Eenvoudig kerstborrelhapje met kaasEen super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.

Maar oh wat ziet het er schattig uit, vind je ook niet? Het enige dat je nodig hebt zijn groene tortilla’s, een kaas naar keuze en wat rode elementen voor de versiering.

Een gesmolten kaas uit de oven is sowieso al goddelijk, maar in dit kerst borrelhapje wordt het ook nog eens een feest om die kaas op te scheppen.

Van groene tortilla’s maak je kerstboompjes en sterren, die je kort bakt zodat ze knapperig worden. Verder kun je alles gebruiken wat je wilt om te kaas mee te eten.

Kleurige tomaatjes, reepjes paprika, nootjes, net wat je lekker vindt. Maar de ster van je kerst borrelhapje zijn natuurlijk je groene knapperige nacho’s.

Dit heb je nodig

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje

voor de gesmolten brie heb je nodig

1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

verder nodig

kleine tomaatjes en nootjes naar keuze – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Eenvoudig kerstborrelhapje met kerstboom nacho’s

Voor de kerstboom nacho’s steek je met een koekjessteker vormpjes uit de groene tortilla’s. Kwast die héél dun in met olie en bestrooi (matig) met het zout. Bak deze 4 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna laat je de nacho’s afkoelen op een rooster.

Gesmolten brie uit de oven

In de tijd dat je nacho’s afkoelen smelt je de brie in de oven.  Hiervoor snijd je de korst van de bovenkant dunnetjes af. Steek, als je dat wilt, twee halve teentjes knoflook in de kaas en leg de rozemarijn op de kaas. Verwarm de brie nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal er dan voorzichtig uit en zet op je borrelplank.

De ster koekjessteker zet je nu in het midden van de gesmolten brie en daarin schep je, voorzichtig!, de compote. Leg de kerstboom nacho’s en overige componenten nu rondom de gesmolten brie.

Haal vlak voor je de kerstborrelplank serveert de steker van de brie, zodat de ster mooi zichtbaar is. Dippen maar en genieten van je eenvoudige kerstborrelhapje.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!