Stamppot met bloemkool, salami & roquefort



Een stamppotje met bloemkool, salami & Roquefort. Voor als je zin hebt in een snelle, maar nét even anders dan anders stamppot!

Soms zit het mooie namelijk in de eenvoud van dingen. Een bloemkool stamppotje, ik maak het eigenlijk veel te weinig. Terwijl je in nog geen half uur iets heerlijks op tafel zet.

Het boek van Brenda Kookt hielp me daar weer eens aan herinneren. Haar bloemkoolstamppot met chorizo & feta heb ik een eigen draai gegeven, met lekker veel groente, blauwe kaas én hij staat zo op tafel. Win/win dus!

Voor 4-6 personen

1 bloemkool (ongeveer 1kg), in grote roosjes
1kg aardappels, geschild en gehalveerd
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort, verkruimeld (of kies voor feta, als je niet van blauwe kaas houdt)
1 prei, in ringen
150g Italiaanse salami, in blokjes
1-2el bieslook, fijngesneden
versgemalen zwarte peper

stamppot bloemkool

Bloemkoolstamppot met blauwe kaas en salami

Ik ben lui, dus zette de bloemkool voor mijn stamppot, tegelijk met de aardappels op (in plaats van in 2 aparte pannen) en liet die 12 minuten koken. Afgieten, even laten uitdampen en dan met de boter en melk (niet alles in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje) tot een grove stamppot stampen met een aardappelstamper.

Snelle stamppot met verrassende smaken

In de tijd dat de aardappels/bloemkool koken verhit je een koekenpan met een klein scheutje olie en bak je de prei hierin 4 minuten aan. Dan de salami erbij en nog eens 5 minuten meebakken. Doe dit bij je bloemkoolstamppot, samen met de helft van de roquefort en schep goed om, zodat de kaas kan smelten. Tot slot een eetlepel bieslook erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.

Serveer met nog wat extra gekruimelde roquefort en gesneden bieslook!

Gepubliceerd op 14 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.