Gnocchi met spinazie roomsaus

Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.
Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉
Voor vier personen
2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraice
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)
Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 250C
Spinazie roomsaus met gnocchi
Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hier 5 minuten op zacht vuur in aan. Dan de spinazie in delen erbij en op hoger vuur omscheppen tot ‘ie slinkt en je de hele zak in pan hebt. Meng hier de blauwe kaas en crème fraîche in, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen peper
Gnocchi met spinazie
Kook in ruim kokend en gezouten water de gnocchi in 1-2 minuten gaar en giet af. Doe ze in de ovenschaal, samen met spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de oven nu op de grillstand en zet 5 minuten, in de voorverwarmde oven, onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer met een tomatensalade.
Gepubliceerd op 14 september 2017