Weekmenu 2021 – week 39



Een week lang gevarieerd aan tafel, het kan heel gemakkelijk. Kijk maar eens naar de afwisselende recepten voor het hele gezin in dit weekmenu.

Met gezinsfavorieten, met natuurlijk een pastarecept, makkelijke maaltijden die in niet te lange tijd op tafel staan.

Verse ingrediënten, geen pakjes & zakjes maar wel lekker afwisselend qua smaak en ingrediënten.

Wat komt er deze week bij jou op tafel te staan? Ik denk dat wij hoognodig weer een keer de soep met balletjes moeten maken!

Weekmenu 2021 – week 39

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Gnocchi uit de oven
  2. Kerrieschotel met rijst en kip
  3. Verse tomatensoep met balletjes
  4. Oosterse noodles met kipgehakt
  5. Flammkuchen met zalm
  6. Wafels met fruitsalsa

maandag – Gnocchi uit de oven

gnocchi vegan

Meatless monday was nog nooit zó lekker als met deze gnocchi uit de oven met lekker veel groente.

dinsdag – Kerrieschotel met rijst

vega kip kerrie

Als je houdt van kipkerrie, dan hou je zeker van mijn versie van dit gerecht. En die is ook nog eens lekker snel klaar dankzij een paar slimme ingrediënten.

woensdag – Tomatensoep met balletjes

tomatensoep met balletjes

Een lekker soeprecept, dat ook super is om voor te bereiden. Dan kan iedereen blijven eten die wilt. Brood erbij en klaar ben je!

donderdag – Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli

noodles met kipgehakt

Een lekkere snelle Oosterse maaltijd met kipgehakt, broccoli en noodles. Smullen maar!

vrijdag – Flammkuchen met zalm

Een van mijn favoriete flammkuchen recepten is wel deze flammkuchen met zalm. Perfect als afsluiter van de week!

weekendtip – Luikse wafels met fruitsalsa

Luikse wafels recept met kiwi

En je weekend kan niet lekkerder beginnen, dan met dit heerlijke verwenontbijt van verse wafels met fruitsalsa.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
800 gram gnocchi (ik gebruikte La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum, naar smaak
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

dinsdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente, naar keuze
200 gram broccoli (roosjes én stronk)
1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze

woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree (ik gebruik die van Mutti)
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
300 gram (bio) rundergehakt
optioneel : 1 el miso

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles, gekookt

vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm
citroensap naar smaak

Weekendtip
500 gram bloem
50 gram fijne kristalsuiker
½ tl fijn keukenzout
1 tl kaneel
2 zakjes gedroogde gist (à 7 gram)
175 gram halfvolle melk
2 eieren
200 gram zachte boter, in blokjes
50 gram rietsuikerklontjes
3 kiwi’s (naar keuze)

Gepubliceerd op 27 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.