Griekse parelcouscous met pigs in blankets



Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.

Het idee voor dit makkelijke recept met couscous is overigens niet van mezelf, maar van Crisp. In de receptenindex van de app bestelde ik de ingrediënten voor deze parelcousmaaltijd. Dit is dus geen gesponsord artikel, ik benadruk het maar even voor de zekerheid 😉 Overigens kon ik het natuurlijk niet laten om aan hun recept mijn eigen draai te geven. Dus van van een simpele parelcoucous maakte ik er een Griekse parelcouscous van.

De ‘pigs in blankets’ – zoals de worstjes in filodeeg officieel heten – kun je met merquezworstjes maken, zoals wij deden. Wil je een vegetarische versie dan vervang je de worstjes door bijvoorbeeld een stukje feta.

De gehele maaltijd stond in no time op tafel en de restjes parelcouscous gingen de dag erna mee naar school in de lunchtrommel. Een ideaal recept dus om te maken als er kinderen mee eten.

Maaltijd voor 4 personen

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
  • 20 gram dille, grof gesneden
  • 500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
  • 150 gram feta, in blokjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 2 el Kalamata olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • ½ el rodewijnazijn
  • zout & peper

Voor de pigs in blankets

  • 4 merquezworstjes
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 tl maanzaad
  • 1 tl olijfolie

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)

Griekse parelcouscous

Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Voor de parelcouscous op Griekse wijze kook je als eerste de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. In die tijd snijd je de rest van de ingrediënten. Meng die met de afgegoten parelcous en breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper.

Pigs in blankets

Voor de pigs in blankets rol je de worstjes in het filodeeg, waarbij je zorgt dat ze goed zijn ingepakt. Waar nodig kun je het deeg een beetje bij knippen. Ik gebruik liefst het verse filodeeg van Crisp hiervoor, omdat bevroren filodeeg eerst moet ontdooien en daarna vaak nog lastig te verwerken is. Vet de ingerolde worstjes in met een beetje olie en bestrooi met maanzaad. Bak ze in de ovenschaal in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Serveer je Griekse parelcouscous nu met de goudbruin gebakken pigs in blankets. Soms is lekker eten echt zó makkelijk!

 

Gepubliceerd op 13 september 2021


2 reacties

  1. Geertje schreef:

    Lekker en makkelijk! Lijkt me ook fijn met gegrilde groenten door de couscous (nog steeds makkelijk, duurt alleen beetje langer ;-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!