Weekmenu 2021 – week 50



We gaan richting het eind van het jaar, maar ook nu is er gewoon nog een weekmenu. Met klassiekers en volop comfortfood voor koude dagen.

Iedere week is er wel een recept voor een ovenschotel. Deze week een oudje van de site (dat laat de foto wel zien…) maar wel eentje die nog steeds heel erg lekker is. De foto zal ik binnenkort eens vervangen, maar het recept voor deze ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus blijft onveranderd goed.

Ook is er een heerlijke curry, een burger maar dan vega en een klassieke Hollandse stamppot. Die stamppot maak ik dan wel weer nét even anders dan anders en ik geef je een tip voor een koolhydraatarme versie.

Voor het weekend een van mijn favoriete ontbijtjes in deze tijd van het jaar.

Kortom, er is weer volop lekkers waar je een week van kunt genieten.

Weekmenu 2021 – week 50

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Ovenschotel met zalm
  2. Butter chicken curry
  3. Bloemkool burgers
  4. Stamppot boerenkool
  5. Pasta met gehaktballetjes
  6. Espresso havermout

maandag – Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

ovenschotel met zalm en spinazie

Deze ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus is puur comfortfood. Maar ook lekker voor te bereiden. Dan zit je vandaag lekker snel aan tafel.

dinsdag – Butter chicken curry

butter chcicken recept

Een milde curry die in een half uurtje op tafel staat! En die is zó lekker dat je met gemak het recept kunt verdubbelen om het andere deel in te vriezen.

woensdag – Bloemkool burgers

vega schijf

Minimaal één keer per week eten wij een ‘vega schijf’ maar wist je dat je die ook héél makkelijk zelf maakt…

donderdag – Stamppot boerenkool 

stamppot boerenkool

Een van de klassiekers onder de stamppotten is toch wel de boerenkoolstamppot. Dit is hoe ik ‘m maak.

vrijdag – Pasta met gehaktballetjes

pasta gehaktballetjes Jamie Oliver

Een pasta naar recept van Jamie Oliver. Dan weet je dat het goed zit!

weekendtip – Espresso havermout

havermout ontbijt recept

Een van mijn all time favoriete havermout ontbijtjes is toch wel deze warme havermout met espresso en chocola!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
1 kg aardappels voor aardappelpuree

dinsdag
500g kippendijen zonder bot
duimgroot stuk verse gember
3 tenen knoflook
1el (milde) kerrie
1el chilipoeder
2el zonnebloemolie
80g roomboter
2 uien, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten (ik gebruik San Marzano)
1el garam masala (o.a. bij de toko te koop, maar ook in de supermarkt)
1tl gemberpoeder
1el mild paprikapoeder
50g bruine suiker
1 el sambal badjak
100ml kippenbouillon
60g creme fraiche
50g gezouten cashewnoten
handje peterselie

woensdag
750g geraspte bloemkool (1 grote bloemkool)
175g geraspte courgette
1 citroen
50g verse peterselie
1 tl knoflookpoeder
100 g geraspte kaas (ik gebruikte Grano Pardano, die is niet 100% vega overigens dus let je daar strikt op kies dan een andere kaas)
250g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
400ml groentebouillon

donderdag
1,5 kilo kruimige aardappelen
300 gram fijn gesneden boerenkool
150 ml halfvolle melk
ruime klont roomboter
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
125 gram kwalitatieve gerookte spekreepjes (ik koop de mijne via Crisp)
1 wildzwijnrookworst (mijn slager heeft die, maar ook te koop via Crisp)
mierikswortel (Kühne) naar smaak (of gebruik grove / Dijonmosterd)
cornichons

vrijdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas

Weekendtip
50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen

Gepubliceerd op 10 december 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.