Griekse parelcouscous met pigs in blankets
Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
Het idee voor dit makkelijke recept met couscous is overigens niet van mezelf, maar van Crisp. In de receptenindex van de app bestelde ik de ingrediënten voor deze parelcousmaaltijd. Dit is dus geen gesponsord artikel, ik benadruk het maar even voor de zekerheid 😉 Overigens kon ik het natuurlijk niet laten om aan hun recept mijn eigen draai te geven. Dus van van een simpele parelcoucous maakte ik er een Griekse parelcouscous van.
De ‘pigs in blankets’ – zoals de worstjes in filodeeg officieel heten – kun je met merquezworstjes maken, zoals wij deden. Wil je een vegetarische versie dan vervang je de worstjes door bijvoorbeeld een stukje feta.
De gehele maaltijd stond in no time op tafel en de restjes parelcouscous gingen de dag erna mee naar school in de lunchtrommel. Een ideaal recept dus om te maken als er kinderen mee eten.
Maaltijd voor 4 personen
- 200 gram parelcouscous
- 1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
- 20 gram dille, grof gesneden
- 500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
- 150 gram feta, in blokjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 2 el Kalamata olijven, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- ½ el rodewijnazijn
- zout & peper
Voor de pigs in blankets
- 4 merquezworstjes
- 4 vellen filodeeg
- 1 tl maanzaad
- 1 tl olijfolie
Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)
Griekse parelcouscous met pigs in blankets
Voor de parelcouscous op Griekse wijze kook je als eerste de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. In die tijd snijd je de rest van de ingrediënten. Meng die met de afgegoten parelcous en breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper.
Pigs in blankets
Voor de pigs in blankets rol je de worstjes in het filodeeg, waarbij je zorgt dat ze goed zijn ingepakt. Waar nodig kun je het deeg een beetje bij knippen. Ik gebruik liefst het verse filodeeg van Crisp hiervoor, omdat bevroren filodeeg eerst moet ontdooien en daarna vaak nog lastig te verwerken is. Vet de ingerolde worstjes in met een beetje olie en bestrooi met maanzaad. Bak ze in de ovenschaal in 12-15 minuten gaar en goudbruin.
Serveer je Griekse parelcouscous nu met de goudbruin gebakken pigs in blankets. Soms is lekker eten echt zó makkelijk!
Gepubliceerd op 13 september 2021
2 reacties
Lekker en makkelijk! Lijkt me ook fijn met gegrilde groenten door de couscous (nog steeds makkelijk, duurt alleen beetje langer ;-))
zeker lekker! fijn om mee te variëren