Weekmenu 2021 – week 46



Een vers weekmenu met volop variatie voor het hele gezin. Een snelle stamppot, verrassende winterse salade en een geurig dessert voor het weekend.

Dat dessert is trouwens ook geweldig voor je komende kerstmenu, dus gewoon alvast een keer maken om er ook nu al van te genieten

Verder staat alles deze week gewoon lekker snel op tafel. Zo houd jij tijd over voor andere dingen en hoef je hier verder niet meer over na te denken.

Verse, makkelijke en snelle recepten. Gewoon, zoals je al jaren van me gewend bent!

Weekmenu 2021 – week 46

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Bloemkool stamppotje
  2. Boerenkoolsalade (maaltijdsalade)
  3. Krokante karnemelkkip met spruitjes
  4. Pasta met broccoli
  5. Mexicaanse rijst met gehakt
  6. Stoofpeertjes in port

maandag – Bloemkoolstamppotje met salami

stamppot bloemkool

Hollandse kost, maar dan nét even anders. Dit stamppotje met bloemkool staat zó op tafel.

dinsdag – Boerenkoolsalade met vis

gezonde salade met boerenkool

Deze boerenkoolsalade is een van mijn favoriete salades op het moment. Lekker om aan te vullen met vis en een eitje zodat het een maaltijdsalade wordt.

woensdag – Krokante kip met spruitjes

Karnemelkkip-Donna Hay

Deze krokante kip van Donna Hay kun je op twee manieren serveren. Welke lijkt jou het lekkerst?

donderdag – Pasta met broccoli

pasta met broccoli

Een heerlijk en makkelijk pastarecept voor als je niet te lang in de keuken wilt staan maar wel lekker wilt eten!

vrijdag – Mexicaanse rijst met gehakt

mexicaanse rijst

Een geweldige eenpansmaaltijd met Mexicaanse rijst en gehakt. Daar horen uiteraard ook nacho’s bij!

weekendtip – Stoofpeertjes in port

de lekkerste stoofpeertjes

Je huis gaat er niet alleen héérlijk van ruiken, maar het de siroop van deze stoofpeertjes maak je ook een verrassende cocktail. Fijn weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort (of gebruik feta)
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook

dinsdag

200 gram boerenkool (bereid op de manier zoals in het recept beschreven)
1 avocado
2 hardgekookte eieren
100 gram gestoomde makreel (of gebruik een ander vis die je lekker vindt, zoals tonijn of sardines uit blik)
een handje tomaatjes
1 – 2 eetlepels pompoen/zonnebloempitten
2 el kaaskrullen
1 rode ui
1-2 el rodewijnazijn

Voor de caesardressing
1 ei
1 teen knoflook
5 ansjovisfilets
1 el dijonmosterd
2 el citroensap
100 ml olijfolie
1 -2 tl Worcestershiresaus

woensdag
4 kippendijen – 125g per stuk
580ml karnemelk (ik gebruikte een kwart karnemelk en de rest yoghurt omdat ik niet anders in huis had)
2el olijfolie
280g  volkoren tarwebloem
1tl Chinese 5 spicekruiden (toko/AH)
2tl gerookt paprikapoeder
75g mayonaise
70g Griekse of magere yoghurt
een halve limoen
200g spruiten
250g knolselderij
handje dille, grofgesneden
geroosterd zuurdesembrood

donderdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap

vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado

Weekendtip
2 kilo Gieserman stoofperen, geschild (steeltje eraan laten)
1 fles fine ruby port (ik gebruikte Cockburn’s o.a. te koop bij AH)
1 vanille stokje, opengesneden
2 stokjes kaneel
3 kruidnagels
2 schilletjes van een (schoongeboende sinaasappel)

Gepubliceerd op 12 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.