Warme rijstsalade met gegrilde kip



Een makkelijk recept voor een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.

Want net als de rijstsalade met vis, is dit ook een maaltijd die zonder veel gedoe, lekker en snel op tafel staat. Alles wat je doordeweeks wil toch?

Ik gebruik mijn favoriete rijst, die er nu ook in meerdere smaken is en kijk even in de voorraadkast wat je aan bonen in blik hebt staan. Tafel dekken en aan tafel!

Maaltijdsalade voor 4 personen

  • 1 blik bonen (á 400g), naar keuze (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
  • 4 kippendijen, zonder bot/vel
  • 1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
  • 400g wortel, in dikke repen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • vers geraspte gember, naar smaak
  • 2tl baharat kruiden
  • 1tl olie
  • 1 bosje lenteui, in ringen
  • 2el citroensap
  • 1el chilisaus

warme rijstsalade

Warme rijstsalade met gegrilde kip

Bestrooi de kip met de baharat kruiden en laat even staan. Verhit in de tussentijd de olie in een grote hapjespan of wok en doe hier de wortel en broccoli in, die je bestrooit met de kruiden. Bak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember toe en bak even mee om. Dan de bonen erbij en een minuutje meewarmen. Breng op smaak met citroensap en chilisaus.

Gegrilde kip

Zet terwijl je de groente bakt een (gril)pan op hoog vuur en bak hierin de kip in 5-7 minuten per kant goudbruin. In een grilpan hoef je, als die eenmaal goed heet is, geen olie te gebruiken. Laat de kip na het bakken even rusten en snijd in repen. Verwarm tot slot de kokosrijst in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing en schep die daarna door de groente. Serveer met de gegrilde kip en bestrooi met lente-ui en zout en peper indien je dat nog nodig vindt.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!