Weekmenu 2021 – week 51
Het laatste weekmenu van dit jaar, voordat de feestdagen losbarsten. Inspiratie voor lekkere en gezonde maaltijden met het hele gezin.
Het was weer een feestje om de afgelopen 51 weken jullie te voorzien van weekmenu inspiratie. De site staat vol met makkelijke maaltijden waar groot en klein van kan genieten.
Deze week weer een heleboel gerechten waarbij groente op de lekkerste manieren gegeten kan worden.
En voor wie zin heeft om een écht lekker gebraden kippetje te eten moet absoluut mijn kip uit de oven recept proberen. Het is even wat werk, maar het is het meer dan waard. In het weekend mee beginnen, dan heb je maandag in no time de lekkerste gebraden kip op tafel staan!
Heb een smakelijke week en alvast een hele fijne kerstperiode. Tot volgend jaar!
Weekmenu 2021 – week 51
Dit staat er op het (week)menu:
- Gebraden kip uit de oven
- Gebakken broccolirijst
- Spruitjes met gekaramelliseerde ui
- Bloemkoolstamppot met kip
- Gnocchi met spinazie
- Kerstborrelkrans
maandag – De lekkerste gebraden kip uit de oven
Dit is écht de lekkerste gebraden kip die je kunt maken. Begin er in het weekend mee, dan heb je maandag in no time deze beauty op tafel staan.
dinsdag – Gebakken broccolirijst
Lekker veel groente, op Aziatische wijze op smaak gebracht. Een snelle, makkelijke en héle gezonde maaltijd.
woensdag – Spruitjes met gekaramelliseerde uitjes
Een heerlijk vegetarisch spruitjesgerecht, waarbij de ster van de show dit keer niet alleen dat lekkere spruitje is….
donderdag – Bloemkoolstamppot met kip
Eenvoud siert de maaltijd. Een stamppotje waar iedereen blij van wordt, maar wel even met een twist. Voor wat zomer op je bord!
vrijdag – Gnocchi met spinazie
Dit is zo’n gnocchi recept waar je wel in zou willen duíken. Zo lekker!
weekendtip – Borrel kerstkrans
Een eenvoudig borrelhapje dat je dit weekend lekker maakt voor bij de kerstborrel of misschien wel als brunch gerecht. Net wat je wil. Fijne feestdagen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 scharrelkip van de beste kwaliteit denkbaar (1,5kg)
70 g fijn keukenzout
1 citroen
5 takjes rozemarijn
witte peper
100g roomboter
voor erbij: oven aardappeltjes en gekookte sperziebonen
dinsdag
400 gram broccolirijst
400 gram wokgroente (Japans, AH) (of kies 200 gram sugar snaps)
250 gram gemengde paddestoelen (of kies 150 gram Hollandse garnalen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el Tomasu sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 tl gembersiroop
Voor erbij: gebakken ei, crispy chili olie (toko) en optioneel gebakken uitjes
woensdag
200g gedroogde Dupuis linzen – 4 uur weken en koken volgens gebruiksaanwijzing in 1,5L groentebouillon
500g schone spruitjes, gehalveerd
10g geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
rasp van 1 limoen (schil goed schoongeboend)
sap van ½ limoen
2el sojasaus
1el sesamzaadjes, geroosterd
Voor de gekarameliseerde uien
3 uien, in dunne ringen
20g boter
1el gembersiroop
donderdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes
vrijdag
2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraiche
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)
Weekendtip
1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje
1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook
Gepubliceerd op 18 december 2021