Stamppot met bloemkool, salami & roquefortSoms zit het mooie in de eenvoud van dingen. Een stamppotje, ik maak het eigenlijk veel te weinig. Terwijl je in nog geen half uur iets heerlijks op tafel zet. Het boek van Brenda Kookt hielp me daar weer eens aan herinneren.

Haar bloemkoolstamppot met chorizo & feta heb ik een eigen draai gegeven, met lekker veel groente, blauwe kaas én hij staat zo op tafel. Win/win dus!

bloemkoolstamppot.Smulpaapje

Voor 4-6 personen

1 bloemkool (ongeveer 1kg), in grote roosjes
1kg aardappels, geschild en gehalveerd
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort, verkruimeld
1 prei, in ringen
150g Italiaanse salami, in blokjes
1-2el bieslook, fijngesneden
versgemalen zwarte peper

Bloemkoolstamppot met blauwe kaas en salami

Ik ben lui, dus zette de bloemkool tegelijk met de aardappels op (in plaats van in 2 aparte pannen) en liet die 12 minuten koken. Afgieten, even laten uitdampen en dan met de boter en melk (niet alles in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje) tot een grove stamppot stampen met een aardappelstamper.

Stamppot met verrassende smaken

In de tijd dat de aardappels/bloemkool koken verhit je een koekenpan met een klein scheutje olie en bak je de prei hierin 4 minuten aan. Dan de salami erbij en nog eens 5 minuten meebakken. Doe dit bij je stamppot, samen met de helft van de roquefort en schep goed om, zodat de kaas kan smelten. Tot slot een eetlepel bieslook erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.

Serveer met nog wat extra gekruimelde roquefort en gesneden bieslook!

Gepubliceerd op 14 november 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.