Stamppot met bloemkool, salami & roquefort
Een stamppotje met bloemkool, salami & Roquefort. Voor als je zin hebt in een snelle, maar nét even anders dan anders stamppot!
Soms zit het mooie namelijk in de eenvoud van dingen. Een bloemkool stamppotje, ik maak het eigenlijk veel te weinig. Terwijl je in nog geen half uur iets heerlijks op tafel zet.
Het boek van Brenda Kookt hielp me daar weer eens aan herinneren. Haar bloemkoolstamppot met chorizo & feta heb ik een eigen draai gegeven, met lekker veel groente, blauwe kaas én hij staat zo op tafel. Win/win dus!
Voor 4-6 personen
1 bloemkool (ongeveer 1kg), in grote roosjes
1kg aardappels, geschild en gehalveerd
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort, verkruimeld (of kies voor feta, als je niet van blauwe kaas houdt)
1 prei, in ringen
150g Italiaanse salami, in blokjes
1-2el bieslook, fijngesneden
versgemalen zwarte peper
Bloemkoolstamppot met blauwe kaas en salami
Ik ben lui, dus zette de bloemkool voor mijn stamppot, tegelijk met de aardappels op (in plaats van in 2 aparte pannen) en liet die 12 minuten koken. Afgieten, even laten uitdampen en dan met de boter en melk (niet alles in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje) tot een grove stamppot stampen met een aardappelstamper.
Snelle stamppot met verrassende smaken
In de tijd dat de aardappels/bloemkool koken verhit je een koekenpan met een klein scheutje olie en bak je de prei hierin 4 minuten aan. Dan de salami erbij en nog eens 5 minuten meebakken. Doe dit bij je bloemkoolstamppot, samen met de helft van de roquefort en schep goed om, zodat de kaas kan smelten. Tot slot een eetlepel bieslook erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.
Serveer met nog wat extra gekruimelde roquefort en gesneden bieslook!
Gepubliceerd op 14 november 2016