Weekmenu 2021 – week 50

We gaan richting het eind van het jaar, maar ook nu is er gewoon nog een weekmenu. Met klassiekers en volop comfortfood voor koude dagen.
Iedere week is er wel een recept voor een ovenschotel. Deze week een oudje van de site (dat laat de foto wel zien…) maar wel eentje die nog steeds heel erg lekker is. De foto zal ik binnenkort eens vervangen, maar het recept voor deze ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus blijft onveranderd goed.
Ook is er een heerlijke curry, een burger maar dan vega en een klassieke Hollandse stamppot. Die stamppot maak ik dan wel weer nét even anders dan anders en ik geef je een tip voor een koolhydraatarme versie.
Voor het weekend een van mijn favoriete ontbijtjes in deze tijd van het jaar.
Kortom, er is weer volop lekkers waar je een week van kunt genieten.
Weekmenu 2021 – week 50
Dit staat er op het (week)menu:
- Ovenschotel met zalm
- Butter chicken curry
- Bloemkool burgers
- Stamppot boerenkool
- Pasta met gehaktballetjes
- Espresso havermout
maandag – Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus
Deze ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus is puur comfortfood. Maar ook lekker voor te bereiden. Dan zit je vandaag lekker snel aan tafel.
dinsdag – Butter chicken curry
Een milde curry die in een half uurtje op tafel staat! En die is zó lekker dat je met gemak het recept kunt verdubbelen om het andere deel in te vriezen.
woensdag – Bloemkool burgers
Minimaal één keer per week eten wij een ‘vega schijf’ maar wist je dat je die ook héél makkelijk zelf maakt…
donderdag – Stamppot boerenkool
Een van de klassiekers onder de stamppotten is toch wel de boerenkoolstamppot. Dit is hoe ik ‘m maak.
vrijdag – Pasta met gehaktballetjes
Een pasta naar recept van Jamie Oliver. Dan weet je dat het goed zit!
weekendtip – Espresso havermout
Een van mijn all time favoriete havermout ontbijtjes is toch wel deze warme havermout met espresso en chocola!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
1 kg aardappels voor aardappelpuree
dinsdag
500g kippendijen zonder bot
duimgroot stuk verse gember
3 tenen knoflook
1el (milde) kerrie
1el chilipoeder
2el zonnebloemolie
80g roomboter
2 uien, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten (ik gebruik San Marzano)
1el garam masala (o.a. bij de toko te koop, maar ook in de supermarkt)
1tl gemberpoeder
1el mild paprikapoeder
50g bruine suiker
1 el sambal badjak
100ml kippenbouillon
60g creme fraiche
50g gezouten cashewnoten
handje peterselie
woensdag
750g geraspte bloemkool (1 grote bloemkool)
175g geraspte courgette
1 citroen
50g verse peterselie
1 tl knoflookpoeder
100 g geraspte kaas (ik gebruikte Grano Pardano, die is niet 100% vega overigens dus let je daar strikt op kies dan een andere kaas)
250g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
400ml groentebouillon
donderdag
1,5 kilo kruimige aardappelen
300 gram fijn gesneden boerenkool
150 ml halfvolle melk
ruime klont roomboter
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
125 gram kwalitatieve gerookte spekreepjes (ik koop de mijne via Crisp)
1 wildzwijnrookworst (mijn slager heeft die, maar ook te koop via Crisp)
mierikswortel (Kühne) naar smaak (of gebruik grove / Dijonmosterd)
cornichons
vrijdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas
Weekendtip
50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen
Gepubliceerd op 10 december 2021