Espresso havermout



Een warme havermout met espresso, chocola en melkschuim als ontbijt. Hoe lekker klinkt dat!? Heerlijk is deze espresso havermout. En zó gemaakt!

Want als ik ’s ochtends ergens geen zin in heb is dat eindeloos voor mijn ontbijt aan de slag. Toch wil ik wel, zeker op koudere dagen, een goede start van de dag. Met deze warme havermout lukt je dat gegarandeerd.

Havermoutvlokken zijn langzaam werkende koolhydraten. Je zit er langer vol van en ze geven heel langzaam hun energie af. Minder kans dus op een suikerdip halverwege de ochtend.

Voor een klein beetje zoet voeg ik een halve banaan toe, meer is niet nodig. De espresso, chocola en melkschuim samen maken er bijna een mocha havermout van. Een gezond, goed vullend en koolhydraat arm ontbijt. De kickstart van je dag!

Voor één persoon

50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen

havermout ontbijt recept

Espresso havermout

Zet alvast een espresso, voor je met de havermout begint. Warm daarna de havermout, samen met de banaan, melk en cacaopoeder tot je de banaan fijn kunt maken in de melk. Voeg dan de espresso toe en roer goed door.

Warm havermout ontbijt

Laat de havermout nu staan tot het meeste van het vocht is opgenomen of je de textuur hebt bereikt die je lekker vindt. Doe je espresso havermout in een kommetje (of glas) en garneer met melkschuim, eventueel wat extra cacaopoeder en bosbessen. Mmmm, een warme espresso havermout is klaar om als ontbijt gegeten te worden!

Gepubliceerd op 11 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.