Weekmenu 2021 – week 34



Of je nu nog vakantie hebt of alweer terug naar werk en school moet. Een weekmenu is áltijd een goed idee!

Want inspiratie voor makkelijke maaltijden voor doordeweeks kan iedereen wel gebruiken. Zeker nu de zomer ons zo ongenadig in de steek laat.

Maar niet getreurd, op je bord schijnt de zon! Want je kunt weer kiezen uit 5 makkelijke maaltijden en een heerlijke weekendtip.

En die weekendtip aten wij de afgelopen week bijna dagelijks, op onze vakantie in Limburg. Genieten dus!

Weekmenu 2021 – week 34

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta met spinazie en tomaat
  2. Noodles met groente
  3. Goedgevulde champignonsoep
  4. Rode bietjesstamppot
  5. Flammkuchen met zalm
  6. Kruimelvlaai

maandag – Pasta met spinazie & tomaat

makkelijke pasta met groente

Een makkelijke maandag met een super snel pastarecept. Lekker veel groente, maar ook een romige saus. Wat wil je nog meer!

dinsdag – Noodles met groente & romige dressing

noodles tahain miso

Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!

woensdag – Goedgevulde champignonsoep

Champignonsoep

Een goedgevulde soep met champignons. Dan hoef je er alleen nog maar brood bij te serveren en klaar ben je!

donderdag – Stamppot met rode bietjes

stamppot rode bietjes

Een eenvoudig stamppotje dat het op ieder moment van het jaar goed doet en zó gemaakt is.

vrijdag – Flammkuchen met zalm

Zin in pizza maar geen zin om iets te bestellen? Dan maak je supersnel een verse flammkuchen en wil je nooit meer anders!

weekendtip – De lekkerste appelkruimelvlaai

appelkruimeltaart

Kruimelvlaai is een van mijn lievelingsvlaaien. En die maak je nu heel simpel gewoon thuis!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
500 gram pasta, naar keuze

dinsdag

1 stronk broccoli
2 paprika’s
125 gram champignons
1 bosje lente ui
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles
2 el tahin  (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap

woensdag
1 ui
1 teen knoflook
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)

donderdag
1 pot bietjes (á 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk
30g boter
½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse bieslook

vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm
citroensap naar smaak

Weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eierdooier
4 Elstar appels
200ml slagroom
30g suiker
30g bloem
3 eidooiers
100g suiker
150g bloem
100g koude boter

Gepubliceerd op 20 augustus 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.