Honingmosterdkip met pasta



Een snelle, romige pasta met honingmosterdkip. Een verrassend pastarecept met kip zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder gegeten hebt.

Honing en mosterd is namelijk een waanzinnig lekkere combi, die ik onder meer voor gemarineerde spareribs gebruik. Maar het is ook een te gekke marinade voor kip. Alles bij elkaar is je pasta met honingmosterdkip daardoor lekker romig. Heeft je gerecht een beetje pit en maak je het af met wat knapperige bacon erdoor. Lekker van genieten met het hele gezin!

Voor vier personen

4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons, in plakjes
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta

honingmosterdkip pasta

Honing mosterdkip met pasta

Meng voor de marinade de mosterd, honing, knoflook, zout en peper en doe hierin de blokjes kippendijen. Laat zo lang je wilt marineren, maar liefst minimaal een uur (afgedekt in de koelkast) Als je klaar bent om te beginnen bak je als eerste de bacon in een droge koekenpan, goudbruin uit (je hoeft geen olie te gebruiken, zorg gewoon dat je pan goed heet is).

Laat die uitlekken op keukenpapier en doe in de koekenpan nu een eetlepel neutrale olie. Bak hier, 3 minuten, op hoog vuur de champignons in aan. Haal ze er daarna uit en zet even apart

Romige pasta met kip

Bak nu de kip in wederom een eetlepel olie, op hoog vuur, om en om aan. Voeg de kippenbouillon en room toe en laat de kip nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. In de laatste 8 minuten kook je, in gezouten kokend water, de pasta beetgaar. Giet af en voeg dan, samen met de champignons, toe aan je kip. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de bacon (in stukjes), peterselie en kaas. Wij aten er ook nog (kort) gekookte broccoli bij. Yum!

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.