Panzanella met makreel



De italiaanse salade panzanella is een ideale manier om oud brood op een smakelijke manier op te maken. Maar het is zoveel meer dan een restjesalade!

Want hoewel panzanella een Toscaanse salade is met vooral tomaat en brood, heb ik aan deze tomatensalade een kleine twist gegeven. Houd je van de klassieke Panzanella dan heb ik die ook voor je op de site. Maar deze panzanella krijgt nóg meer smaak door toevoeging van gerookte makreel.

Wat zo ideaal is aan panzanella is dat hoe ouder je brood is, des te lekkerder je salade wordt. Koop liefst echt goede kwaliteit ciabatta of stokbrood en snijd dat niet te dun, dat maakt je panzanella alleen maar lekkerder. Laat het rustig twee dagen uitdrogen op je aanrecht, de smaak komt straks helemaal goed door die heerlijke tomaten en dressing.

Ik leg je uit hoe je mijn perfecte panzanella maakt!

Voor 2 personen als maaltijd(lunch) of voor 4 personen als bij/voorgerecht

750 gram rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
3 tl kappertjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood, in dobbelstenen gesneden
2 gerookte makreelfilets, in stukken
10 gram verse peterselie, fijn gesneden
versgemalen peper en zeezout

Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: 30 minuten

panzanella recept

Panzanella met makreel

De basis van panzanella is brood en tomaat. Doordat het brood uitgedroogd is neemt het straks extra goed de dressing en het tomatenvocht op, zonder meteen slap te worden. Snijd het dus in dobbelstenen en zet even apart. De tomaten, met vocht en al, doe je in een grote kom.

Italiaanse brood- / tomatensalade

Daar mogen de rest van de ingrediënten voor je brood-/tomatensalade (minus de makreel en peterselie) er bij. Voeg het brood toe en hussel goed om. Laat dit een half uurtje staan, zodat alle smaken goed in het brood kunnen trekken. Dit maakt het meteen een ideaal picknickgerecht, want het mag ook prima langer staan en wordt er alleen maar lekkerder van!

Breng tot slot verder op smaak met peterselie en voeg de stukken makreel toe. Serveer je panzanella met makreel liefst op kamertemperatuur.

 

Gepubliceerd op 17 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.