Gnocchi met spinazie roomsaus



Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.

Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉

Voor vier personen

2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraice
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 250C

Spinazie roomsaus met gnocchi

Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hier 5 minuten op zacht vuur in aan. Dan de spinazie in delen erbij en op hoger vuur omscheppen tot ‘ie slinkt en je de hele zak in pan hebt. Meng hier de blauwe kaas en crème fraîche in, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen peper

Gnocchi met spinazie

Kook in ruim kokend en gezouten water de gnocchi in 1-2 minuten gaar en giet af. Doe ze in de ovenschaal, samen met spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de oven nu op de grillstand en zet 5 minuten, in de voorverwarmde oven, onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer met een tomatensalade.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!