Weekmenu 2021 – week 39

Een week lang gevarieerd aan tafel, het kan heel gemakkelijk. Kijk maar eens naar de afwisselende recepten voor het hele gezin in dit weekmenu.
Met gezinsfavorieten, met natuurlijk een pastarecept, makkelijke maaltijden die in niet te lange tijd op tafel staan.
Verse ingrediënten, geen pakjes & zakjes maar wel lekker afwisselend qua smaak en ingrediënten.
Wat komt er deze week bij jou op tafel te staan? Ik denk dat wij hoognodig weer een keer de soep met balletjes moeten maken!
Weekmenu 2021 – week 39
Dit staat er op het (week)menu:
- Gnocchi uit de oven
- Kerrieschotel met rijst en kip
- Verse tomatensoep met balletjes
- Oosterse noodles met kipgehakt
- Flammkuchen met zalm
- Wafels met fruitsalsa
maandag – Gnocchi uit de oven
Meatless monday was nog nooit zó lekker als met deze gnocchi uit de oven met lekker veel groente.
dinsdag – Kerrieschotel met rijst
Als je houdt van kipkerrie, dan hou je zeker van mijn versie van dit gerecht. En die is ook nog eens lekker snel klaar dankzij een paar slimme ingrediënten.
woensdag – Tomatensoep met balletjes
Een lekker soeprecept, dat ook super is om voor te bereiden. Dan kan iedereen blijven eten die wilt. Brood erbij en klaar ben je!
donderdag – Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli
Een lekkere snelle Oosterse maaltijd met kipgehakt, broccoli en noodles. Smullen maar!
vrijdag – Flammkuchen met zalm
Een van mijn favoriete flammkuchen recepten is wel deze flammkuchen met zalm. Perfect als afsluiter van de week!
weekendtip – Luikse wafels met fruitsalsa
En je weekend kan niet lekkerder beginnen, dan met dit heerlijke verwenontbijt van verse wafels met fruitsalsa.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
800 gram gnocchi (ik gebruikte La Molisana)
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum, naar smaak
optioneel: 1 bol buffelmozzarella
dinsdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente, naar keuze
200 gram broccoli (roosjes én stronk)
1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze
woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree (ik gebruik die van Mutti)
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
300 gram (bio) rundergehakt
optioneel : 1 el miso
donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles, gekookt
vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel, flinterdun gesneden
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm
citroensap naar smaak
Weekendtip
500 gram bloem
50 gram fijne kristalsuiker
½ tl fijn keukenzout
1 tl kaneel
2 zakjes gedroogde gist (à 7 gram)
175 gram halfvolle melk
2 eieren
200 gram zachte boter, in blokjes
50 gram rietsuikerklontjes
3 kiwi’s (naar keuze)
Gepubliceerd op 27 september 2021