Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer genoeg inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
Het weekmenu is iets later online dan je van me gewend bent, maar een oorontsteking heeft helaas niet zoveel boodschap aan of je nog werk te doen hebt of niet.
Dat is wel meteen ook weer waarom een weekmenu zo handig is. Je boodschappen zijn in huis en je kunt dan gerust iemand anders het laten maken. Het enige dat je hoeft te doen is het recept volgen.
Dus kun je ook met dit weekmenu weer kiezen uit 5 heerlijke, makkelijke recepten voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend. Want ik ben deze week jarig (woensdag) en dus is er taart!
Weekmenu 2021 – week 38
Dit staat er op het (week)menu:
- Parelcouscous op Griekse wijze met pigs in blankets
- Zalm teriyaki bowl met rijst
- Pasta met spinazie & tomaat
- Kleverige kip met noodles
- Curry met aubergine
- Appeltaart met amandelspijs
maandag – Griekse parelcouscous met worstjes in deeg
Een makkelijke start van de week met deze parelcouscous op Griekse wijze en daarbij pigs in blankets. Oftewel, een lekker worstje in een knapperig deeg.
dinsdag – Zalm teriyaki bowl met rijst & groente
Visrecepten hoeven écht niet moeilijk te zijn. Kijk maar eens hoe makkelijk je zelf deze zalm teriyaki bowl maakt.
woensdag –Pasta met spinazie & tomaat
Een simpel pastarecept maar wel met lekker veel groente. Ideaal voor een drukke woensdag!
donderdag – Kleverige kip met noodles
Maak in een handomdraai de marinade ’s ochtends klaar en ’s avonds geniet je van sticky chicken met noodles en broccoli.
vrijdag – Curry met aubergine
Een geurige, vegetarische curry met lekker veel aubergine en courgette. Naan erbij en klaar ben je!
weekendtip – Lekkerste appeltaart met amandelspijs
Het is een feestweek, want mijn moeder is jarig, ik ben jarig én mijn ouders zijn 50 jaar getrouwd. Genoeg reden voor een lekkere appeltaart!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
200 gram parelcouscous
1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
20 gram dille, grof gesneden
500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
150 gram feta, in blokjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 el Kalamata olijven, gehalveerd
1 el olijfolie
½ el rodewijnazijn
zout & peper
Voor de pigs in blankets
4 merquezworstjes
4 vellen filodeeg
1 tl maanzaad
1 tl olijfolie
dinsdag
80 ml sojasaus (ik gebruik Tomasu)
60 ml rijstazijn
60 gram honing
1 el mirin
1 tl maïzena
Zoet-zure komkommer
50 ml rijstazijn
100 ml water
1 el suiker
Verder nodig
4 zalmfilets
1 stronk broccoli, in roosjes
1 zak edemame (uit de diepvries)
1 komkommer, zonder zaadlijst in dunne schijfjes
1 pakje zeewier crackers (optioneel)
200 gram rijst, naar keuze (gekookt)
woensdag
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
500 gram pasta, naar keuze
donderdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 komkommer, zonder zaadlijst, in halve maantjes gesneden
handje pinda’s, grof gehakt (of anders geroosterd sesamzaad)
vrijdag
1 ui
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)
Weekendtip
175g bloem
½ tl zout
1el suiker
110g koude boter, in blokjes
60ml koud water
Nodig voor de frangipane (amandelspijs)
100g suiker
110g amandelschaafsel (of amandelmeel)
1 ei
1 tl vanille
Nodig voor de appelvulling
750 gram – 1 kilo appels (Elstar) – je hebt zo’n 500 gram appelschijfjes nodig
100 g rozijnen (sultana), geweld in fruitsap of rum (ik gebruikte Sea salt & spice rum van Spirited Union Distillery)
rasp van 1 schoongeboende citroen
2 el fijne suiker
1 tl gemalen gember + 1 tl gemalen kaneel
optioneel: 50 -75 gram amandelschaafsel voor over de vulling
optioneel: 2 el jam (bijvoorbeeld abrikozen of sinaasappel), i
Gepubliceerd op 20 september 2021