Pasta met pestogehaktballetjes & burrata



Pasta pesto, maar dan met pestogehaktballetjes en romige burrata. Zo at je je pasta pesto nog nooit!

Pasta pesto gewoon puur is al heerlijk, maar met goudbruine pestogehaktballetjes en romige burrata erbij wordt het nóg lekkerder.

Het allerliefste maak je natuurlijk je pesto hiervoor zelf. Waarom dat écht de moeite waard is lees je hier.

De gehaktballetjes zou je trouwens ook, zonder pasta, als borrelhapje kunnen serveren. Het is maar dat je het weet!

voor vier personen, als avondmaaltijd

300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
zout (matig) & peper
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata *
optioneel: verse basilicum

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta burrata

Wat is burrata?

Laten we met die vraag eens beginnen. Het antwoord is verrassend simpel. Burrata is het romige broertje van mozzarella. Zeker als je een goede kwaliteit burrata koopt weet je niet wat je proeft. Je gebruikt een halve bol per persoon. Snijd die als laatste op het gerecht, zodat de room fijn door de pasta loopt. Mmmmmm!

Pasta pesto met gehaktballetjes

Goed. We gaan koken nu. Voor de pasta pesto met gehaktballetjes meng je als eerste het gehakt met de pesto, zout en peper en vorm er 16 balletjes van. Wil je meer gehaktballetjes, verdubbel dan de hoeveelheid gehakt en pesto. Braad de balletjes in de hete olie in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.

In de tijd dat de gehaktballetjes braden kook je in gezouten water de pasta beetgaar. Giet af (vang een beetje van het kookvocht op) en meng met de pesto en 50g van de geraspte kaas. Voeg evt. een paar eetlepels kookvocht toe om het iets losser te maken. Serveer met de gehaktballetjes, extra geraspte kaas, pijnboompitjes en een halve bol burrata. Garneer met basilicum.

Gepubliceerd op 9 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.