Gebakken zalm met yoghurt- harissasausHet is een van de favoriete stukjes vis van onze dochter, gebakken zalmfilet. Maar je wilt het ook wel eens wat spannender eten dan alleen gebakken. Een oude favoriet van ons is om er dan een yoghurtsausje met harissa over heen te doen.

De meeste harissa’s zijn voor kinderen echter veel te pittig. Gelukkig is er nu ook een mildere versie, van Nadia & Merijn. Dus nu is dit gerecht helemaal Smulpaapje proof!

Voor 4 personen

4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
zout en peper
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq Nadia & Merijn)

Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

Snelle maaltijd met zalm

Kruid de zalmfilet met zout en peper, terwijl een koekenpan op het vuur heet staat te worden. Bak de zalmfilet, eerst op de huid, 5 minuten en draai ‘daarna voorzichtig om en bak nog een keer 3 minuten. Wil je de zalm doorbakken, reken dan op 5 minuten per kant.

Tip: Hoe weet ik dat de zalm gaar is?

Een handige indicatie om te weten of je zalm gaar is is door te kijken of je de huid er heel makkelijk af kunt halen, nadat je ‘gebakken hebt. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je vis gaar. Gaat het wat moeizamer, laat ‘dan nog even bakken.

Yoghurtsaus met harissa

Meng de yoghurt met de harissa. Doe dit naar smaak. Met een ½ theelepel heb je al wel wat meer smaak, maar is het nog niet te pittig. Houd je van pittig, ga dan gerust voor een hele theelepel. Desnoods maak je een aparte, mildere versie voor je kind(eren).

Zó aan tafel

Serveer de gebakken zalm met de saus apart, zodat iedereen die naar believen over de vis kan doen. Wij aten de zalm met aardappeltjes uit de oven en snel gewokte spinazie met een drupje citroenolie.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.