Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas



Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.

Maar oh wat ziet het er schattig uit, vind je ook niet? Het enige dat je nodig hebt zijn groene tortilla’s, een kaas naar keuze en wat rode elementen voor de versiering.

Een gesmolten kaas uit de oven is sowieso al goddelijk, maar in dit kerst borrelhapje wordt het ook nog eens een feest om die kaas op te scheppen.

Van groene tortilla’s maak je kerstboompjes en sterren, die je kort bakt zodat ze knapperig worden. Verder kun je alles gebruiken wat je wilt om te kaas mee te eten.

Kleurige tomaatjes, reepjes paprika, nootjes, net wat je lekker vindt. Maar de ster van je kerst borrelhapje zijn natuurlijk je groene knapperige nacho’s.

Dit heb je nodig

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje

voor de gesmolten brie heb je nodig

1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

verder nodig

kleine tomaatjes en nootjes naar keuze – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Eenvoudig kerstborrelhapje met kerstboom nacho’s

Voor de kerstboom nacho’s steek je met een koekjessteker vormpjes uit de groene tortilla’s. Kwast die héél dun in met olie en bestrooi (matig) met het zout. Bak deze 4 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna laat je de nacho’s afkoelen op een rooster.

Gesmolten brie uit de oven

In de tijd dat je nacho’s afkoelen smelt je de brie in de oven.  Hiervoor snijd je de korst van de bovenkant dunnetjes af. Steek, als je dat wilt, twee halve teentjes knoflook in de kaas en leg de rozemarijn op de kaas. Verwarm de brie nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal er dan voorzichtig uit en zet op je borrelplank.

De ster koekjessteker zet je nu in het midden van de gesmolten brie en daarin schep je, voorzichtig!, de compote. Leg de kerstboom nacho’s en overige componenten nu rondom de gesmolten brie.

Haal vlak voor je de kerstborrelplank serveert de steker van de brie, zodat de ster mooi zichtbaar is. Dippen maar en genieten van je eenvoudige kerstborrelhapje.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.