Curry met aubergine en courgette



Curry met aubergine en courgette

Als ik toch dol ben op één gerecht om veel groente in te stoppen, dan is het wel curry. Het leverde deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat op, die in minder dan een half uur op tafel staat.

De kruidigheid krijgt deze curry van een specerijenmix, garam masala. Die kun je zelf maken, maar is in steeds meer supermarkten ook kant en klaar te koop. Ik kocht ‘m in de Midden-Oostenwinkel en voegde er nog wat extra smaken aan toe.

Vegetarische curry voor vier personen
1 ui, gesnipperd
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine, in blokjes
225g courgette, in blokjes
200g tomaat, zonder zaadlijst, grof gesneden
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook, geperst
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
zout & peper
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)

Voor erbij: rijst of Naan
Bereidingstijd: 30 minuten

Curry met aubergine en courgette

In een grote pan verhit je de olie en fruit je de ui en gember 5 minuutjes zachtjes aan, zonder de ui te kleuren. Daar gaan de blokjes aubergine en courgette bij, die je op iets hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak die een minuutje mee.

Vegetarische garam masala curry

Bestrooi alles met de garam masala en schep een minuut om. Dan de knoflook erbij en ook een minuutje mee bakken. Voeg dan de kokosmelk, kikkererwten, koriander en kaffir lime toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten op zacht vuur pruttelen, tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg limoensap naar smaak toe.

aubergine curry

Serveer met gekookte rijst naar keuze of met een lekkere Naan (heb je tijd, maak dan ook eens deze zelfgemaakte Naan)

Gepubliceerd op 3 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.