Panzanella met makreel



De italiaanse salade panzanella is een ideale manier om oud brood op een smakelijke manier op te maken. Maar het is zoveel meer dan een restjesalade!

Want hoewel panzanella een Toscaanse salade is met vooral tomaat en brood, heb ik aan deze tomatensalade een kleine twist gegeven. Houd je van de klassieke Panzanella dan heb ik die ook voor je op de site. Maar deze panzanella krijgt nóg meer smaak door toevoeging van gerookte makreel.

Wat zo ideaal is aan panzanella is dat hoe ouder je brood is, des te lekkerder je salade wordt. Koop liefst echt goede kwaliteit ciabatta of stokbrood en snijd dat niet te dun, dat maakt je panzanella alleen maar lekkerder. Laat het rustig twee dagen uitdrogen op je aanrecht, de smaak komt straks helemaal goed door die heerlijke tomaten en dressing.

Ik leg je uit hoe je mijn perfecte panzanella maakt!

Voor 2 personen als maaltijd(lunch) of voor 4 personen als bij/voorgerecht

750 gram rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
3 tl kappertjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood, in dobbelstenen gesneden
2 gerookte makreelfilets, in stukken
10 gram verse peterselie, fijn gesneden
versgemalen peper en zeezout

Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: 30 minuten

panzanella recept

Panzanella met makreel

De basis van panzanella is brood en tomaat. Doordat het brood uitgedroogd is neemt het straks extra goed de dressing en het tomatenvocht op, zonder meteen slap te worden. Snijd het dus in dobbelstenen en zet even apart. De tomaten, met vocht en al, doe je in een grote kom.

Italiaanse brood- / tomatensalade

Daar mogen de rest van de ingrediënten voor je brood-/tomatensalade (minus de makreel en peterselie) er bij. Voeg het brood toe en hussel goed om. Laat dit een half uurtje staan, zodat alle smaken goed in het brood kunnen trekken. Dit maakt het meteen een ideaal picknickgerecht, want het mag ook prima langer staan en wordt er alleen maar lekkerder van!

Breng tot slot verder op smaak met peterselie en voeg de stukken makreel toe. Serveer je panzanella met makreel liefst op kamertemperatuur.

 

Gepubliceerd op 17 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.