Hartige cake met courgette en zalm



Deze hartige cake met courgette maakte ik voor het eerst voor de verjaardag van onze dochter. Volgens haar “te lekker”. Ideaal vind ik dit soort hartige cakes. Als borrelhapje, maar ook tijdens een lunch, of zelfs een plakje in de lunchtrommel van je kind(eren).Het kan er allemaal mee.

Tijdens de zomermaanden is dit overigens ook een fijn recept voor een lichte avondmaaltijd, met vooraf bijvoorbeeld een koud soepje. Kortom, je kunt met deze hartige cake echt álle kanten op!

Voor één hartige cake heb je nodig
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven) – goed het vocht eruit knijpen!
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook, fijngesneden
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
versgemalen peper

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige cake_WLWV
foto: Rinze Vegelien voor Wat Lunchen we vandaag?

Hartige cake met courgette

Voor de hartige cake begin je met het mengen van de geraspte (uitgeknepen) courgette met de ricotta, zalm, bieslook en feta. Het bakmeel mix je in een aparte kom met de eieren tot een glad beslag dat daarna bij het courgettemengsel gaat. Meng nog even goed door. Giet dit geheel in een cakeblik, dat je voorzien hebt van een vel bakpapier. Bovenkant gladstrijken en dan 45 – 50 minuten in de oven, tot de hartige cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Laat de hartige cake in het bakblik goed afkoelen, voor je ‘m eruit haalt. Snijd in plakjes of blokjes, al na gelang het moment waarop je de hartige cake serveert. Je kunt de cake ook heel goed de avond van te voren al klaar maken. Bewaar dan, goed verpakt, in aluminiumfolie tot je ‘m serveert.

 

Gepubliceerd op 25 juli 2014


6 reacties

  1. Andrea schreef:

    Welke temperatuur in de oven?

  2. Marieke schreef:

    Wat ziet dat er lekker uit, ga ik zeker binnenkort maken. Bedankt voor het recept!
    Groet, Marieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker