Weekmenu 2021 – week 38



Het weekmenu geeft je weer genoeg inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.

Het weekmenu is iets later online dan je van me gewend bent, maar een oorontsteking heeft helaas niet zoveel boodschap aan of je nog werk te doen hebt of niet.

Dat is wel meteen ook weer waarom een weekmenu zo handig is. Je boodschappen zijn in huis en je kunt dan gerust iemand anders het laten maken. Het enige dat je hoeft te doen is het recept volgen.

Dus kun je ook met dit weekmenu weer kiezen uit 5 heerlijke, makkelijke recepten voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend. Want ik ben deze week jarig (woensdag) en dus is er taart!

Weekmenu 2021 – week 38

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Parelcouscous op Griekse wijze met pigs in blankets
  2. Zalm teriyaki bowl met rijst
  3. Pasta met spinazie & tomaat
  4. Kleverige kip met noodles
  5. Curry met aubergine
  6. Appeltaart met amandelspijs

maandag – Griekse parelcouscous met worstjes in deeg

Griekse parelcouscous

Een makkelijke start van de week met deze parelcouscous op Griekse wijze en daarbij pigs in blankets. Oftewel, een lekker worstje in een knapperig deeg.

dinsdag – Zalm teriyaki bowl met rijst & groente

Zalm teriyaki bowl

Visrecepten hoeven écht niet moeilijk te zijn. Kijk maar eens hoe makkelijk je zelf deze zalm teriyaki bowl maakt.

woensdag –Pasta met spinazie & tomaat

makkelijke pasta met groente

Een simpel pastarecept maar wel met lekker veel groente. Ideaal voor een drukke woensdag!

donderdag – Kleverige kip met noodles

makkelijke roerbakmaaltijd

Maak in een handomdraai de marinade ’s ochtends klaar en ’s avonds geniet je van sticky chicken met noodles en broccoli.

vrijdag – Curry met aubergine

aubergine curry

Een geurige, vegetarische curry met lekker veel aubergine en courgette. Naan erbij en klaar ben je!

weekendtip – Lekkerste appeltaart met amandelspijs

klassieke appeltaart

Het is een feestweek, want mijn moeder is jarig, ik ben jarig én mijn ouders zijn 50 jaar getrouwd. Genoeg reden voor een lekkere appeltaart!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
200 gram parelcouscous
1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
20 gram dille, grof gesneden
500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
150 gram feta, in blokjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 el Kalamata olijven, gehalveerd
1 el olijfolie
½ el rodewijnazijn
zout & peper
Voor de pigs in blankets
4 merquezworstjes
4 vellen filodeeg
1 tl maanzaad
1 tl olijfolie

dinsdag
80 ml sojasaus (ik gebruik Tomasu)
60 ml rijstazijn
60 gram honing
1 el mirin
1 tl maïzena
Zoet-zure komkommer
50 ml rijstazijn
100 ml water
1 el suiker
Verder nodig
4 zalmfilets
1 stronk broccoli, in roosjes
1 zak edemame (uit de diepvries)
1 komkommer, zonder zaadlijst in dunne schijfjes
1 pakje zeewier crackers (optioneel)
200 gram rijst, naar keuze (gekookt)

woensdag
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
500 gram pasta, naar keuze

donderdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 komkommer, zonder zaadlijst, in halve maantjes gesneden
handje pinda’s, grof gehakt (of anders geroosterd sesamzaad)

vrijdag
1 ui
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)

Weekendtip
175g bloem
½ tl zout
1el suiker
110g koude boter, in blokjes
60ml koud water
Nodig voor de frangipane (amandelspijs)
100g suiker
110g amandelschaafsel (of amandelmeel)
1 ei
1 tl vanille
Nodig voor de appelvulling
750 gram – 1 kilo appels (Elstar) – je hebt zo’n 500 gram appelschijfjes nodig
100 g rozijnen (sultana), geweld in fruitsap of rum (ik gebruikte Sea salt & spice rum van Spirited Union Distillery)
rasp van 1 schoongeboende citroen
2 el fijne suiker
1 tl gemalen gember + 1 tl gemalen kaneel
optioneel: 50 -75 gram amandelschaafsel voor over de vulling
optioneel: 2 el jam (bijvoorbeeld abrikozen of sinaasappel), i

Gepubliceerd op 20 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.