Weekmenu 2021 – week 27
Tijdens drukke weken is een weekmenu echt een uitkomst. Dat is dan alvast weer één ding minder waar ik aan hoef te denken. Het wordt weer smullen!
Want juist als je veel te doen hebt is goed eten extra belangrijk. Door op voorhand na te denken over je weekmenu voorkom je dat je in de gauwigheid terugvalt op ongezonde maaltijden.
We weten allemaal hoe makkelijk het is om iets te bestellen, als je amper nog iets in huis hebt.
Dus doe de boodschappen in één keer, kies wat je wilt eten en geniet van je verse, zelfgemaakte maaltijden. Er is genoeg om uit te kiezen!
Weekmenu 2021 – week 27
Dit staat er op het (week)menu:
- Kip met noodles
- Gebakken bloemkoolsteak op z’n Italiaans
- Vietnamese gehaktballetjes met rijst
- Romige pasta met courgette & zalm
- Halloumi burger met frietjes
- Churros wafels
maandag – Noodles met kip & broccoli
Leg de kip de avond ervoor al in de marinade. Dan begin je je week lekker snel met noodles, kleverige kip en broccoli. Heerlijk!
dinsdag – Bloemkoolsteak op z’n Italiaans
Of je de bloemkool nu als steak bakt, of als nuggets. Op deze manier heb je bloemkool nog nooit gegeten. Zó lekker!
woensdag – Vietnamese gehaktballetjes met rijst
De hoisinsaus geeft deze Vietnamese gehaktballetjes dat beetje extra. De frisse komkommersalade en rijst maken het feestje compleet.
donderdag – Pasta met courgette & zalm
Een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met pasta en vis. Soms hoeft het ook niet ingewikkelder dan dit.
vrijdag – Halloumi burger met frietjes
Gemak dient de mens aan het eind van de week. Een lekkere vega burger, op een goed broodje en omdat het kan, frietjes erbij!
weekendtip – Churros wafels
Dochterlief is bijna jarig, dus een prima moment om het weekend te vieren met verse wafels als ontbijt!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s
dinsdag (voor 2 personen)
1 grote bloemkool
150 gram Panko (Japans broodkruim)
2 el Italiaanse kruiden
75 gram geraspte mozzarella (zakje van 150gr)
½ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
4 eiwitten
beetje bloem, om te bestrooien
neutrale olie
woensdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus
donderdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm
vrijdag
4 brioche bollen (via Crisp)
1 pakje halloumi burgers (Dodoni)
½ komkommer, in plakjes
1 bakje tzatziki (Dodoni)
½ el zonnebloemolie
frietjes erbij, wij bakken die in de oven van Aviko Crunch
Weekendtip
275 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
1 el kaneel
100 gram suiker
2 eieren
125 ml zonnebloemolie
375 ml halfvolle melk
Voor de kaneelsuiker:
50 gram suiker + 1 tl kaneel gemengd
Gepubliceerd op 2 juli 2021