Weekmenu 2021 – week 33
Een lekker gevarieerd weekmenu voor groot en klein. Iedere week kun je weer kiezen uit wisselende gerechten die zo op tafel staan.
Makkelijke maaltijden, dat is het uitgangspunt van het weekmenu. Of je nu op vakantie bent of lekker thuis, eten moet je toch.
Met niet heel veel moeite zet je de komende week weer lekker gevarieerde gerechten op tafel.
Koken hoeft niet perse heel moeilijk te zijn Als ik je dat kan laten zien is het voor deze week weer gelukt!
Weekmenu 2021 – week 33
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta met broccoli
- Bloemkool tandoori
- Vis uit de oven met groente
- Rijst met zoete kip
- Taco’s met mangosalsa
- Hotmilk cake
maandag – Pasta met broccoli en pancetta
Een makkelijke maandag begint heerlijk met een pastaatje. Deze eenvoudige maar smakelijke pasta staat in no time op tafel!
dinsdag – Bloemkool tandoori
Bloemkool uit de oven, maar dan met een Indiaase touch. Zó lekker!
woensdag – Vis uit de oven met groenten
Ik wil je héél graag laten zien hoe eenvoudig het is om vis te koken. Check daarvoor zéker dit recept.
donderdag – Rijst met zoete kip & wokgroente
Een lekkere en makkelijke wokmaaltijd met zoete kip en roerbakgroente. Een absolute allemansvriend!
vrijdag – Taco’s met kip en mangosalsaa
Met zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s nóg lekkerder! Zeker als je ze met mangosalsa serveert.
weekendtip – Hot milk cake
Een super makkelijk cakerecept met een verbluffend lekker resultaat. Een heerlijk weekend bakprojectje!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 el neutrale olie
125g pancetta, in blokjes
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook geperst
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap
dinsdag
1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original á 75g)
1el halfvolle yoghurt
rijst naar keuze voor erbij
woensdag
1 blik kikkererwten (á 400g)
1 gele paprika
1 rode puntpaprika
2 courgettes
8 bospeen
5 takjes verse tijm
1 (schoongeboende) citroen
1 teen knoflook
2 el olijfolie
100g chorizo
2 stuks griet (heel, maar schoongemaakt door de visboer)
donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)
vrijdag
400g kippendijen
1 blik bonen (á 400g) naar keuze
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 avocado (eetrijp), in kleine blokjes
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano
Weekendtip
4 eieren
300g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
125ml melk
125g roomboter
Gepubliceerd op 13 augustus 2021