Curry met aubergine en courgette



Curry met aubergine en courgette

Als ik toch dol ben op één gerecht om veel groente in te stoppen, dan is het wel curry. Het leverde deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat op, die in minder dan een half uur op tafel staat.

De kruidigheid krijgt deze curry van een specerijenmix, garam masala. Die kun je zelf maken, maar is in steeds meer supermarkten ook kant en klaar te koop. Ik kocht ‘m in de Midden-Oostenwinkel en voegde er nog wat extra smaken aan toe.

Vegetarische curry voor vier personen
1 ui, gesnipperd
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine, in blokjes
225g courgette, in blokjes
200g tomaat, zonder zaadlijst, grof gesneden
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook, geperst
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
zout & peper
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)

Voor erbij: rijst of Naan
Bereidingstijd: 30 minuten

Curry met aubergine en courgette

In een grote pan verhit je de olie en fruit je de ui en gember 5 minuutjes zachtjes aan, zonder de ui te kleuren. Daar gaan de blokjes aubergine en courgette bij, die je op iets hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak die een minuutje mee.

Vegetarische garam masala curry

Bestrooi alles met de garam masala en schep een minuut om. Dan de knoflook erbij en ook een minuutje mee bakken. Voeg dan de kokosmelk, kikkererwten, koriander en kaffir lime toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten op zacht vuur pruttelen, tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg limoensap naar smaak toe.

aubergine curry

Serveer met gekookte rijst naar keuze of met een lekkere Naan (heb je tijd, maak dan ook eens deze zelfgemaakte Naan)

Gepubliceerd op 3 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.