Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan taco bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
Makkelijke malatijd voor het hele zin, met eenvoudige recepten. Daar draait het om in ieder weekmenu.
Graag verras ik je wel door gangbare recepten nét even anders te maken dan je wellicht gewend bent.
Wel een fijne manier om gevarieerd en gezond te eten. Dus kies waar je zin in hebt, doe de boodschappen en koken maar!
Weekmenu 2021 – week 43
Dit staat er op het (week)menu:
- Geroosterde spruitjes met gnocchi
- Zalm met harissa-yoghurt dip en aardappeltjes
- Hartige cake met courgette
- Pasta met gehaktballetje
- Mexicaanse taco bowl
- Bulgogi nacho’s
maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi
Nog een lekker spruitjes recept waar ook de grootste spruitjeshater van zal smullen. Beloofd!
dinsdag – Gebakken zalm met harissa-yoghurtdip
Gebakken zalm wordt nét wat spannender met deze harissa-yoghurt dip.
woensdag – Hartige cake met courgette
Een kidsproof maaltijd met lekker veel courgette in deze hartige cake. Kopje soep erbij. Klaar!
donderdag – Pasta met gehaktballetjes
Deze pasta is bij groot en klein een succesnummer. Gehaktballetjes, pesto, burrata, wat wil je nog meer?
vrijdag – Mexicaanse taco bowl
Wil je eens een vegan recept proberen, maar weet je niet welke? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen!
weekendtip – Bulgogi nacho’s
Ga je dit weekend borrelen, dan zijn deze loaded nacho’s een meer dan goed idee om te maken.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak
dinsdag
4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq)
Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)
woensdag
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
donderdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum
vrijdag
250 gram bloemkoolrijst (ongeveer een halve bloemkool geraspt)
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden (maak ze zelf of gebruik die van Euroma)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s, geprakt met sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak
Weekendtip
125 ml sojasaus
halve ui
40 gram kristalsuiker
1 el mirin
4 tenen knoflook
½ el sesamolie
250 gram rundergehakt
scheutje zonnebloemolie
50 ml volle melk
250 gram geraspte Cheddar (AH)
½ el maïzena
1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 zak naturel nacho’s (ik heb liefst die van Santa Maria)
3 bosuitjes
Kimchi, naar smaak (o.a. in de toko)
verse koriander, naar smaak
Gepubliceerd op 21 oktober 2021