Espresso havermout



Een warme havermout met espresso, chocola en melkschuim als ontbijt. Hoe lekker klinkt dat!? Heerlijk is deze espresso havermout. En zó gemaakt!

Want als ik ’s ochtends ergens geen zin in heb is dat eindeloos voor mijn ontbijt aan de slag. Toch wil ik wel, zeker op koudere dagen, een goede start van de dag. Met deze warme havermout lukt je dat gegarandeerd.

Havermoutvlokken zijn langzaam werkende koolhydraten. Je zit er langer vol van en ze geven heel langzaam hun energie af. Minder kans dus op een suikerdip halverwege de ochtend.

Voor een klein beetje zoet voeg ik een halve banaan toe, meer is niet nodig. De espresso, chocola en melkschuim samen maken er bijna een mocha havermout van. Een gezond, goed vullend en koolhydraat arm ontbijt. De kickstart van je dag!

Voor één persoon

50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen

havermout ontbijt recept

Espresso havermout

Zet alvast een espresso, voor je met de havermout begint. Warm daarna de havermout, samen met de banaan, melk en cacaopoeder tot je de banaan fijn kunt maken in de melk. Voeg dan de espresso toe en roer goed door.

Warm havermout ontbijt

Laat de havermout nu staan tot het meeste van het vocht is opgenomen of je de textuur hebt bereikt die je lekker vindt. Doe je espresso havermout in een kommetje (of glas) en garneer met melkschuim, eventueel wat extra cacaopoeder en bosbessen. Mmmm, een warme espresso havermout is klaar om als ontbijt gegeten te worden!

Gepubliceerd op 11 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!