Weekmenu 2021 – week 33



Een lekker gevarieerd weekmenu voor groot en klein. Iedere week kun je weer kiezen uit wisselende gerechten die zo op tafel staan.

Makkelijke maaltijden, dat is het uitgangspunt van het weekmenu. Of je nu op vakantie bent of lekker thuis, eten moet je toch.

Met niet heel veel moeite zet je de komende week weer lekker gevarieerde gerechten op tafel.

Koken hoeft niet perse heel moeilijk te zijn Als ik je dat kan laten zien is het voor deze week weer gelukt!

Weekmenu 2021 – week 33

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta met broccoli
  2. Bloemkool tandoori
  3. Vis uit de oven met groente
  4. Rijst met zoete kip
  5. Taco’s met mangosalsa
  6. Hotmilk cake

maandag – Pasta met broccoli en pancetta

pasta met broccoli

Een makkelijke maandag begint heerlijk met een pastaatje. Deze eenvoudige maar smakelijke pasta staat in no time op tafel!

dinsdag – Bloemkool tandoori

bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven, maar dan met een Indiaase touch. Zó lekker!

woensdag – Vis uit de oven met groenten

vis uit de oven

Ik wil je héél graag laten zien hoe eenvoudig het is om vis te koken. Check daarvoor zéker dit recept.

donderdag – Rijst met zoete kip & wokgroente

roerbak

Een lekkere en makkelijke wokmaaltijd met zoete kip en roerbakgroente. Een absolute allemansvriend!

vrijdag – Taco’s met kip en mangosalsaa

taco's met kip

Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s nóg lekkerder! Zeker als je ze met mangosalsa serveert.

weekendtip – Hot milk cake

hotmilk cake makkelijke cake

Een super makkelijk cakerecept met een verbluffend lekker resultaat. Een heerlijk weekend bakprojectje!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
2 el neutrale olie
125g pancetta, in blokjes
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook geperst
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap

dinsdag
1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
1el halfvolle yoghurt
rijst naar keuze voor erbij

woensdag
1 blik kikkererwten (á 400g)
1 gele paprika
1 rode puntpaprika
2 courgettes
8 bospeen
5 takjes verse tijm
1 (schoongeboende) citroen
1 teen knoflook
2 el olijfolie
100g  chorizo
2 stuks griet (heel, maar schoongemaakt door de visboer)

donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

vrijdag

400g kippendijen
1 blik bonen (á 400g) naar keuze
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

Weekendtip
4 eieren
300g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
125ml melk
125g roomboter

Gepubliceerd op 13 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.