Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus



Een romige zalm uit de oven met spinazie en mosterdsaus. Perfect ook om van te voren klaar te maken. Ultiem comfortfood!

En dan comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette maar gezonde vis en een fluweelzachte mosterdsaus.

Oh en niet te vergeten de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel van gesmolten kaas!

Dit is zo’n ovenschotel met vis die je ook perfect kunt voorbereiden, ik leg je uit hoe dat het handigst gaat.

Voor één grote ovenschaal

35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree

Oven voorverwarmen op 200C

ovenschotel met zalm en spinazie

Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Je begint met het maken van de mosterdsaus. Maak hiervoor een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met de hoeveelheden zoals hierboven aangegeven. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak daarna, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.

Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!

Makkelijke vis uit de oven

Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een flinke portie van de mosterdsaus.

Dek dit af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant van de puree met geraspte kaas.

Ovenschotel voorbereiden

Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je die alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten extra bereidingstijd.

Gepubliceerd op 27 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.