Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas



Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.

Maar oh wat ziet het er schattig uit, vind je ook niet? Het enige dat je nodig hebt zijn groene tortilla’s, een kaas naar keuze en wat rode elementen voor de versiering.

Een gesmolten kaas uit de oven is sowieso al goddelijk, maar in dit kerst borrelhapje wordt het ook nog eens een feest om die kaas op te scheppen.

Van groene tortilla’s maak je kerstboompjes en sterren, die je kort bakt zodat ze knapperig worden. Verder kun je alles gebruiken wat je wilt om te kaas mee te eten.

Kleurige tomaatjes, reepjes paprika, nootjes, net wat je lekker vindt. Maar de ster van je kerst borrelhapje zijn natuurlijk je groene knapperige nacho’s.

Dit heb je nodig

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje

voor de gesmolten brie heb je nodig

1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

verder nodig

kleine tomaatjes en nootjes naar keuze – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Eenvoudig kerstborrelhapje met kerstboom nacho’s

Voor de kerstboom nacho’s steek je met een koekjessteker vormpjes uit de groene tortilla’s. Kwast die héél dun in met olie en bestrooi (matig) met het zout. Bak deze 4 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna laat je de nacho’s afkoelen op een rooster.

Gesmolten brie uit de oven

In de tijd dat je nacho’s afkoelen smelt je de brie in de oven.  Hiervoor snijd je de korst van de bovenkant dunnetjes af. Steek, als je dat wilt, twee halve teentjes knoflook in de kaas en leg de rozemarijn op de kaas. Verwarm de brie nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal er dan voorzichtig uit en zet op je borrelplank.

De ster koekjessteker zet je nu in het midden van de gesmolten brie en daarin schep je, voorzichtig!, de compote. Leg de kerstboom nacho’s en overige componenten nu rondom de gesmolten brie.

Haal vlak voor je de kerstborrelplank serveert de steker van de brie, zodat de ster mooi zichtbaar is. Dippen maar en genieten van je eenvoudige kerstborrelhapje.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!