Weekmenu 2021 – week 49



Iedere week dat ik weer een weekmenu samenstel ben ik blij hoe veel lekkere en makkelijke recepten er op de site staan. Dit is de keuze van deze week.

Na een weekend vol Sinterklaaspret is het de weken tot kerst toch even wat extra groente eten. Niet alleen omdat het goed voor je is, maar ook omdat er zoveel winterse groente zijn die ongelofelijk lekker en veelzijdig zijn.

Ik laat je ook zien hoe je met restjes rijst een heerlijke Koreaanse maaltijd op tafel kunt zetten.

En heel stiekem gaan we in het weekend alvast oefenen voor het lekkerste kerstbrood voor de feestdagen. Je kunt er niet op tijd genoeg mee beginnen!

Kortom, er staat weer genoeg lekkers in dit weekmenu voor een week lang lekker en gezond aan tafel.

Weekmenu 2021 – week 49

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Wildstoofschotel met tomaat
  2. Zuurkoolschotel met gehakt
  3. Gebakken rijst met kimchi
  4. Gnocchi uit de oven
  5. Winterse salade met spruitjes
  6. Zelfgemaakte Kerststol

maandag – Wildstoofschotel met tomaat

stoofschotel hert

Dit is zo’n verrassend stoofgerecht dat je lekker al in het weekend maakt en vandaag alleen maar nóg lekkerder is. Dit Italiaanse stoofvlees wil je écht gemaakt hebben.

dinsdag – Zuurkool met gehakt uit de oven

zuurkoolschotel kerriegehakt smulpaapje

Zuurkool met kruidig gehakt en en lekkere laag puree. Laat de oven verder het werk doen en relax!

woensdag – Gebakken rijst met kimchi

gebakken rijst met spiegelei

Als je nog nooit een Koreaans fried rice recept hebt gemaakt is dit een geweldig recept om mee te beginnen. Lang leve restjes rijst!

donderdag – Gnocchi uit de oven

gnocchi vegan

Een pasta recept bómvol groente. Want ja, gnocchi is een pastasoort en dit recept met gnocchi een nieuwe favoriet!

vrijdag – Salade met spruitjes

salade met spruitjes

Een winterse salade bomvol vitaminen en kleur. Zo kun je even flink wat groente eten aan het eind van de week.

weekendtip – Zelfgemaakte kerststol

recept kerststol

In alle bescheidenheid, dit is toch wel echt de lekkerste kerststol die je gaat eten dit jaar. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1kg hertenvlees (bij de poelier)
2el olie
1el boter
3 blikken San Marzano gepelde tomaten á 400g (Mutti)
3 laurierblaadjes
2el tomatenpuree
3el bloem
½ tl kardemom
1tl tijm
1tl kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl piment

dinsdag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml crème fraîche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
1 blik ananasblokjes á 227g (vang het vocht op!)
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze

woensdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi (toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie

donderdag
800 gram gnocchi (ik gebruikte La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

vrijdag
250 gram schone spruiten
150 gram geraspte wortel
150 gram geraspte rode kool
1 grote Elstar appel
1 bosje bosui
15 gram verse koriander
2 handjes cashewnoten
Voor de dressing
½ el honing
2 el sojasaus
2 el zonnebloemolie
2 el limoensap
2 el sesamolie
½ tl chilivlokken
1 teen knoflook
1 tl geraspte gember
1 el gembersiroop

Weekendtip
600g sultana’s
100g hazelnoten
40g gekonfijte sinaasappel
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kaneel
¼ tl witte peper
¼ tl vanille extract
½ tl amandel extract
10g poedersuiker
50g appelsap
Voor het deeg
7 g droge gist + 200ml koude melk
500g bloem
15g suiker
10g citroenrasp (rasp van ongeveer 4 citroenen, schil goed geboend)
1 ei
12g zout
100g zachte boter
200g amandelspijs, ik gebruikte die van dr. Oetker
40g gesmolten boter
poedersuiker

Gepubliceerd op 3 december 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.