Warme rijstsalade met gegrilde kip

Een makkelijk recept voor een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.
Want net als de rijstsalade met vis, is dit ook een maaltijd die zonder veel gedoe, lekker en snel op tafel staat. Alles wat je doordeweeks wil toch?
Ik gebruik mijn favoriete rijst, die er nu ook in meerdere smaken is en kijk even in de voorraadkast wat je aan bonen in blik hebt staan. Tafel dekken en aan tafel!
Maaltijdsalade voor 4 personen
- 1 blik bonen (á 400g), naar keuze (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
- 4 kippendijen, zonder bot/vel
- 1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
- 400g wortel, in dikke repen
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- vers geraspte gember, naar smaak
- 2tl baharat kruiden
- 1tl olie
- 1 bosje lenteui, in ringen
- 2el citroensap
- 1el chilisaus
Warme rijstsalade met gegrilde kip
Bestrooi de kip met de baharat kruiden en laat even staan. Verhit in de tussentijd de olie in een grote hapjespan of wok en doe hier de wortel en broccoli in, die je bestrooit met de kruiden. Bak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember toe en bak even mee om. Dan de bonen erbij en een minuutje meewarmen. Breng op smaak met citroensap en chilisaus.
Gegrilde kip
Zet terwijl je de groente bakt een (gril)pan op hoog vuur en bak hierin de kip in 5-7 minuten per kant goudbruin. In een grilpan hoef je, als die eenmaal goed heet is, geen olie te gebruiken. Laat de kip na het bakken even rusten en snijd in repen. Verwarm tot slot de kokosrijst in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing en schep die daarna door de groente. Serveer met de gegrilde kip en bestrooi met lente-ui en zout en peper indien je dat nog nodig vindt.
Gepubliceerd op 11 april 2018