Warme rijstsalade met gegrilde kip



Een makkelijk recept voor een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.

Want net als de rijstsalade met vis, is dit ook een maaltijd die zonder veel gedoe, lekker en snel op tafel staat. Alles wat je doordeweeks wil toch?

Ik gebruik mijn favoriete rijst, die er nu ook in meerdere smaken is en kijk even in de voorraadkast wat je aan bonen in blik hebt staan. Tafel dekken en aan tafel!

Maaltijdsalade voor 4 personen

  • 1 blik bonen (á 400g), naar keuze (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
  • 4 kippendijen, zonder bot/vel
  • 1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
  • 400g wortel, in dikke repen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • vers geraspte gember, naar smaak
  • 2tl baharat kruiden
  • 1tl olie
  • 1 bosje lenteui, in ringen
  • 2el citroensap
  • 1el chilisaus

warme rijstsalade

Warme rijstsalade met gegrilde kip

Bestrooi de kip met de baharat kruiden en laat even staan. Verhit in de tussentijd de olie in een grote hapjespan of wok en doe hier de wortel en broccoli in, die je bestrooit met de kruiden. Bak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember toe en bak even mee om. Dan de bonen erbij en een minuutje meewarmen. Breng op smaak met citroensap en chilisaus.

Gegrilde kip

Zet terwijl je de groente bakt een (gril)pan op hoog vuur en bak hierin de kip in 5-7 minuten per kant goudbruin. In een grilpan hoef je, als die eenmaal goed heet is, geen olie te gebruiken. Laat de kip na het bakken even rusten en snijd in repen. Verwarm tot slot de kokosrijst in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing en schep die daarna door de groente. Serveer met de gegrilde kip en bestrooi met lente-ui en zout en peper indien je dat nog nodig vindt.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.