Weekmenu 2021 – week 32
En toen was het alweer augustus. Hoe dan? Hopelijk een betere maand qua buiten eten dan de afgelopen maand. Het weekmenu is er klaar voor!
Maar goed, je weet het maar nooit met het weer op dit moment. Dus in dit weekmenu toch ook maar gerechten die ook binnen heel lekker zijn.
Een pastaatje is áltijd een goed plan. Net als een lekkere maaltijdsalade. Wij slingeren, ongeacht het weer, toch ook gewoon de BBQ aan.
Kortom, er is weer genoeg te kiezen.
Weekmenu 2021 – week 32
Dit staat er op het (week)menu:
- Spaghetti Puttanesca
- Panzanella salade
- Steak van de BBQ
- Spitskool met noodles
- Zalm met kruidenkorst
- Kruimelkoeken met zomerfruit
maandag – Spaghetti Puttanesca
Een typisch Italiaanse pastasaus die in een mum van tijd klaar is. Een perfecte start van je week!
dinsdag – Panzanella met makreel
We blijven in Italiaanse sferen, maar dan met een kleine twist, met deze heerlijke maaltijdsalade.
woensdag – Steak van de barbecue met chimichurri
Een hele maaltijd van de barbecue, ja hoor. Doen we gewoon. Deze steak is ultiem lekker, met dank aan BBQ koning Jord Althuizen
donderdag – Spitskool met noodles
Een mega snelle, gezonde maar vooral hele lekkere doordeweekse maaltijd met spitskool, gehakt en noodles.
vrijdag – Zalm uit de oven
Het ziet er super chique uit, maar is kinderlijk eenvoudig om te maken. Deze zalm uit de oven met kruidenkorst is echt een aanrader!
weekendtip – Kruimelkoeken met zomerfruit
Geniet van al dat heerlijke zomerfruit zolang het er nog is. Deze kruimelkoeken zijn zó gemaakt. Een heerlijke weekendtraktatie!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g vleestomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
75g zwarte olijven
60g kappertjes
350g spaghetti, al dente gekookt
dinsdag
750 gram rijpe tomaten
3 tl kappertjes
½ rode ui
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood
2 gerookte makreelfilets
10 gram verse peterselie
woensdag
2 Skirtsteak van 200 g per stuk
50 ml Olijfolie
1 rode paprika
1 grote rode ui
2 tomaten
2 knoflooktenen
2 el fijngehakte verse peterselie
1 tl fijngehakte verse oregano
2 el fijngehakte koriander
1 verse jalapeñopeper
1 tl chilipoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
150 ml olijfolie
1 limoen
donderdag
1 spitskool van ongeveer 750g
300g bio rundergehakt
1 stukje verse gember van ongeveer 20g
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
½ el srirachi
2tl gembersiroop
handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt
vrijdag
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
Weekendtip
4 nectarines, in blokjes (ongeveer 450 gram netto fruit)
4 el water
4 el maple syrup
250 gram bloem
150 gram gemalen hazelnoten
150 gram suiker
1 tl bakpoeder
½ tl zout
225 gram koude boter, in blokjes
Gepubliceerd op 6 augustus 2021