Pasta met pestogehaktballetjes & burrata



Pasta pesto, maar dan met pestogehaktballetjes en romige burrata. Zo at je je pasta pesto nog nooit!

Pasta pesto gewoon puur is al heerlijk, maar met goudbruine pestogehaktballetjes en romige burrata erbij wordt het nóg lekkerder.

Het allerliefste maak je natuurlijk je pesto hiervoor zelf. Waarom dat écht de moeite waard is lees je hier.

De gehaktballetjes zou je trouwens ook, zonder pasta, als borrelhapje kunnen serveren. Het is maar dat je het weet!

voor vier personen, als avondmaaltijd

300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
zout (matig) & peper
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata *
optioneel: verse basilicum

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta burrata

Wat is burrata?

Laten we met die vraag eens beginnen. Het antwoord is verrassend simpel. Burrata is het romige broertje van mozzarella. Zeker als je een goede kwaliteit burrata koopt weet je niet wat je proeft. Je gebruikt een halve bol per persoon. Snijd die als laatste op het gerecht, zodat de room fijn door de pasta loopt. Mmmmmm!

Pasta pesto met gehaktballetjes

Goed. We gaan koken nu. Voor de pasta pesto met gehaktballetjes meng je als eerste het gehakt met de pesto, zout en peper en vorm er 16 balletjes van. Wil je meer gehaktballetjes, verdubbel dan de hoeveelheid gehakt en pesto. Braad de balletjes in de hete olie in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.

In de tijd dat de gehaktballetjes braden kook je in gezouten water de pasta beetgaar. Giet af (vang een beetje van het kookvocht op) en meng met de pesto en 50g van de geraspte kaas. Voeg evt. een paar eetlepels kookvocht toe om het iets losser te maken. Serveer met de gehaktballetjes, extra geraspte kaas, pijnboompitjes en een halve bol burrata. Garneer met basilicum.

Gepubliceerd op 9 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.