Butter Chicken uit De wereld thuis



Als je mijn review van De Wereld thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart gelezen hebt (die vind je hier) dan weet je dat ik nogal fan was van de curry die ik bij hen thuis proefde. Butter Chicken curry om precies te zijn.

Een milde curry met kip, die echt voor alle Smulpaapjes (groot én klein!) een feestje is om te eten. Want hemeltje wat is ‘ie lekker. Maak maar een dubbele hoeveelheid en vries ‘in. Doe maar gewoon

Butter Chicken_SusanAretz

Butter Chicken uit De wereld thuis

Voor vier personen, als avondmaaltijd
500g kippendijen zonder bot, in grove blokjes gesneden
duimgroot stuk verse gember, geschild en geraspt
3 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1el (milde) kerrie
1el chilipoeder
2el zonnebloemolie
80g roomboter
2 uien, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten (ik gebruik San Marzano)
1el garam masala (o.a. bij de toko te koop, maar ook in de supermarkt)
1tl gemberpoeder
1el mild paprikapoeder
50g bruine suiker (ik gebruikte Moscovado suiker)
1 el sambal badjak (ik gebruikte ½ el sambal oelek)
100ml kippenbouillon
60g creme fraiche
50g gezouten cashewnoten, grof gehakt
handje peterselie, gesneden en naar smaak
zout & peper
In het recept staat ook nog 1el fenegriekpoeder, die heb ik niet gebruikt

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur marineren + 20 minuten pruttelen

Milde curry met kip

Meng in een grote kom de kip met de gember, knoflook, kerrie en chilipoeder. Dek af en laat (gekoeld) minstens een uur marineren, langer mag ook. Haal dan op tijd uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan. Bak de kip 10 minuten aan, tot lekker goudbruin maar nog niet gaar. Haal de kip uit de pan en zet even apart

Waarom het butter chicken heet

Smelt nu de boter (daar is je antwoord!) in de pan waar je net de kip in aangebakken hebt. Fruit de ui 3 minuutjes zachtjes aan. Voeg het blik tomaten toe, net als de garam masala, gemberpoeder, paprikapoeder, bruine suiker en sambal. Roer goed door en schenk de bouillon erbij. Kip mag er nu ook weer bij en met de deksel op de pan laat je het nu, op zacht vuur, 20 minuten pruttelen.

Butter Chicken uit de Wereld Thuis

Als laatste gaat de creme fraiche erbij. Breng op smaak als je dat nog nodig vindt. Ik serveerde de curry met Naan en garneerde als laatste met de gehakte cashewnoten en peterselie. Smullen maar! Meer heerlijke curry recepten voor het hele gezin vind je hier.

Gepubliceerd op 26 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader