Gnocchi met spinazie roomsaus



Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.

Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉

Voor vier personen

2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraice
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 250C

Spinazie roomsaus met gnocchi

Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hier 5 minuten op zacht vuur in aan. Dan de spinazie in delen erbij en op hoger vuur omscheppen tot ‘ie slinkt en je de hele zak in pan hebt. Meng hier de blauwe kaas en crème fraîche in, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen peper

Gnocchi met spinazie

Kook in ruim kokend en gezouten water de gnocchi in 1-2 minuten gaar en giet af. Doe ze in de ovenschaal, samen met spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de oven nu op de grillstand en zet 5 minuten, in de voorverwarmde oven, onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer met een tomatensalade.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.