Weekmenu 2021 – week 51



Het laatste weekmenu van dit jaar, voordat de feestdagen losbarsten. Inspiratie voor lekkere en gezonde maaltijden met het hele gezin.

Het was weer een feestje om de afgelopen 51 weken jullie te voorzien van weekmenu inspiratie. De site staat vol met makkelijke maaltijden waar groot en klein van kan genieten.

Deze week weer een heleboel gerechten waarbij groente op de lekkerste manieren gegeten kan worden.

En voor wie zin heeft om een écht lekker gebraden kippetje te eten moet absoluut mijn kip uit de oven recept proberen. Het is even wat werk, maar het is het meer dan waard. In het weekend mee beginnen, dan heb je maandag in no time de lekkerste gebraden kip op tafel staan!

Heb een smakelijke week en alvast een hele fijne kerstperiode. Tot volgend jaar!

Weekmenu 2021 – week 51

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Gebraden kip uit de oven
  2. Gebakken broccolirijst
  3. Spruitjes met gekaramelliseerde ui
  4. Bloemkoolstamppot met kip
  5. Gnocchi met spinazie
  6. Kerstborrelkrans

maandag – De lekkerste gebraden kip uit de oven

kip met beurre noisette

Dit is écht de lekkerste gebraden kip die je kunt maken. Begin er in het weekend mee, dan heb je maandag in no time deze beauty op tafel staan.

dinsdag – Gebakken broccolirijst

Gebakken broccolirijst

Lekker veel groente, op Aziatische wijze op smaak gebracht. Een snelle, makkelijke en héle gezonde maaltijd.

woensdag – Spruitjes met gekaramelliseerde uitjes

spruitjes met linzen

Een heerlijk vegetarisch spruitjesgerecht, waarbij de ster van de show dit keer niet alleen dat lekkere spruitje is….

donderdag – Bloemkoolstamppot met kip

bloemkoolstamppot

Eenvoud siert de maaltijd. Een stamppotje waar iedereen blij van wordt, maar wel even met een twist. Voor wat zomer op je bord!

vrijdag – Gnocchi met spinazie

gnocchi smulpaapje

Dit is zo’n gnocchi recept waar je wel in zou willen duíken. Zo lekker!

weekendtip – Borrel kerstkrans

Kerstborrelkrans

Een eenvoudig borrelhapje dat je dit weekend lekker maakt voor bij de kerstborrel of misschien wel als brunch gerecht. Net wat je wil. Fijne feestdagen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 scharrelkip van de beste kwaliteit denkbaar (1,5kg)
70 g fijn keukenzout
1 citroen
5 takjes rozemarijn
witte peper
100g roomboter
voor erbij: oven aardappeltjes en gekookte sperziebonen

dinsdag
400 gram broccolirijst
400 gram wokgroente (Japans, AH) (of kies 200 gram sugar snaps)
250 gram gemengde paddestoelen (of kies 150 gram Hollandse garnalen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el Tomasu sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 tl gembersiroop

Voor erbij: gebakken ei, crispy chili olie (toko) en optioneel gebakken uitjes

woensdag

200g gedroogde Dupuis linzen – 4 uur weken en koken volgens gebruiksaanwijzing in 1,5L groentebouillon
500g schone spruitjes, gehalveerd
10g geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
rasp van 1 limoen (schil goed schoongeboend)
sap van ½ limoen
2el sojasaus
1el sesamzaadjes, geroosterd
Voor de gekarameliseerde uien
3 uien, in dunne ringen
20g boter
1el gembersiroop

donderdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes

vrijdag
2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraiche
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)

Weekendtip

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje
1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

Gepubliceerd op 18 december 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!