Kruimelkoeken met zomerfruit



YES! Het is er weer, zomerfruit. Ik maakte er deze heerlijke kruimelkoeken mee. Die zijn in een handomdraai gemaakt en zó lekker.

Je kunt deze kruimelkoeken maken met werkelijk ieder type zomerfruit dat er is. Ik koos dit keer voor nectarines, maar denk ook aan perziken en straks in het najaar zelfs met pruimen. In de tijd dat je fruit even lekker pruttelt maak je het deeg.

Ik koos ervoor om door het deeg gemalen hazelnoten te doen. Maar je zou ook amandelmeel kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Het notige geeft een heerlijke extra smaak aan je koeken. Er staat je nu niks meer in de weg om heel gauw de keuken in te duiken en deze kruimelkoeken te maken. Laat je me weten hoe ze smaakten?!

Voor ongeveer 15-20 koeken

voor de vulling

4 nectarines, in blokjes (ongeveer 450 gram netto fruit)
4 el water
4 el maple syrup

voor het deeg

250 gram bloem
150 gram gemalen hazelnoten
150 gram suiker
1 tl bakpoeder
½ tl zout
225 gram koude boter, in blokjes

Verder nodig: bakblik (ik gebruikte twee ovenschalen van ieder 18×12 cm doorsnee) – oven voorverwarmen op 175C

kruimelkoeken

Kruimelkoeken met zomerfruit

Voor de kruimelkoeken maak je met het zomerfruit eerst de vulling. Doe hiervoor de blokjes nectarine, water en maple syrup in een kleine pan en breng aan de kook. Laat dan 10-12 minuten pruttelen, afhankelijk van hoe zacht je fruit is.

Je kunt het fruit aan het einde nog wat tot moes stampen met een aardappelstamper. Je wilt een fruitmoes hebben, maar wel met wat structuur.

Kruimeldeeg

Als je zomerfruit op staat maak je het deeg voor je kruimelkoeken. Doe de bloem, suiker en hazelnotenmeel in een kom en meng de bakpoeder en het zout erdoor. Met je vinger wrijf je nu de boterblokjes erdoor.

Je wilt een wat zanderige textuur hebben, maar het hoeft niet egaal.

Verse kruimelkoeken

Voorzie je bakblik(ken) van ingevet folie en stort hier het kruimeldeeg in, maar houd 1/3 achter. Duw de bodem iets aan. Verdeel de zomerfruitvulling erover en daarop verdeel je de rest van je kruimeldeeg. Ook dit hoeft niet super netjes.

Bak nu je kruimelkoeken in de voorverwarmde oven 40 – 45 minuten tot je deeg mooi goudbruin is. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Kruimelkoeken met zomerfruit

Nu komt het moeilijkste deel, ze moeten opstijven in de koelkast zodat ze echt goed stevig en snijdbaar worden. Dus zet ze minimaal een uur weg. Daarna lekker aansnijden en ervan genieten.

Blijft er wat over? Bewaar ook die dan in de koelkast!

Gepubliceerd op 28 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!