Gebakken zalm met yoghurt- harissasaus



Het is een van de favoriete stukjes vis van onze dochter, gebakken zalmfilet. Maar je wilt het ook wel eens wat spannender eten dan alleen gebakken. Een oude favoriet van ons is om er dan een yoghurtsausje met harissa over heen te doen.

De meeste harissa’s zijn voor kinderen echter veel te pittig. Gelukkig is er nu ook een mildere versie, van Nadia & Merijn. Dus nu is dit gerecht helemaal Smulpaapje proof!

Voor 4 personen

4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
zout en peper
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq Nadia & Merijn)

Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

Snelle maaltijd met zalm

Kruid de zalmfilet met zout en peper, terwijl een koekenpan op het vuur heet staat te worden. Bak de zalmfilet, eerst op de huid, 5 minuten en draai ‘daarna voorzichtig om en bak nog een keer 3 minuten. Wil je de zalm doorbakken, reken dan op 5 minuten per kant.

Tip: Hoe weet ik dat de zalm gaar is?

Een handige indicatie om te weten of je zalm gaar is is door te kijken of je de huid er heel makkelijk af kunt halen, nadat je ‘gebakken hebt. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je vis gaar. Gaat het wat moeizamer, laat ‘dan nog even bakken.

Yoghurtsaus met harissa

Meng de yoghurt met de harissa. Doe dit naar smaak. Met een ½ theelepel heb je al wel wat meer smaak, maar is het nog niet te pittig. Houd je van pittig, ga dan gerust voor een hele theelepel. Desnoods maak je een aparte, mildere versie voor je kind(eren).

Zó aan tafel

Serveer de gebakken zalm met de saus apart, zodat iedereen die naar believen over de vis kan doen. Wij aten de zalm met aardappeltjes uit de oven en snel gewokte spinazie met een drupje citroenolie.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.