Curry met aubergine en courgette



Curry met aubergine en courgette

Als ik toch dol ben op één gerecht om veel groente in te stoppen, dan is het wel curry. Het leverde deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat op, die in minder dan een half uur op tafel staat.

De kruidigheid krijgt deze curry van een specerijenmix, garam masala. Die kun je zelf maken, maar is in steeds meer supermarkten ook kant en klaar te koop. Ik kocht ‘m in de Midden-Oostenwinkel en voegde er nog wat extra smaken aan toe.

Vegetarische curry voor vier personen
1 ui, gesnipperd
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine, in blokjes
225g courgette, in blokjes
200g tomaat, zonder zaadlijst, grof gesneden
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook, geperst
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
zout & peper
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)

Voor erbij: rijst of Naan
Bereidingstijd: 30 minuten

Curry met aubergine en courgette

In een grote pan verhit je de olie en fruit je de ui en gember 5 minuutjes zachtjes aan, zonder de ui te kleuren. Daar gaan de blokjes aubergine en courgette bij, die je op iets hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak die een minuutje mee.

Vegetarische garam masala curry

Bestrooi alles met de garam masala en schep een minuut om. Dan de knoflook erbij en ook een minuutje mee bakken. Voeg dan de kokosmelk, kikkererwten, koriander en kaffir lime toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten op zacht vuur pruttelen, tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg limoensap naar smaak toe.

aubergine curry

Serveer met gekookte rijst naar keuze of met een lekkere Naan (heb je tijd, maak dan ook eens deze zelfgemaakte Naan)

Gepubliceerd op 3 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.