 3 minuten, op hoog vuur de champignons in aan. Haal ze er daarna uit en zet even apart

Romige pasta met kip

Bak nu de kip in wederom een eetlepel olie, op hoog vuur, om en om aan. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat de kip nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. In de laatste 8 minuten kook je, in gezouten kokend water, de pasta beetgaar. Giet af en voeg dan, samen met de champignons, toe aan je kip. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de bacon (in stukjes), peterselie en kaas. Wij aten er ook nog (kort) gekookte broccoli bij. Yum!

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.