Weekmenu 2021 – week 41

We beginnen deze week met een heerlijk stoofgerecht, maar er is ook een snelle pasta en een lekker bloemkoolrecept. Een week lang lekker eten!
En dan denk je wellicht, hoe heb ik nou op maandag tijd om uren een gerecht te stoven? Niet! Die zet je lekker op zondag al in de oven, als je alle tijd hebt.
Niet alleen is het de dag erna lekkerder, je hoeft het alleen maar op te warmen en je bent klaar. Efficiënt koken, ik hou er van.
De rest van de week gaan we voor lekker makkelijk en snelle recepten voor het hele gezin. Het wordt weer smullen geblazen!
Weekmenu 2021 – week 41
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaans stoofvlees
- Geroosterde zoete aardappel & spruitjes
- Pasta met broccoli
- Zoet-zure bloemkool
- Grieks stamppotje
- No bake cheesecake
maandag – Stoofvlees uit de oven
Dit recept voor het lekkerste stoofvlees maak je idealiter al in het weekend, zodat je vandaag lekker snel aan tafel kunt.
dinsdag – Geroosterde zoete aardappel & spruitjes
Een makkelijke maaltijd uit de oven, jij bepaalt of je gaat voor een vegetarische variant of er kip bij serveert.
woensdag – Pasta met broccoli
Een simpel pastarecept met broccoli, soms is dat alles wat je nodig hebt.
donderdag – Zoet-zure bloemkool met rijst
Geroosterde bloemkool uit de oven, maar dan nét even anders dan je zou verwachten. Een verrassend bloemkoolrecept
vrijdag – Grieks stamppotje met spinazie
We sluiten deze week af met een lekkere snelle stamppot, waar iedereen blji van wordt
weekendtip – No bake cheesecake met sinaasappel
Krijg je dit weekend bezoek, dan is dit een eenvoudig en heerlijk cheesecake recept om te maken. Er komt geen oven aan te pas!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1,25 kg riblappen
1 el Italiaanse kruiden
3 el bloem
3 el neutrale olijfolie
45 g boter
3 venkelknollen
2 tenen knoflook
400 ml runderfond
2 blikken Datterini of San Marzano gepelde tomaten (Mutti)
1 laurierblad
250g Italiaanse olijven (ik gebruikte Taggiasche)
voor erbij: verse pasta of puree
dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie
matig gerookt paprikapoeder
woensdag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta
½ el citroensap
donderdag
1 grote bloemkool
150ml sojasaus, dat kan op verschillende manieren:
Ik gebruikte 75ml de sweet sojasaus en 75ml de sweet spicy sojasaus van Tomasu
Wat je ook kunt doen is 100ml reguliere (minder zoute) sojasaus en 50ml zoete chilisaus en 25ml srirachasaus
75ml maple syrup
30ml balsamico azijn (of rijst azijn)
1 sinaasappel
1 ½ tl sesamolie
1tl knoflookpoeder
1tl verse, geraspte gember
1 ½ el maïzena
200g rijst, naar keuze
4 bosuitjes
vrijdag
1kg kruimige aardappelen
400g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
Weekendtip
200 gram volkorenkoekjes (ik gebruikte Digestive van Verkade)
95 gram gesmolten boter
300 gram naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)|
1 sinaasappel (schoongeboend)
1el sinaasappelsap (vers)
1tl vanille extract
optioneel: 1 – 2 tl vers gembersap (ik gebruikte G’inger)
60g poedersuiker
250ml slagroom
3 el sinaasappelcurd
Gepubliceerd op 8 oktober 2021