Weekmenu 2021 – week 49

Iedere week dat ik weer een weekmenu samenstel ben ik blij hoe veel lekkere en makkelijke recepten er op de site staan. Dit is de keuze van deze week.
Na een weekend vol Sinterklaaspret is het de weken tot kerst toch even wat extra groente eten. Niet alleen omdat het goed voor je is, maar ook omdat er zoveel winterse groente zijn die ongelofelijk lekker en veelzijdig zijn.
Ik laat je ook zien hoe je met restjes rijst een heerlijke Koreaanse maaltijd op tafel kunt zetten.
En heel stiekem gaan we in het weekend alvast oefenen voor het lekkerste kerstbrood voor de feestdagen. Je kunt er niet op tijd genoeg mee beginnen!
Kortom, er staat weer genoeg lekkers in dit weekmenu voor een week lang lekker en gezond aan tafel.
Weekmenu 2021 – week 49
Dit staat er op het (week)menu:
- Wildstoofschotel met tomaat
- Zuurkoolschotel met gehakt
- Gebakken rijst met kimchi
- Gnocchi uit de oven
- Winterse salade met spruitjes
- Zelfgemaakte Kerststol
maandag – Wildstoofschotel met tomaat
Dit is zo’n verrassend stoofgerecht dat je lekker al in het weekend maakt en vandaag alleen maar nóg lekkerder is. Dit Italiaanse stoofvlees wil je écht gemaakt hebben.
dinsdag – Zuurkool met gehakt uit de oven
Zuurkool met kruidig gehakt en en lekkere laag puree. Laat de oven verder het werk doen en relax!
woensdag – Gebakken rijst met kimchi
Als je nog nooit een Koreaans fried rice recept hebt gemaakt is dit een geweldig recept om mee te beginnen. Lang leve restjes rijst!
donderdag – Gnocchi uit de oven
Een pasta recept bómvol groente. Want ja, gnocchi is een pastasoort en dit recept met gnocchi een nieuwe favoriet!
vrijdag – Salade met spruitjes
Een winterse salade bomvol vitaminen en kleur. Zo kun je even flink wat groente eten aan het eind van de week.
weekendtip – Zelfgemaakte kerststol
In alle bescheidenheid, dit is toch wel echt de lekkerste kerststol die je gaat eten dit jaar. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg hertenvlees (bij de poelier)
2el olie
1el boter
3 blikken San Marzano gepelde tomaten á 400g (Mutti)
3 laurierblaadjes
2el tomatenpuree
3el bloem
½ tl kardemom
1tl tijm
1tl kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl piment
dinsdag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml crème fraîche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
1 blik ananasblokjes á 227g (vang het vocht op!)
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze
woensdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi (toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie
donderdag
800 gram gnocchi (ik gebruikte La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum
optioneel: 1 bol buffelmozzarella
vrijdag
250 gram schone spruiten
150 gram geraspte wortel
150 gram geraspte rode kool
1 grote Elstar appel
1 bosje bosui
15 gram verse koriander
2 handjes cashewnoten
Voor de dressing
½ el honing
2 el sojasaus
2 el zonnebloemolie
2 el limoensap
2 el sesamolie
½ tl chilivlokken
1 teen knoflook
1 tl geraspte gember
1 el gembersiroop
Weekendtip
600g sultana’s
100g hazelnoten
40g gekonfijte sinaasappel
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kaneel
¼ tl witte peper
¼ tl vanille extract
½ tl amandel extract
10g poedersuiker
50g appelsap
Voor het deeg
7 g droge gist + 200ml koude melk
500g bloem
15g suiker
10g citroenrasp (rasp van ongeveer 4 citroenen, schil goed geboend)
1 ei
12g zout
100g zachte boter
200g amandelspijs, ik gebruikte die van dr. Oetker
40g gesmolten boter
poedersuiker
Gepubliceerd op 3 december 2021