Weekmenu 2021 – week 42

Heel veel favorieten in dit weekmenu. Een verrassende lasagne maar ook een lekker pastarecept en stamppot. Hallo nieuwe week!
In alle gerechten deze week zit ook weer lekker veel groente. Voor wie eigenlijk niet van spruitjes houdt wil ik je toch uitdagen om het stamppotje van maandag te proberen. Zó lekker!
Naast een pasta en een hartige taart met lekker wat groente is er ook een echte kids favoriet, de taco lasagne.
En om de kiddo’s in de herfstvakantie helemaal blij te maken sluiten we de week af met pizza. Maar dan nét even gezonder, ehrm lekkerder!
Weekmenu 2021 – week 42
Dit staat er op het (week)menu:
- Stamppot spruitjes
- Pasta met zalm & spinazie
- Hartige taart met broccoli
- Taco lasagne
- Pizza met courgette
- Halloween koekjes
maandag – Stamppot spruitjes met gepofte appel
Een verrassend spruitjesrecept, want we maken er een stamppot van. Mét gepofte appel. Yum!
dinsdag – Pasta met zalm & spinazie
Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. In een kwartiertje klaar!
woensdag – Hartige taart met broccoli
Een kidsproof hartige taart met lekker veel broccoli. Daar gaat iedereen van smullen.
donderdag – Taco lasagne
Deze Mexicaanse groenteschotel met tortilla wraps bak je als een lasagne. Perfect ook om voor te bereiden.
vrijdag – Vegetarische pizza met courgette
We sluiten deze week af met een lekkere makkelijke pizza, die in no time gemaakt is met dank aan een handig trucje.
weekendtip – Halloween koekjes
Of je nu Halloween viert of niet, deze koekjes zijn hoe dan ook leuk om (samen) te bakken!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitje
1tl oregano
sap van ½ citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten, grof gehakt
dinsdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
½ citroen (gebruik de andere helft van de citroen van gisteren)
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm
woensdag
1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli
1 puntpaprika
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel (of gebruik makreel)
donderdag
1 ui
1 teen knoflook
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
½ tl fijn keukenzout
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)
vrijdag
4 pizzabodems
200 gram verse geitenkaas
1 stevige courgette
10 gram verse dille
1 citroen
2 el olijfolie
Weekendtip
60g zachte roomboter
60g donkere basterdsuiker
2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak je pumpkin spice kruiden zelf)
1/8 tl zout
35g ei (los geklutst)
150g bloem
¼ tl bakingsoda
100g poedersuiker
drupje (oranje) kleurstof
Gepubliceerd op 15 oktober 2021