Mini pizza’s uit ‘Mijn eerste aperitiefhapjes’



Vanaf nu gaan jullie met enige regelmaat recepten op Smulpaapje aantreffen van de hand van mijn dochter. Die besloot dat het tijd werd om op Smulpaapje een plekje in te richten voor kinderkookrecepten. Recepten die, met een beetje hulp van papa en/of mama, helemaal zelf door kinderen gemaakt kunnen worden. We trappen af met een recept voor mini pizza’s dat staat in het boek ‘Mijn eerste aperitiefhapjes voor kleine en grote chef-koks’ van Lilliputiens, dat we onlangs kregen toegestuurd.

Het recept hebben we iets aangepast, maar de basis blijft een makkelijk recept dat het top doet bij de borrel, als lichte lunch of als snack tussendoor. En net als alle andere recepten in het boek is het geschikt om te (laten) maken door kinderhandjes. Aan het werk dus!

Mini pizzas.jpg

Door Meike: Ik vind het van jongs af aan al leuk om te koken en ik heb samen met mijn vriendin Anna dit recept gemaakt. We deden het hellemaal alleen, maar een heel klein beetje hulp van mijn moeder en na afloop gingen we ze proeven en ze waren lekker!!!! Ik heb nog nooit zulke lekkere pizza’s gegeten toppie!!! En nu komen wat tips     

  • tip 1 zorg dat je deeg niet te dik wordt
  • tip2  zorg dat je niet overal tomatensaus smeert           
  • tip3 als je het met vrienden doet word het nog lekkerder, hoe meer mensen hoe lekkerder!!!!                   
  • WAARSCHUWING!!! Zorg dat er altijd een volwassenen  in de buurt is        

SUKSES!!!!!           

Mini pizzas deeg.jpg

Ingredienten voor ongeveer 15-20 mini pizza’s

200g bloem
100ml water
3gr bakpoeder
1tl olijfolie
mespunt zout

voor de tomatensaus

1 blik tomaten in blik (400g)
1tl gedroogde oregano
zout & peper

Mini pizzas deeg uitsteken.jpg

Maak de tomatensaus

  1. Doe de tomaten uit het blik in de pan en doe de oregano, zout en peper erbij. Maak de tomaten iets kleiner met een vork.
  2. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken, totdat je een wat dikkige saus hebt. Laat afkoelen

Maak het pizzadeeg

  1. Doe de bloem, water, bakpoeder, olijfolie en zout in een kom een kneed het goed door (of gebruik de deeghaken van je keukenmachine) tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg uit op een bakmat, evt. bestrooid met een beetje bloem, tot ongeveer 2mm dik en steek er rondjes uit met een deegring (of omgedraaid glas) Leg de rondjes op een bakplaat die je bekleed met bakpappier

Mini pizzas beleggen.jpg

Maak de pizza’s

  1. Bestrijk de pizzarondjes met een beetje tomatensaus en beleg ze daarna met de ingrediënten van jouw keuze. Wij belegden ze met mozzarella, olijfjes en een beetje parmezaanse kaas. Druppel er tot slot wat olijfolie over, daar worden ze lekker knapperig van.

Mini pizzas voor.jpg

  1. Bak ze in een op 200C voorverwarmde oven, ongeveer 10 minuten.
  2. Haal ze uit de oven, laat op een rooster iets afkoelen en garneer met verse basilicium

Eet smakelijk!

Mini pizzas rooster.jpg

                                                                                   

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…