Espresso havermout

Een warme havermout met espresso, chocola en melkschuim als ontbijt. Hoe lekker klinkt dat!? Heerlijk is deze espresso havermout. En zó gemaakt!
Want als ik ’s ochtends ergens geen zin in heb is dat eindeloos voor mijn ontbijt aan de slag. Toch wil ik wel, zeker op koudere dagen, een goede start van de dag. Met deze warme havermout lukt je dat gegarandeerd.
Havermoutvlokken zijn langzaam werkende koolhydraten. Je zit er langer vol van en ze geven heel langzaam hun energie af. Minder kans dus op een suikerdip halverwege de ochtend.
Voor een klein beetje zoet voeg ik een halve banaan toe, meer is niet nodig. De espresso, chocola en melkschuim samen maken er bijna een mocha havermout van. Een gezond, goed vullend en koolhydraat arm ontbijt. De kickstart van je dag!
Voor één persoon
50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen
Espresso havermout
Zet alvast een espresso, voor je met de havermout begint. Warm daarna de havermout, samen met de banaan, melk en cacaopoeder tot je de banaan fijn kunt maken in de melk. Voeg dan de espresso toe en roer goed door.
Warm havermout ontbijt
Laat de havermout nu staan tot het meeste van het vocht is opgenomen of je de textuur hebt bereikt die je lekker vindt. Doe je espresso havermout in een kommetje (of glas) en garneer met melkschuim, eventueel wat extra cacaopoeder en bosbessen. Mmmm, een warme espresso havermout is klaar om als ontbijt gegeten te worden!
Gepubliceerd op 11 november 2021