Honingmosterdkip met pasta



Een snelle, romige pasta met honingmosterdkip. Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.

Honing en mosterd is namelijk een waanzinnig lekkere combi, die ik onder meer voor gemarineerde spareribs gebruik. Maar het is ook een te gekke marinade voor kip. Alles bij elkaar is je pasta met honingmosterdkip daardoor lekker romig. Heeft je gerecht een beetje pit en maak je het af met wat knapperige bacon erdoor. Lekker van genieten met het hele gezin!

Voor vier personen

4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons, in plakjes
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta

honingmosterdkip pasta

Honing mosterdkip met pasta

Meng voor de marinade de mosterd, honing, knoflook, zout en peper en doe hierin de blokjes kippendijen. Laat zo lang je wilt marineren, maar liefst minimaal een uur (afgedekt in de koelkast) Als je klaar bent om te beginnen bak je als eerste de bacon in een droge koekenpan, goudbruin uit (je hoeft geen olie te gebruiken, zorg gewoon dat je pan goed heet is).

Laat die uitlekken op keukenpapier en doe in de koekenpan nu een eetlepel neutrale olie. Bak hier, 3 minuten, op hoog vuur de champignons in aan. Haal ze er daarna uit en zet even apart

Romige pasta met kip

Bak nu de kip in wederom een eetlepel olie, op hoog vuur, om en om aan. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat de kip nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. In de laatste 8 minuten kook je, in gezouten kokend water, de pasta beetgaar. Giet af en voeg dan, samen met de champignons, toe aan je kip. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de bacon (in stukjes), peterselie en kaas. Wij aten er ook nog (kort) gekookte broccoli bij. Yum!

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
22 februari 2021
cupcakes met botercreme
 
Cupcakes met lemoncurd en botercrème

Het allereerste cupcakerecept is meteen een topper. Maak van basis cupcakes deze super lekkere cupcakes met lemoncurd en botercrème.
21 februari 2021
Wokbroccoli biefstuk Smulpaapje
 
Snelle roerbak met broccoli en biefstuk

Een snelle, makkelijke roerbakmaaltijd met broccoli en biefstuk, waarbij je zelfs je eigen roerbaksaus maakt.
18 februari 2021
vegan gebakken rijst
 
Gebakken rijst met pikante tofu

Ik vergeet regelmatig hoe makkelijk gebakken rijst is. Hoe snel klaar ook. En al helemaal hoe heerlijk gebakken rijst is. Zeker met tofu en kimchi erdoor.
18 februari 2021
stroopkoeken
 
Weekmenu 2021 – week 8

Dit weekmenu lonkt heel voorzichtig alvast naar mooiere dagen. En bevat ook een kinderkookrecept tijdens deze voorjaarsvakantieweek.
16 februari 2021
Eef taart_eindresultaat.jpg
 
Hazelnoot-mokka cakerol

Het is véél makkelijker dan je denkt om een zelfgemaakte Hazelnoot-mokka cakerol op tafel te zetten. Kijk maar naar het recept van Eefje.