Espresso havermout



Een warme havermout met espresso, chocola en melkschuim als ontbijt. Hoe lekker klinkt dat!? Heerlijk is deze espresso havermout. En zó gemaakt!

Want als ik ’s ochtends ergens geen zin in heb is dat eindelook voor mijn ontbijt aan de slag. Toch wil ik wel, zeker op koudere dagen, een goede start van de dag. Met deze warme havermout lukt je dat gegarandeerd.

Havermoutvlokken zijn langzaam werkende koolhydraten. Je zit er langer vol van en ze geven heel langzaam hun energie af. Minder kans dus op een suikerdip halverwege de ochtend.

Voor een klein beetje zoet voeg ik een halve banaan toe, meer is niet nodig. De espresso, chocola en melkschuim samen maken er bijna een mocha havermout van. Een gezond, goed vullend en koolhydraat arm ontbijt. De kickstart van je dag!

Voor één persoon

50 gram havermout
150 ml (plantaardige) melk
½ banaan, in dunne plakjes
½ el cacaopoeder
1 espresso
melkschuim, naar smaak
optioneel: bosbessen

havermout ontbijt recept

Espresso havermout

Zet alvast een espresso, voor je met de havermout begint. Warm daarna de havermout, samen met de banaan, melk en cacaopoeder tot je de banaan fijn kunt maken in de melk. Voeg dan de espresso toe en roer goed door.

Warm havermout ontbijt

Laat de havermout nu staan tot het meeste van het vocht is opgenomen of je de textuur hebt bereikt die je lekker vindt. Doe je espresso havermout in een kommetje (of glas) en garneer met melkschuim, eventueel wat extra cacaopoeder en bosbessen. Mmmm, een warme espresso havermout is klaar om als ontbijt gegeten te worden!

Gepubliceerd op 11 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.