Weekmenu 2021 – week 7
Een weekmenu vol winterse favorieten. Kies of je gaat voor vegan, vlees of vis. Of misschien combineer je wel? Er is weer genoeg te kiezen.
Een winterse ovenschotel, winterse groente maar ook een aantal snelle, makkelijke maaltijden. Want lekker eten hoeft niet altijd heel veel tijd te kosten.
Maak je ovenschotel vooruit klaar en zorg dat je boodschappen in huis zijn, dan is de rest van de week kinderspel!
Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .
Dit staat er in deze week op het menu!
Weekmenu 2021 – week 7
Dit staat er op het (week)menu:
- Taco bowl
- Geroosterde zoete aardappel met spruitjes
- Zuurkool uit de oven
- Snelle stoofschotel met kip
- Gebakken scholfilet
- Pumpkin spice wafels
maandag – Mexicaanse Taco bowl
Ga je voor de vegan versie van deze taco bowl of kies je voor gehakt? De keuze is aan jou! Lekker is deze Mexicaanse bowl hoe dan ook.
dinsdag – Geroosterde zoete aardappel uit de oven met spruitjes
Ook voor deze maaltijd geldt dat jij bepaalt of je de geroosterde zoete aardappel met spruitjes zo eet of er gegrilde kip bij serveert.
woensdag – Zuurkool uit de oven
Een absolute winterfavoriet is deze zuurkool uit de oven. Die je ook super eenvoudig kunt voorbereiden.
donderdag – Stoofschotel met kip
Niet alle stoofschotels kosten uren tijd. Deze kipstoof staat al in 45 minuten op tafel.
vrijdag – Perfect gebakken scholfilet
De eenvoud van dit visrecept maakt ‘m zo geweldig lekker. Serveer je scholfilet met frietjes of puree. Groente erbij. Klaar!
weekendtip – Pumpkin spice wafels
Je weekend begint geweldig met deze wafels met pompoen. Gewoon niemand vertellen dat er groente in zit!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
1 zakje gemengde sla (100 gram)
1 zak nacho’s naar smaak
1 blikje refried beans (Morena)
1 potje rode salsa (Morena)
verse koriander
dinsdag
4 kippendijen
gerookt paprikapoeder
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie
woensdag
250g zuurkool
200g zure room
Halve (of hele als je wilt) rookworst van de slager
Aardappelpuree
uitgebakken spekjes
Panko broodkruim
Klontjes boter
donderdag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes
2 tl paprikapoeder
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil
1 blik tomaten op sap (gepelde of blokjes) (à 400g)
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing
vrijdag
4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
70 g roomboter
3 ansjovisfilets
2 – 3 el kappertjes
2 – 3 el citroensap
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)
Voor erbij: aardappeltjes en groente naar keuze
Weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden
375ml karnemelk
240g pompoenpuree
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren
Gepubliceerd op 12 februari 2021