Weekmenu 2021 – week 46



Een vers weekmenu met volop variatie voor het hele gezin. Een snelle stamppot, verrassende winterse salade en een geurig dessert voor het weekend.

Dat dessert is trouwens ook geweldig voor je komende kerstmenu, dus gewoon alvast een keer maken om er ook nu al van te genieten

Verder staat alles deze week gewoon lekker snel op tafel. Zo houd jij tijd over voor andere dingen en hoef je hier verder niet meer over na te denken.

Verse, makkelijke en snelle recepten. Gewoon, zoals je al jaren van me gewend bent!

Weekmenu 2021 – week 46

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Bloemkool stamppotje
  2. Boerenkoolsalade (maaltijdsalade)
  3. Krokante karnemelkkip met spruitjes
  4. Pasta met broccoli
  5. Mexicaanse rijst met gehakt
  6. Stoofpeertjes in port

maandag – Bloemkoolstamppotje met salami

stamppot bloemkool

Hollandse kost, maar dan nét even anders. Dit stamppotje met bloemkool staat zó op tafel.

dinsdag – Boerenkoolsalade met vis

gezonde salade met boerenkool

Deze boerenkoolsalade is een van mijn favoriete salades op het moment. Lekker om aan te vullen met vis en een eitje zodat het een maaltijdsalade wordt.

woensdag – Krokante kip met spruitjes

Karnemelkkip-Donna Hay

Deze krokante kip van Donna Hay kun je op twee manieren serveren. Welke lijkt jou het lekkerst?

donderdag – Pasta met broccoli

pasta met broccoli

Een heerlijk en makkelijk pastarecept voor als je niet te lang in de keuken wilt staan maar wel lekker wilt eten!

vrijdag – Mexicaanse rijst met gehakt

mexicaanse rijst

Een geweldige eenpansmaaltijd met Mexicaanse rijst en gehakt. Daar horen uiteraard ook nacho’s bij!

weekendtip – Stoofpeertjes in port

de lekkerste stoofpeertjes

Je huis gaat er niet alleen héérlijk van ruiken, maar het de siroop van deze stoofpeertjes maak je ook een verrassende cocktail. Fijn weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort (of gebruik feta)
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook

dinsdag

200 gram boerenkool (bereid op de manier zoals in het recept beschreven)
1 avocado
2 hardgekookte eieren
100 gram gestoomde makreel (of gebruik een ander vis die je lekker vindt, zoals tonijn of sardines uit blik)
een handje tomaatjes
1 – 2 eetlepels pompoen/zonnebloempitten
2 el kaaskrullen
1 rode ui
1-2 el rodewijnazijn

Voor de caesardressing
1 ei
1 teen knoflook
5 ansjovisfilets
1 el dijonmosterd
2 el citroensap
100 ml olijfolie
1 -2 tl Worcestershiresaus

woensdag
4 kippendijen – 125g per stuk
580ml karnemelk (ik gebruikte een kwart karnemelk en de rest yoghurt omdat ik niet anders in huis had)
2el olijfolie
280g  volkoren tarwebloem
1tl Chinese 5 spicekruiden (toko/AH)
2tl gerookt paprikapoeder
75g mayonaise
70g Griekse of magere yoghurt
een halve limoen
200g spruiten
250g knolselderij
handje dille, grofgesneden
geroosterd zuurdesembrood

donderdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap

vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado

Weekendtip
2 kilo Gieserman stoofperen, geschild (steeltje eraan laten)
1 fles fine ruby port (ik gebruikte Cockburn’s o.a. te koop bij AH)
1 vanille stokje, opengesneden
2 stokjes kaneel
3 kruidnagels
2 schilletjes van een (schoongeboende sinaasappel)

Gepubliceerd op 12 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.