Weekmenu 2021 – week 34
Of je nu nog vakantie hebt of alweer terug naar werk en school moet. Een weekmenu is áltijd een goed idee!
Want inspiratie voor makkelijke maaltijden voor doordeweeks kan iedereen wel gebruiken. Zeker nu de zomer ons zo ongenadig in de steek laat.
Maar niet getreurd, op je bord schijnt de zon! Want je kunt weer kiezen uit 5 makkelijke maaltijden en een heerlijke weekendtip.
En die weekendtip aten wij de afgelopen week bijna dagelijks, op onze vakantie in Limburg. Genieten dus!
Weekmenu 2021 – week 34
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta met spinazie en tomaat
- Noodles met groente
- Goedgevulde champignonsoep
- Rode bietjesstamppot
- Flammkuchen met zalm
- Kruimelvlaai
maandag – Pasta met spinazie & tomaat
Een makkelijke maandag met een super snel pastarecept. Lekker veel groente, maar ook een romige saus. Wat wil je nog meer!
dinsdag – Noodles met groente & romige dressing
Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!
woensdag – Goedgevulde champignonsoep
Een goedgevulde soep met champignons. Dan hoef je er alleen nog maar brood bij te serveren en klaar ben je!
donderdag – Stamppot met rode bietjes
Een eenvoudig stamppotje dat het op ieder moment van het jaar goed doet en zó gemaakt is.
vrijdag – Flammkuchen met zalm
Zin in pizza maar geen zin om iets te bestellen? Dan maak je supersnel een verse flammkuchen en wil je nooit meer anders!
weekendtip – De lekkerste appelkruimelvlaai
Kruimelvlaai is een van mijn lievelingsvlaaien. En die maak je nu heel simpel gewoon thuis!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
500 gram kleine tomaatjes
2 el neutrale olie
1 tl chiliflakes
400 gram verse spinazie
1 teen knoflook
250 ml bouillon
2 – 3 el mascarpone
75 gram Parmezaanse kaas + extra voor garneren
500 gram pasta, naar keuze
dinsdag
1 stronk broccoli
2 paprika’s
125 gram champignons
1 bosje lente ui
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles
2 el tahin (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap
woensdag
1 ui
1 teen knoflook
2 el neutrale olie
750 gram kastanjechampignons
1,5 liter bouillon (bijvoorbeeld paddenstoelen of groentebouillon)
50 gram roomkaas met kruiden (zoals bijv. Boursin)
donderdag
1 pot bietjes (á 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk
30g boter
½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse bieslook
vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm
citroensap naar smaak
Weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eierdooier
4 Elstar appels
200ml slagroom
30g suiker
30g bloem
3 eidooiers
100g suiker
150g bloem
100g koude boter
Gepubliceerd op 20 augustus 2021