Weekmenu 2021 – week 38



Het weekmenu geeft je weer genoeg inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.

Het weekmenu is iets later online dan je van me gewend bent, maar een oorontsteking heeft helaas niet zoveel boodschap aan of je nog werk te doen hebt of niet.

Dat is wel meteen ook weer waarom een weekmenu zo handig is. Je boodschappen zijn in huis en je kunt dan gerust iemand anders het laten maken. Het enige dat je hoeft te doen is het recept volgen.

Dus kun je ook met dit weekmenu weer kiezen uit 5 heerlijke, makkelijke recepten voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend. Want ik ben deze week jarig (woensdag) en dus is er taart!

Weekmenu 2021 – week 38

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Parelcouscous op Griekse wijze met pigs in blankets
  2. Zalm teriyaki bowl met rijst
  3. Pasta met spinazie & tomaat
  4. Kleverige kip met noodles
  5. Curry met aubergine
  6. Appeltaart met amandelspijs

maandag – Griekse parelcouscous met worstjes in deeg

Griekse parelcouscous

Een makkelijke start van de week met deze parelcouscous op Griekse wijze en daarbij pigs in blankets. Oftewel, een lekker worstje in een knapperig deeg.

dinsdag – Zalm teriyaki bowl met rijst & groente

Zalm teriyaki bowl

Visrecepten hoeven écht niet moeilijk te zijn. Kijk maar eens hoe makkelijk je zelf deze zalm teriyaki bowl maakt.

woensdag –Pasta met spinazie & tomaat

makkelijke pasta met groente

Een simpel pastarecept maar wel met lekker veel groente. Ideaal voor een drukke woensdag!

donderdag – Kleverige kip met noodles

makkelijke roerbakmaaltijd

Maak in een handomdraai de marinade ’s ochtends klaar en ’s avonds geniet je van sticky chicken met noodles en broccoli.

vrijdag – Curry met aubergine

aubergine curry

Een geurige, vegetarische curry met lekker veel aubergine en courgette. Naan erbij en klaar ben je!

weekendtip – Lekkerste appeltaart met amandelspijs

klassieke appeltaart

Het is een feestweek, want mijn moeder is jarig, ik ben jarig én mijn ouders zijn 50 jaar getrouwd. Genoeg reden voor een lekkere appeltaart!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
200 gram parelcouscous
1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
20 gram dille, grof gesneden
500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
150 gram feta, in blokjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 el Kalamata olijven, gehalveerd
1 el olijfolie
½ el rodewijnazijn
zout & peper
Voor de pigs in blankets
4 merquezworstjes
4 vellen filodeeg
1 tl maanzaad
1 tl olijfolie

dinsdag
80 ml sojasaus (ik gebruik Tomasu)
60 ml rijstazijn
60 gram honing
1 el mirin
1 tl maïzena
Zoet-zure komkommer
50 ml rijstazijn
100 ml water
1 el suiker
Verder nodig
4 zalmfilets
1 stronk broccoli, in roosjes
1 zak edemame (uit de diepvries)
1 komkommer, zonder zaadlijst in dunne schijfjes
1 pakje zeewier crackers (optioneel)
200 gram rijst, naar keuze (gekookt)

woensdag
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
500 gram pasta, naar keuze

donderdag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 komkommer, zonder zaadlijst, in halve maantjes gesneden
handje pinda’s, grof gehakt (of anders geroosterd sesamzaad)

vrijdag
1 ui
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
sap van ½ limoen (of meer naar smaak)

Weekendtip
175g bloem
½ tl zout
1el suiker
110g koude boter, in blokjes
60ml koud water
Nodig voor de frangipane (amandelspijs)
100g suiker
110g amandelschaafsel (of amandelmeel)
1 ei
1 tl vanille
Nodig voor de appelvulling
750 gram – 1 kilo appels (Elstar) – je hebt zo’n 500 gram appelschijfjes nodig
100 g rozijnen (sultana), geweld in fruitsap of rum (ik gebruikte Sea salt & spice rum van Spirited Union Distillery)
rasp van 1 schoongeboende citroen
2 el fijne suiker
1 tl gemalen gember + 1 tl gemalen kaneel
optioneel: 50 -75 gram amandelschaafsel voor over de vulling
optioneel: 2 el jam (bijvoorbeeld abrikozen of sinaasappel), i

Gepubliceerd op 20 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.