Weekmenu 2021 – week 46

Een vers weekmenu met volop variatie voor het hele gezin. Een snelle stamppot, verrassende winterse salade en een geurig dessert voor het weekend.
Dat dessert is trouwens ook geweldig voor je komende kerstmenu, dus gewoon alvast een keer maken om er ook nu al van te genieten
Verder staat alles deze week gewoon lekker snel op tafel. Zo houd jij tijd over voor andere dingen en hoef je hier verder niet meer over na te denken.
Verse, makkelijke en snelle recepten. Gewoon, zoals je al jaren van me gewend bent!
Weekmenu 2021 – week 46
Dit staat er op het (week)menu:
- Bloemkool stamppotje
- Boerenkoolsalade (maaltijdsalade)
- Krokante karnemelkkip met spruitjes
- Pasta met broccoli
- Mexicaanse rijst met gehakt
- Stoofpeertjes in port
maandag – Bloemkoolstamppotje met salami
Hollandse kost, maar dan nét even anders. Dit stamppotje met bloemkool staat zó op tafel.
dinsdag – Boerenkoolsalade met vis
Deze boerenkoolsalade is een van mijn favoriete salades op het moment. Lekker om aan te vullen met vis en een eitje zodat het een maaltijdsalade wordt.
woensdag – Krokante kip met spruitjes
Deze krokante kip van Donna Hay kun je op twee manieren serveren. Welke lijkt jou het lekkerst?
donderdag – Pasta met broccoli
Een heerlijk en makkelijk pastarecept voor als je niet te lang in de keuken wilt staan maar wel lekker wilt eten!
vrijdag – Mexicaanse rijst met gehakt
Een geweldige eenpansmaaltijd met Mexicaanse rijst en gehakt. Daar horen uiteraard ook nacho’s bij!
weekendtip – Stoofpeertjes in port
Je huis gaat er niet alleen héérlijk van ruiken, maar het de siroop van deze stoofpeertjes maak je ook een verrassende cocktail. Fijn weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort (of gebruik feta)
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook
dinsdag
200 gram boerenkool (bereid op de manier zoals in het recept beschreven)
1 avocado
2 hardgekookte eieren
100 gram gestoomde makreel (of gebruik een ander vis die je lekker vindt, zoals tonijn of sardines uit blik)
een handje tomaatjes
1 – 2 eetlepels pompoen/zonnebloempitten
2 el kaaskrullen
1 rode ui
1-2 el rodewijnazijn
Voor de caesardressing
1 ei
1 teen knoflook
5 ansjovisfilets
1 el dijonmosterd
2 el citroensap
100 ml olijfolie
1 -2 tl Worcestershiresaus
woensdag
4 kippendijen – 125g per stuk
580ml karnemelk (ik gebruikte een kwart karnemelk en de rest yoghurt omdat ik niet anders in huis had)
2el olijfolie
280g volkoren tarwebloem
1tl Chinese 5 spicekruiden (toko/AH)
2tl gerookt paprikapoeder
75g mayonaise
70g Griekse of magere yoghurt
een halve limoen
200g spruiten
250g knolselderij
handje dille, grofgesneden
geroosterd zuurdesembrood
donderdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap
vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado
Weekendtip
2 kilo Gieserman stoofperen, geschild (steeltje eraan laten)
1 fles fine ruby port (ik gebruikte Cockburn’s o.a. te koop bij AH)
1 vanille stokje, opengesneden
2 stokjes kaneel
3 kruidnagels
2 schilletjes van een (schoongeboende sinaasappel)
Gepubliceerd op 12 november 2021