Weekmenu 2021 – week 28
Voor ons breekt de laatste week aan voor de zomervakantie. Gelukkig is er het weekmenu voor houvast en niet hoeven nadenken over wat we eten.
Ook in de vakanties maak ik trouwens eigenlijk altijd wel een weekmenu. Met nét iets meer flexibiliteit voor onverwacht bezoek of als de plannen veranderen.
Maar ik hou er van om na te denken over wat we allemaal kunnen eten. Zo ook deze week, en daar profiteren jullie weer van mee.
Een afwisselend weekmenu en hebben jouw kinderen al wel vakantie, laat ze lekker meehelpen. Er is genoeg dat zij ook kunnen doen. Fijne week!
Weekmenu 2021 – week 28
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta met kip & citroensausu
- Schelvis met gebakken aardappeltjes
- Bloemkoolstamppot met mango
- Wonton noodle soep
- Bloemkool van de BBQ
- Kruimelkoeken met zomerfruit
maandag – Spaghetti met kip & citroensaus
Een lekker en lekker snel begin van de week. Dat het maandag is vieren we gewoon met een fijn bord pasta met kip.
dinsdag – Schelvis met citroen
Vergeet vissticks! Met vis uit de Noordzee en nog 3 ingrediënten maak je een heerlijke en gezonde maaltijd voor het hele gezin.
woensdag – Bloemkoolstamppotje met mango
We eten dit stamppotje met bloemkool deze week zelf ook weer. Eenvoud is soms zó lekker!
donderdag – Wonton noodle soep
Een heerlijke noodlesoep die je zelf maakt. Samen de wontons vouwen is ook nog eens een gezellig klusje!
vrijdag – Bloemkool van de barbecue
Een groentegerecht van de barbecue is écht een heel goed idee. Maak deze bloemkool van de bbq maar eens. Dan weet je wat ik bedoel
weekendtip – Kruimelkoeken met zomerfruit
Welk zomerfruit je gebruikt is aan jou, als je me maar belooft deze kruimelkoeken een keer te maken. Zó lekker!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 dubbele (scharrel) kipfilets
250g champignons, in plakjes
1el neutrale olie
1 rode ui
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
1 citroen
knoflookpoeder
platte peterselie
300g spaghetti
dinsdag
4 schelvisfilets
75 gram roomboter
4 takjes verse peterselie
4 takjes verse dille
2 el citroensap
25 gram kleine kappertjes
voor erbij: aardappeltjes & groente naar keuze
woensdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & wat boter (met mate)
3 takjes munt
donderdag
2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkens- of kippengehakt
1el sojasaus
1tl rijstazijn
½ tl sesamolie
1tl maïzena
wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
1 verpakking Udon noodles (toko)
vrijdag
1 bloemkool van ongeveer 700 gram netto
1 tl za’atar (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ verhit op 200 C (direct)
1 ½ el tahin (Souq via AH of je Midden-Oostenwinkel)
3 – 3 ½ el water
1 el citroensap
Weekendtip
4 nectarines, in blokjes (ongeveer 450 gram netto fruit)
4 el water
4 el maple syrup
250 gram bloem
150 gram gemalen hazelnoten
150 gram suiker
1 tl bakpoeder
½ tl zout
225 gram koude boter, in blokjes
Gepubliceerd op 9 juli 2021