Weekmenu 2021 – week 43



Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan taco bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.

Makkelijke malatijd voor het hele zin, met eenvoudige recepten. Daar draait het om in ieder weekmenu.

Graag verras ik je wel door gangbare recepten nét even anders te maken dan je wellicht gewend bent.

Wel een fijne manier om gevarieerd en gezond te eten. Dus kies waar je zin in hebt, doe de boodschappen en koken maar!

Weekmenu 2021 – week 43

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Geroosterde spruitjes met gnocchi
  2. Zalm met harissa-yoghurt dip en aardappeltjes
  3. Hartige cake met courgette
  4. Pasta met gehaktballetje
  5. Mexicaanse taco bowl
  6. Bulgogi nacho’s

maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi

snelle spruitjes met gnocchi

Nog een lekker spruitjes recept waar ook de grootste spruitjeshater van zal smullen. Beloofd!

dinsdag – Gebakken zalm met harissa-yoghurtdip

gebakken zalm

Gebakken zalm wordt nét wat spannender met deze harissa-yoghurt dip.

woensdag – Hartige cake met courgette

hartige cake smulpaapje

Een kidsproof maaltijd met lekker veel courgette in deze hartige cake. Kopje soep erbij. Klaar!

donderdag – Pasta met gehaktballetjes

pasta pesto

Deze pasta is bij groot en klein een succesnummer. Gehaktballetjes, pesto, burrata, wat wil je nog meer?

vrijdag – Mexicaanse taco bowl

vegan mexicaanse maaltijd

Wil je eens een vegan recept proberen, maar weet je niet welke? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen!

weekendtip – Bulgogi nacho’s

bulgogi nacho's

Ga je dit weekend borrelen, dan zijn deze loaded nacho’s een meer dan goed idee om te maken.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak

dinsdag
4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq)
Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

woensdag
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren

donderdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum

vrijdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s, geprakt met sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

Weekendtip
125 ml sojasaus
halve ui
40 gram kristalsuiker
1 el mirin
4 tenen knoflook
½ el sesamolie
250 gram rundergehakt
scheutje zonnebloemolie
50 ml volle melk
250 gram geraspte Cheddar (AH)
½ el maïzena
1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 zak naturel nacho’s (ik heb liefst die van Santa Maria)
3 bosuitjes
Kimchi, naar smaak (o.a. in de toko)
verse koriander, naar smaak

Gepubliceerd op 21 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.