Weekmenu 2021 – week 43



Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan taco bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.

Makkelijke malatijd voor het hele zin, met eenvoudige recepten. Daar draait het om in ieder weekmenu.

Graag verras ik je wel door gangbare recepten nét even anders te maken dan je wellicht gewend bent.

Wel een fijne manier om gevarieerd en gezond te eten. Dus kies waar je zin in hebt, doe de boodschappen en koken maar!

Weekmenu 2021 – week 43

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Geroosterde spruitjes met gnocchi
  2. Zalm met harissa-yoghurt dip en aardappeltjes
  3. Hartige cake met courgette
  4. Pasta met gehaktballetje
  5. Mexicaanse taco bowl
  6. Bulgogi nacho’s

maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi

snelle spruitjes met gnocchi

Nog een lekker spruitjes recept waar ook de grootste spruitjeshater van zal smullen. Beloofd!

dinsdag – Gebakken zalm met harissa-yoghurtdip

gebakken zalm

Gebakken zalm wordt nét wat spannender met deze harissa-yoghurt dip.

woensdag – Hartige cake met courgette

hartige cake smulpaapje

Een kidsproof maaltijd met lekker veel courgette in deze hartige cake. Kopje soep erbij. Klaar!

donderdag – Pasta met gehaktballetjes

pasta pesto

Deze pasta is bij groot en klein een succesnummer. Gehaktballetjes, pesto, burrata, wat wil je nog meer?

vrijdag – Mexicaanse taco bowl

vegan mexicaanse maaltijd

Wil je eens een vegan recept proberen, maar weet je niet welke? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen!

weekendtip – Bulgogi nacho’s

bulgogi nacho's

Ga je dit weekend borrelen, dan zijn deze loaded nacho’s een meer dan goed idee om te maken.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak

dinsdag
4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq)
Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

woensdag
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren

donderdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum

vrijdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s, geprakt met sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

Weekendtip
125 ml sojasaus
halve ui
40 gram kristalsuiker
1 el mirin
4 tenen knoflook
½ el sesamolie
250 gram rundergehakt
scheutje zonnebloemolie
50 ml volle melk
250 gram geraspte Cheddar (AH)
½ el maïzena
1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 zak naturel nacho’s (ik heb liefst die van Santa Maria)
3 bosuitjes
Kimchi, naar smaak (o.a. in de toko)
verse koriander, naar smaak

Gepubliceerd op 21 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.