Gnocchi met spinazie roomsaus



Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.

Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉

Voor vier personen

2x 400g kant en klare gnocchi (of maak ze zelf)
400g spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas (ik gebruikte Bleu Bomst, van Marqt)
150ml creme fraice
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte Appetina Cheddar/Mozzarella mix)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 250C

Spinazie roomsaus met gnocchi

Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hier 5 minuten op zacht vuur in aan. Dan de spinazie in delen erbij en op hoger vuur omscheppen tot ‘ie slinkt en je de hele zak in pan hebt. Meng hier de blauwe kaas en crème fraîche in, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen peper

Gnocchi met spinazie

Kook in ruim kokend en gezouten water de gnocchi in 1-2 minuten gaar en giet af. Doe ze in de ovenschaal, samen met spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de oven nu op de grillstand en zet 5 minuten, in de voorverwarmde oven, onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer met een tomatensalade.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.