Gebakken zalm met yoghurt- harissasausHet is een van de favoriete stukjes vis van onze dochter, gebakken zalmfilet. Maar je wilt het ook wel eens wat spannender eten dan alleen gebakken. Een oude favoriet van ons is om er dan een yoghurtsausje met harissa over heen te doen.

De meeste harissa’s zijn voor kinderen echter veel te pittig. Gelukkig is er nu ook een mildere versie, van Nadia & Merijn. Dus nu is dit gerecht helemaal Smulpaapje proof!

Voor 4 personen

4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
zout en peper
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq Nadia & Merijn)

Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

Snelle maaltijd met zalm

Kruid de zalmfilet met zout en peper, terwijl een koekenpan op het vuur heet staat te worden. Bak de zalmfilet, eerst op de huid, 5 minuten en draai ‘daarna voorzichtig om en bak nog een keer 3 minuten. Wil je de zalm doorbakken, reken dan op 5 minuten per kant.

Tip: Hoe weet ik dat de zalm gaar is?

Een handige indicatie om te weten of je zalm gaar is is door te kijken of je de huid er heel makkelijk af kunt halen, nadat je ‘gebakken hebt. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je vis gaar. Gaat het wat moeizamer, laat ‘dan nog even bakken.

Yoghurtsaus met harissa

Meng de yoghurt met de harissa. Doe dit naar smaak. Met een ½ theelepel heb je al wel wat meer smaak, maar is het nog niet te pittig. Houd je van pittig, ga dan gerust voor een hele theelepel. Desnoods maak je een aparte, mildere versie voor je kind(eren).

Zó aan tafel

Serveer de gebakken zalm met de saus apart, zodat iedereen die naar believen over de vis kan doen. Wij aten de zalm met aardappeltjes uit de oven en snel gewokte spinazie met een drupje citroenolie.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!