Griekse parelcouscous met pigs in blankets



Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.

Het idee voor dit makkelijke recept met couscous is overigens niet van mezelf, maar van Crisp. In de receptenindex van de app bestelde ik de ingrediënten voor deze parelcousmaaltijd. Dit is dus geen gesponsord artikel, ik benadruk het maar even voor de zekerheid 😉 Overigens kon ik het natuurlijk niet laten om aan hun recept mijn eigen draai te geven. Dus van van een simpele parelcoucous maakte ik er een Griekse parelcouscous van.

De ‘pigs in blankets’ – zoals de worstjes in filodeeg officieel heten – kun je met merquezworstjes maken, zoals wij deden. Wil je een vegetarische versie dan vervang je de worstjes door bijvoorbeeld een stukje feta.

De gehele maaltijd stond in no time op tafel en de restjes parelcouscous gingen de dag erna mee naar school in de lunchtrommel. Een ideaal recept dus om te maken als er kinderen mee eten.

Maaltijd voor 4 personen

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes
  • 20 gram dille, grof gesneden
  • 500 gram tomaten, zonder zaadlijst, in blokjes
  • 150 gram feta, in blokjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 2 el Kalamata olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • ½ el rodewijnazijn
  • zout & peper

Voor de pigs in blankets

  • 4 merquezworstjes
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 tl maanzaad
  • 1 tl olijfolie

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)

Griekse parelcouscous

Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Voor de parelcouscous op Griekse wijze kook je als eerste de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. In die tijd snijd je de rest van de ingrediënten. Meng die met de afgegoten parelcous en breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper.

Pigs in blankets

Voor de pigs in blankets rol je de worstjes in het filodeeg, waarbij je zorgt dat ze goed zijn ingepakt. Waar nodig kun je het deeg een beetje bij knippen. Ik gebruik liefst het verse filodeeg van Crisp hiervoor, omdat bevroren filodeeg eerst moet ontdooien en daarna vaak nog lastig te verwerken is. Vet de ingerolde worstjes in met een beetje olie en bestrooi met maanzaad. Bak ze in de ovenschaal in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Serveer je Griekse parelcouscous nu met de goudbruin gebakken pigs in blankets. Soms is lekker eten echt zó makkelijk!

 

Gepubliceerd op 13 september 2021


2 reacties

  1. Geertje schreef:

    Lekker en makkelijk! Lijkt me ook fijn met gegrilde groenten door de couscous (nog steeds makkelijk, duurt alleen beetje langer ;-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.
10 september 2021
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.