Warme rijstsalade met gegrilde kip



Een makkelijk recept voor een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.

Want net als de rijstsalade met vis, is dit ook een maaltijd die zonder veel gedoe, lekker en snel op tafel staat. Alles wat je doordeweeks wil toch?

Ik gebruik mijn favoriete rijst, die er nu ook in meerdere smaken is en kijk even in de voorraadkast wat je aan bonen in blik hebt staan. Tafel dekken en aan tafel!

Maaltijdsalade voor 4 personen

  • 1 blik bonen (á 400g), naar keuze (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
  • 4 kippendijen, zonder bot/vel
  • 1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
  • 400g wortel, in dikke repen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • vers geraspte gember, naar smaak
  • 2tl baharat kruiden
  • 1tl olie
  • 1 bosje lenteui, in ringen
  • 2el citroensap
  • 1el chilisaus

warme rijstsalade

Warme rijstsalade met gegrilde kip

Bestrooi de kip met de baharat kruiden en laat even staan. Verhit in de tussentijd de olie in een grote hapjespan of wok en doe hier de wortel en broccoli in, die je bestrooit met de kruiden. Bak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember toe en bak even mee om. Dan de bonen erbij en een minuutje meewarmen. Breng op smaak met citroensap en chilisaus.

Gegrilde kip

Zet terwijl je de groente bakt een (gril)pan op hoog vuur en bak hierin de kip in 5-7 minuten per kant goudbruin. In een grilpan hoef je, als die eenmaal goed heet is, geen olie te gebruiken. Laat de kip na het bakken even rusten en snijd in repen. Verwarm tot slot de kokosrijst in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing en schep die daarna door de groente. Serveer met de gegrilde kip en bestrooi met lente-ui en zout en peper indien je dat nog nodig vindt.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.