Warme rijstsalade met gegrilde kip



Een makkelijk recept voor een goedgevulde maaltijdsalade met rijst en kip. Met verrassende kruiden en vooral ook verrassend snel op tafel.

Want net als de rijstsalade met vis, is dit ook een maaltijd die zonder veel gedoe, lekker en snel op tafel staat. Alles wat je doordeweeks wil toch?

Ik gebruik mijn favoriete rijst, die er nu ook in meerdere smaken is en kijk even in de voorraadkast wat je aan bonen in blik hebt staan. Tafel dekken en aan tafel!

Maaltijdsalade voor 4 personen

  • 1 blik bonen (á 400g), naar keuze (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda (o.a. bij AH)
  • 4 kippendijen, zonder bot/vel
  • 1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
  • 400g wortel, in dikke repen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • vers geraspte gember, naar smaak
  • 2tl baharat kruiden
  • 1tl olie
  • 1 bosje lenteui, in ringen
  • 2el citroensap
  • 1el chilisaus

warme rijstsalade

Warme rijstsalade met gegrilde kip

Bestrooi de kip met de baharat kruiden en laat even staan. Verhit in de tussentijd de olie in een grote hapjespan of wok en doe hier de wortel en broccoli in, die je bestrooit met de kruiden. Bak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember toe en bak even mee om. Dan de bonen erbij en een minuutje meewarmen. Breng op smaak met citroensap en chilisaus.

Gegrilde kip

Zet terwijl je de groente bakt een (gril)pan op hoog vuur en bak hierin de kip in 5-7 minuten per kant goudbruin. In een grilpan hoef je, als die eenmaal goed heet is, geen olie te gebruiken. Laat de kip na het bakken even rusten en snijd in repen. Verwarm tot slot de kokosrijst in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing en schep die daarna door de groente. Serveer met de gegrilde kip en bestrooi met lente-ui en zout en peper indien je dat nog nodig vindt.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd