Churros wafels

Deze wafels doen denken aan churros, die lekkere gefrituurde stengels met kaneelsuiker. Ik maakte er wafels van. Voor een top begin van je dag!
Want als we thuis érgens blij van worden is het wel van verse wafels. Je maakt er met dit beslag trouwens een behoorlijke hoeveelheid. Krijg je die niet in één keer op, dan kun je deze wafels ook geweldig invriezen. Ideaal om in de vriezer te hebben, want even in de broodrooster en ze zijn weer zo goed als vers.
Je kunt er voor kiezen om deze churros wafels, zoals dat hoort bij churros, te eten met kaneelsuiker. Ik maakte voor mezelf een fruitsalade en at die op de wafel. Net zo lekker! Zal ik je maar gewoon vertellen hoe je ze maakt? Dan kun je aan de slag!
Voor +/- 20 wafels
275 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
1 el kaneel
100 gram suiker
2 eieren, eiwitten apart opvangen
125 ml zonnebloemolie
375 ml halfvolle melk
Voor de kaneelsuiker: 50 gram suiker + 1 tl kaneel gemengd
Verder nodig: mixer – wafelijzer
Churros wafels
Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, kaneel en suiker. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, melk en eidooiers. Met een mixer klop je in een aparte, schone kom, de eiwitten stijf. Meng de inhoud van de maatbeker met de droge ingrediënten en spatel daar tot slot luchtig de geslagen eiwitten door.
Verhit je wafelijzer volgens gebruiksaanwijzing en bak hierin de wafels, zoals je dat gewend bent te doen. Serveer je warme wafels met een klein klontje boter en wat kaneelsuiker. Of met een royale hoeveelheid vers fruit. Geniet ervan!
Gepubliceerd op 12 januari 2021