Mini pizza’s uit ‘Mijn eerste aperitiefhapjes’



Vanaf nu gaan jullie met enige regelmaat recepten op Smulpaapje aantreffen van de hand van mijn dochter. Die besloot dat het tijd werd om op Smulpaapje een plekje in te richten voor kinderkookrecepten. Recepten die, met een beetje hulp van papa en/of mama, helemaal zelf door kinderen gemaakt kunnen worden. We trappen af met een recept voor mini pizza’s dat staat in het boek ‘Mijn eerste aperitiefhapjes voor kleine en grote chef-koks’ van Lilliputiens, dat we onlangs kregen toegestuurd.

Het recept hebben we iets aangepast, maar de basis blijft een makkelijk recept dat het top doet bij de borrel, als lichte lunch of als snack tussendoor. En net als alle andere recepten in het boek is het geschikt om te (laten) maken door kinderhandjes. Aan het werk dus!

Mini pizzas.jpg

Door Meike: Ik vind het van jongs af aan al leuk om te koken en ik heb samen met mijn vriendin Anna dit recept gemaakt. We deden het hellemaal alleen, maar een heel klein beetje hulp van mijn moeder en na afloop gingen we ze proeven en ze waren lekker!!!! Ik heb nog nooit zulke lekkere pizza’s gegeten toppie!!! En nu komen wat tips     

  • tip 1 zorg dat je deeg niet te dik wordt
  • tip2  zorg dat je niet overal tomatensaus smeert           
  • tip3 als je het met vrienden doet word het nog lekkerder, hoe meer mensen hoe lekkerder!!!!                   
  • WAARSCHUWING!!! Zorg dat er altijd een volwassenen  in de buurt is        

SUKSES!!!!!           

Mini pizzas deeg.jpg

Ingredienten voor ongeveer 15-20 mini pizza’s

200g bloem
100ml water
3gr bakpoeder
1tl olijfolie
mespunt zout

voor de tomatensaus

1 blik tomaten in blik (400g)
1tl gedroogde oregano
zout & peper

Mini pizzas deeg uitsteken.jpg

Maak de tomatensaus

  1. Doe de tomaten uit het blik in de pan en doe de oregano, zout en peper erbij. Maak de tomaten iets kleiner met een vork.
  2. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken, totdat je een wat dikkige saus hebt. Laat afkoelen

Maak het pizzadeeg

  1. Doe de bloem, water, bakpoeder, olijfolie en zout in een kom een kneed het goed door (of gebruik de deeghaken van je keukenmachine) tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg uit op een bakmat, evt. bestrooid met een beetje bloem, tot ongeveer 2mm dik en steek er rondjes uit met een deegring (of omgedraaid glas) Leg de rondjes op een bakplaat die je bekleed met bakpappier

Mini pizzas beleggen.jpg

Maak de pizza’s

  1. Bestrijk de pizzarondjes met een beetje tomatensaus en beleg ze daarna met de ingrediënten van jouw keuze. Wij belegden ze met mozzarella, olijfjes en een beetje parmezaanse kaas. Druppel er tot slot wat olijfolie over, daar worden ze lekker knapperig van.

Mini pizzas voor.jpg

  1. Bak ze in een op 200C voorverwarmde oven, ongeveer 10 minuten.
  2. Haal ze uit de oven, laat op een rooster iets afkoelen en garneer met verse basilicium

Eet smakelijk!

Mini pizzas rooster.jpg

                                                                                   

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.