Eenvoudig kerstborrelhapje met kaasEen super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.

Maar oh wat ziet het er schattig uit, vind je ook niet? Het enige dat je nodig hebt zijn groene tortilla’s, een kaas naar keuze en wat rode elementen voor de versiering.

Een gesmolten kaas uit de oven is sowieso al goddelijk, maar in dit kerst borrelhapje wordt het ook nog eens een feest om die kaas op te scheppen.

Van groene tortilla’s maak je kerstboompjes en sterren, die je kort bakt zodat ze knapperig worden. Verder kun je alles gebruiken wat je wilt om te kaas mee te eten.

Kleurige tomaatjes, reepjes paprika, nootjes, net wat je lekker vindt. Maar de ster van je kerst borrelhapje zijn natuurlijk je groene knapperige nacho’s.

Dit heb je nodig

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje

voor de gesmolten brie heb je nodig

1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

verder nodig

kleine tomaatjes en nootjes naar keuze – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Eenvoudig kerstborrelhapje met kerstboom nacho’s

Voor de kerstboom nacho’s steek je met een koekjessteker vormpjes uit de groene tortilla’s. Kwast die héél dun in met olie en bestrooi (matig) met het zout. Bak deze 4 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna laat je de nacho’s afkoelen op een rooster.

Gesmolten brie uit de oven

In de tijd dat je nacho’s afkoelen smelt je de brie in de oven.  Hiervoor snijd je de korst van de bovenkant dunnetjes af. Steek, als je dat wilt, twee halve teentjes knoflook in de kaas en leg de rozemarijn op de kaas. Verwarm de brie nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal er dan voorzichtig uit en zet op je borrelplank.

De ster koekjessteker zet je nu in het midden van de gesmolten brie en daarin schep je, voorzichtig!, de compote. Leg de kerstboom nacho’s en overige componenten nu rondom de gesmolten brie.

Haal vlak voor je de kerstborrelplank serveert de steker van de brie, zodat de ster mooi zichtbaar is. Dippen maar en genieten van je eenvoudige kerstborrelhapje.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.