Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Een romige zalm uit de oven met spinazie en mosterdsaus. Perfect ook om van te voren klaar te maken. Ultiem comfortfood!
En dan comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette maar gezonde vis en een fluweelzachte mosterdsaus.
Oh en niet te vergeten de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel van gesmolten kaas!
Dit is zo’n ovenschotel met vis die je ook perfect kunt voorbereiden, ik leg je uit hoe dat het handigst gaat.
Voor één grote ovenschaal
35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree
Oven voorverwarmen op 200C
Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus
Je begint met het maken van de mosterdsaus. Maak hiervoor een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met de hoeveelheden zoals hierboven aangegeven. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak daarna, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.
Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!
Makkelijke vis uit de oven
Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een flinke portie van de mosterdsaus.
Dek dit af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant van de puree met geraspte kaas.
Ovenschotel voorbereiden
Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je die alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten extra bereidingstijd.
Gepubliceerd op 27 oktober 2014