Hartige cake met courgette en zalm



Deze hartige cake met courgette maakte ik voor het eerst voor de verjaardag van onze dochter. Volgens haar “te lekker”. Ideaal vind ik dit soort hartige cakes. Als borrelhapje, maar ook tijdens een lunch, of zelfs een plakje in de lunchtrommel van je kind(eren).Het kan er allemaal mee.

Tijdens de zomermaanden is dit overigens ook een fijn recept voor een lichte avondmaaltijd, met vooraf bijvoorbeeld een koud soepje. Kortom, je kunt met deze hartige cake echt álle kanten op!

Voor één hartige cake heb je nodig
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven) – goed het vocht eruit knijpen!
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook, fijngesneden
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
versgemalen peper

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige cake_WLWV
foto: Rinze Vegelien voor Wat Lunchen we vandaag?

Hartige cake met courgette

Voor de hartige cake begin je met het mengen van de geraspte (uitgeknepen) courgette met de ricotta, zalm, bieslook en feta. Het bakmeel mix je in een aparte kom met de eieren tot een glad beslag dat daarna bij het courgettemengsel gaat. Meng nog even goed door. Giet dit geheel in een cakeblik, dat je voorzien hebt van een vel bakpapier. Bovenkant gladstrijken en dan 45 – 50 minuten in de oven, tot de hartige cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Laat de hartige cake in het bakblik goed afkoelen, voor je ‘m eruit haalt. Snijd in plakjes of blokjes, al na gelang het moment waarop je de hartige cake serveert. Je kunt de cake ook heel goed de avond van te voren al klaar maken. Bewaar dan, goed verpakt, in aluminiumfolie tot je ‘m serveert.

 

Gepubliceerd op 25 juli 2014


6 reacties

  1. Andrea schreef:

    Welke temperatuur in de oven?

  2. Marieke schreef:

    Wat ziet dat er lekker uit, ga ik zeker binnenkort maken. Bedankt voor het recept!
    Groet, Marieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.