Weekmenu 2021 – week 47
Zoals je gewend bent zit ook dit weekmenu vol met inspiratie voor doordeweekse recepten die makkelijk en snel op tafel staan. Keuze genoeg!
Waarbij we de week beginnen met een ovenschotel die je helemaal kunt voorbereiden. Ik hou er van om op rustigere dagen alvast wat maaltijden voor te bereiden, zodat ik op drukkere dagen daar in ieder geval niet over na hoeft te denken.
Deze ovenschotel zit bomvol kinderfavorieten, romige puree, lekker gehakt, een kruidig korstje. Heerlijk!
De rest van de week is dan eenvoudig en snel te maken. Van pasta tot curry en van rijst tot een maaltijdsoep. Het wordt weer smeullen.
Weekmenu 2021 – week 47
Dit staat er op het (week)menu:
- Cottage pie ovenschotel
- Pasta spruitjes
- Verse tomatensoep met balletjes
- Curry met courgette en aubergine
- Warme rijstsalade
- Mini dutch baby met lemoncurd
maandag – Cottage pie uit de oven
Een ovenschotel met puree en gehakt die je heerlijk in z’n geheel kunt voorbereiden en dan de dag dat je ‘m eet alleen nog in de oven hoeft te schuiven!
dinsdag – Pasta spruitjes
Een klassieker op de site en bij ons op tafel, van deze pasta spruitjes wordt ons meisje nog íedere keer weer blij
woensdag – Verse tomatensoep
Niets lekkerder op koude dagen dan een kom zelfgemaakte tomatensoep. Kies of je met of zonder balletjes maakt of ga voor een vega variant. Aan jou de keuze!
donderdag – Curry met aubergine & courgette
Een geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat, die in minder dan een half uur op tafel staat.
vrijdag – Rijstsalade met kip
Een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.
weekendtip – Mini Dutch baby met lemon curd
Een favoriet weekend ontbijt is toch wel een dutch baby. Deze vulde ik met lemon curd en fuit. Fijne week!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappelen
flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
1 ui
1 teen knoflook
150g wortel
100g champignon
1 prei
200g diepvrieserwtjes
500g rundergehakt
1el tomatenpuree
2el worcestershiresaus
1tl gedroogde tijm
dinsdag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 el olie
1 ui
1 el tomatenpuree
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
300 gram (bio) rundergehakt, in kleine balletjes gedraaid
donderdag
1 ui
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat,
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)
Voor erbij: rijst of Naan
vrijdag
1 blik bonen (á 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
4 kippendijen, zonder bot/vel
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus
Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk (kan ook plantaardig)
1el fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
25g boter
Gepubliceerd op 20 november 2021