Weekmenu 2021 – week 32



En toen was het alweer augustus. Hoe dan? Hopelijk een betere maand qua buiten eten dan de afgelopen maand. Het weekmenu is er klaar voor!

Maar goed, je weet het maar nooit met het weer op dit moment. Dus in dit weekmenu toch ook maar gerechten die ook binnen heel lekker zijn.

Een pastaatje is áltijd een goed plan. Net als een lekkere maaltijdsalade. Wij slingeren, ongeacht het weer, toch ook gewoon de BBQ aan.

Kortom, er is weer genoeg te kiezen.

Weekmenu 2021 – week 32

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Spaghetti Puttanesca
  2. Panzanella salade
  3. Steak van de BBQ
  4. Spitskool met noodles
  5. Zalm met kruidenkorst
  6. Kruimelkoeken met zomerfruit

maandag – Spaghetti Puttanesca

puttanesca pastasaus

Een typisch Italiaanse pastasaus die in een mum van tijd klaar is. Een perfecte start van je week!

dinsdag – Panzanella met makreel

panzanella recept

We blijven in Italiaanse sferen, maar dan met een kleine twist, met deze heerlijke maaltijdsalade.

woensdag – Steak van de barbecue met chimichurri

steak dinner

Een hele maaltijd van de barbecue, ja hoor. Doen we gewoon. Deze steak is ultiem lekker, met dank aan BBQ koning Jord Althuizen

donderdag – Spitskool met noodles

spitskool recept

Een mega snelle, gezonde maar vooral hele lekkere doordeweekse maaltijd met spitskool, gehakt en noodles.

vrijdag – Zalm uit de oven

zalm rosé gebakken

Het ziet er super chique uit, maar is kinderlijk eenvoudig om te maken. Deze zalm uit de oven met kruidenkorst is echt een aanrader!

weekendtip – Kruimelkoeken met zomerfruit

kruimelkoeken

Geniet van al dat heerlijke zomerfruit zolang het er nog is. Deze kruimelkoeken zijn zó gemaakt. Een heerlijke weekendtraktatie!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g vleestomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
75g zwarte olijven
60g kappertjes
350g spaghetti, al dente gekookt

dinsdag
750 gram rijpe tomaten
3 tl kappertjes
½ rode ui
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood
2 gerookte makreelfilets
10 gram verse peterselie

woensdag
2 Skirtsteak van 200 g per stuk
50 ml Olijfolie
1 rode paprika
1 grote rode ui
2 tomaten
2 knoflooktenen
2 el fijngehakte verse peterselie
1 tl fijngehakte verse oregano
2 el fijngehakte koriander
1 verse jalapeñopeper
1 tl chilipoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
150 ml olijfolie
1 limoen

donderdag
1 spitskool van ongeveer 750g
300g bio rundergehakt
1 stukje verse gember van ongeveer 20g
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
½ el srirachi
2tl gembersiroop
handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt

vrijdag
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd

Weekendtip
4 nectarines, in blokjes (ongeveer 450 gram netto fruit)
4 el water
4 el maple syrup
250 gram bloem
150 gram gemalen hazelnoten
150 gram suiker
1 tl bakpoeder
½ tl zout
225 gram koude boter, in blokjes

Gepubliceerd op 6 augustus 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.