Butter Chicken uit De wereld thuis



Als je mijn review van De Wereld thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart gelezen hebt (die vind je hier) dan weet je dat ik nogal fan was van de curry die ik bij hen thuis proefde. Butter Chicken curry om precies te zijn.

Een milde curry met kip, die echt voor alle Smulpaapjes (groot én klein!) een feestje is om te eten. Want hemeltje wat is ‘ie lekker. Maak maar een dubbele hoeveelheid en vries ‘in. Doe maar gewoon

Butter Chicken_SusanAretz

Butter Chicken uit De wereld thuis

Voor vier personen, als avondmaaltijd
500g kippendijen zonder bot, in grove blokjes gesneden
duimgroot stuk verse gember, geschild en geraspt
3 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1el (milde) kerrie
1el chilipoeder
2el zonnebloemolie
80g roomboter
2 uien, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten (ik gebruik San Marzano)
1el garam masala (o.a. bij de toko te koop, maar ook in de supermarkt)
1tl gemberpoeder
1el mild paprikapoeder
50g bruine suiker (ik gebruikte Moscovado suiker)
1 el sambal badjak (ik gebruikte ½ el sambal oelek)
100ml kippenbouillon
60g creme fraiche
50g gezouten cashewnoten, grof gehakt
handje peterselie, gesneden en naar smaak
zout & peper
In het recept staat ook nog 1el fenegriekpoeder, die heb ik niet gebruikt

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur marineren + 20 minuten pruttelen

Milde curry met kip

Meng in een grote kom de kip met de gember, knoflook, kerrie en chilipoeder. Dek af en laat (gekoeld) minstens een uur marineren, langer mag ook. Haal dan op tijd uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan. Bak de kip 10 minuten aan, tot lekker goudbruin maar nog niet gaar. Haal de kip uit de pan en zet even apart

Waarom het butter chicken heet

Smelt nu de boter (daar is je antwoord!) in de pan waar je net de kip in aangebakken hebt. Fruit de ui 3 minuutjes zachtjes aan. Voeg het blik tomaten toe, net als de garam masala, gemberpoeder, paprikapoeder, bruine suiker en sambal. Roer goed door en schenk de bouillon erbij. Kip mag er nu ook weer bij en met de deksel op de pan laat je het nu, op zacht vuur, 20 minuten pruttelen.

Butter Chicken uit de Wereld Thuis

Als laatste gaat de creme fraiche erbij. Breng op smaak als je dat nog nodig vindt. Ik serveerde de curry met Naan en garneerde als laatste met de gehakte cashewnoten en peterselie. Smullen maar! Meer heerlijke curry recepten voor het hele gezin vind je hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!
15 mei 2020
foto_artikel_AD.jpg
 
Smulpaapje live op SusanAretz.nl

Na letterlijk máánden aan voorbereiding is het vandaag dan eindelijk zover. Smulpaapje is live op SusanAretz.nl
15 mei 2020
 
Maak kennis met Maaike

Vanaf vandaag is er een nieuw gezicht op de site. Maak kennis met Maaike. Vanaf Curaçao!
15 mei 2020
Maaike's stories
 
Zwanger zijn op Curaçao. Hoe is dat?

Hoe ben je zwanger op Curaçao? En lijkt dat een beetje op hoe je dat zou ervaren in Nederland? Maaike vertelt je er alles over.