Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus



Een romige zalm uit de oven met spinazie en mosterdsaus. Perfect ook om van te voren klaar te maken. Ultiem comfortfood!

En dan comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette maar gezonde vis en een fluweelzachte mosterdsaus.

Oh en niet te vergeten de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel van gesmolten kaas!

Dit is zo’n ovenschotel met vis die je ook perfect kunt voorbereiden, ik leg je uit hoe dat het handigst gaat.

Voor één grote ovenschaal

35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree

Oven voorverwarmen op 200C

ovenschotel met zalm en spinazie

Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Je begint met het maken van de mosterdsaus. Maak hiervoor een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met de hoeveelheden zoals hierboven aangegeven. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak daarna, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.

Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!

Makkelijke vis uit de oven

Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een flinke portie van de mosterdsaus.

Dek dit af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant van de puree met geraspte kaas.

Ovenschotel voorbereiden

Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je die alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten extra bereidingstijd.

Gepubliceerd op 27 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.