Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas



Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.

Maar oh wat ziet het er schattig uit, vind je ook niet? Het enige dat je nodig hebt zijn groene tortilla’s, een kaas naar keuze en wat rode elementen voor de versiering.

Een gesmolten kaas uit de oven is sowieso al goddelijk, maar in dit kerst borrelhapje wordt het ook nog eens een feest om die kaas op te scheppen.

Van groene tortilla’s maak je kerstboompjes en sterren, die je kort bakt zodat ze knapperig worden. Verder kun je alles gebruiken wat je wilt om te kaas mee te eten.

Kleurige tomaatjes, reepjes paprika, nootjes, net wat je lekker vindt. Maar de ster van je kerst borrelhapje zijn natuurlijk je groene knapperige nacho’s.

Dit heb je nodig

1 pak spinazie tortilla’s van No Fairy Tales
koekjes uitstekers in de vorm van een kerstboom en ster
La Baleine zeezout
klein beetje neutrale olie en een kwastje

voor de gesmolten brie heb je nodig

1 brie in een houten verpakking
1 lepel Kers/appel/cranberry compote van Severo
1 takje rozemarijn
optioneel: een teentje knoflook

verder nodig

kleine tomaatjes en nootjes naar keuze – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Eenvoudig kerstborrelhapje met kerstboom nacho’s

Voor de kerstboom nacho’s steek je met een koekjessteker vormpjes uit de groene tortilla’s. Kwast die héél dun in met olie en bestrooi (matig) met het zout. Bak deze 4 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna laat je de nacho’s afkoelen op een rooster.

Gesmolten brie uit de oven

In de tijd dat je nacho’s afkoelen smelt je de brie in de oven.  Hiervoor snijd je de korst van de bovenkant dunnetjes af. Steek, als je dat wilt, twee halve teentjes knoflook in de kaas en leg de rozemarijn op de kaas. Verwarm de brie nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal er dan voorzichtig uit en zet op je borrelplank.

De ster koekjessteker zet je nu in het midden van de gesmolten brie en daarin schep je, voorzichtig!, de compote. Leg de kerstboom nacho’s en overige componenten nu rondom de gesmolten brie.

Haal vlak voor je de kerstborrelplank serveert de steker van de brie, zodat de ster mooi zichtbaar is. Dippen maar en genieten van je eenvoudige kerstborrelhapje.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.