Stamppot met bloemkool, salami & roquefort



Een stamppotje met bloemkool, salami & Roquefort. Voor als je zin hebt in een snelle, maar nét even anders dan anders stamppot!

Soms zit het mooie namelijk in de eenvoud van dingen. Een bloemkool stamppotje, ik maak het eigenlijk veel te weinig. Terwijl je in nog geen half uur iets heerlijks op tafel zet.

Het boek van Brenda Kookt hielp me daar weer eens aan herinneren. Haar bloemkoolstamppot met chorizo & feta heb ik een eigen draai gegeven, met lekker veel groente, blauwe kaas én hij staat zo op tafel. Win/win dus!

Voor 4-6 personen

1 bloemkool (ongeveer 1kg), in grote roosjes
1kg aardappels, geschild en gehalveerd
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort, verkruimeld (of kies voor feta, als je niet van blauwe kaas houdt)
1 prei, in ringen
150g Italiaanse salami, in blokjes
1-2el bieslook, fijngesneden
versgemalen zwarte peper

stamppot bloemkool

Bloemkoolstamppot met blauwe kaas en salami

Ik ben lui, dus zette de bloemkool voor mijn stamppot, tegelijk met de aardappels op (in plaats van in 2 aparte pannen) en liet die 12 minuten koken. Afgieten, even laten uitdampen en dan met de boter en melk (niet alles in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje) tot een grove stamppot stampen met een aardappelstamper.

Snelle stamppot met verrassende smaken

In de tijd dat de aardappels/bloemkool koken verhit je een koekenpan met een klein scheutje olie en bak je de prei hierin 4 minuten aan. Dan de salami erbij en nog eens 5 minuten meebakken. Doe dit bij je bloemkoolstamppot, samen met de helft van de roquefort en schep goed om, zodat de kaas kan smelten. Tot slot een eetlepel bieslook erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.

Serveer met nog wat extra gekruimelde roquefort en gesneden bieslook!

Gepubliceerd op 14 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.