Spruitjes met linzen en gekarameliseerde uien



Dit is je nieuwe favoriete spruitjesrecept! Spruitjes, met als extra component heerlijke linzen en het zoete van de ui. Niet normaal zo lekker. Je mag onder geen beding de gekarameliseerde uien weglaten om tijd te besparen. Deze zorgen namelijk voor een verrassende smaak en houden het gerecht in balans. Wil je tijd winnen, gebruik dan gare linzen uit blik in plaats van droge linzen die je eerst moet weken en daarna kookt.

Het resultaat is een verrassend vegetarisch spruitjesgerecht waar je heel blij van gaat worden. Beloofd!

Vegetarische maaltijd voor 4 personen
200g gedroogde Dupuis linzen – 4 uur weken en koken volgens gebruiksaanwijzing in 1,5L groentebouillon
500g schone spruitjes, gehalveerd
10g geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
rasp van 1 limoen (schil goed schoongeboend)
sap van ½ limoen
2el sojasaus
1el sesamzaadjes, geroosterd

Voor de gekarameliseerde uien
3 uien, in dunne ringen
20g boter
1el gembersiroop

Verwarm de boter in een koekenpan en doe hier de uienringen bij. Bak op medium vuur, gedurende minimaal een half uur. Je houdt mooi goudbruine, zachte uienringen over die zoet van smaak zijn door het karamelliseren. Voeg als laatste een eetlepel gembersiroop toe, voor extra smaak. Dit kun je eventueel ook de avond ervoor al doen.

Spruitjes met linzen en gekarameliseerde uien

Giet de geweekte linzen af en kook volgens gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1,5 liter groentebouillon in plaats van puur water voor extra smaak. Als de linzen bijna gaar zijn verhit je een grote koekenpan met twee eetlepels neutrale olie. Bak hierin, op hoog vuur, de spruitjes 5 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.

Vegetarisch spruitjesrecept

Doe dan de knoflook en gember erbij en bak nog 2 minuten, op iets lager vuur, mee. Limoenrasp, sojasaus, gekarameliseerde uien en de gekookte linzen erbij en nog vijf minuten mee warmen. Als laatste gaat het limoensap erdoor en bestrooi je alles met sesamzaadjes. Serveer er eventueel nog gekookte basmatirijst bij.

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!