Weekmenu 2021 – week 23



Wat eten we komende week? Het weekmenu helpt je op weg met makkelijke recepten voor maaltijden waar iedereen blij van wordt.

Na bijna 10 jaar lang weekmenu’s maken weet je inmiddels wel wat je kunt verwachten. Vijf makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend.

Jij hoeft alleen nog te zorgen dat je de boodschappen in huis hebt. Dus geen keuzestress meer op het laatste moment. Gewoon makkelijk kiezen wat je wilt eten.

Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Taco lasagne
  2. Milde curry met paneer
  3. Verse tomatensoep met balletjes
  4. Pasta met geroosterde bloemkool
  5. Gebakken rijst met paksoi
  6. Chocolade sinaasappel roombotercake

maandag – Taco lasagne uit de oven

taco lasagne met gehakt

Je kunt deze makkelijke ovenschotel is zijn geheel voorbereiden, zodat je week niet alleen lekker maar ook snel begint.

dinsdag – Vegetarische Indiase curry

malai kofta recept

Deze Indiase curry is niet alleen makkelijker te maken dan je denkt. Het is ook nog eens een fantastisch lekkere vegetarische curry.

woensdag – Zelfgemaakte tomatensoep met balletjes

tomatensoep met balletjes

Een grote pan soep, lekker brood erbij en je makkelijke woensdagmaaltijd is klaar! Veel eters? Verdubbel gewoon het recept!

donderdag – Pasta met geroosterde bloemkool

Een lekkere pasta met veel groente, frisheid door de citroen en een klein umami bommetje erin verstopt. Maar bovenal gewoon in een half uur aan tafel!

vrijdag – Gebakken rijst met paksoi

gebakken rijst met spiegelei

Een van mijn favoriete manieren om rijst te eten is om die te bakken. Zeker in combinatie met kimchi en paksoi. De perfecte afsluiter van deze week

weekendtip – Roombotercake met chocola en sinaasappel

roombotercake met chocolade

Een klassieke roomboter cake met een paar extra smaakmakers en je hebt een wel heel lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 ui
1 teen knoflook
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)

dinsdag (voor 2 personen)
2 grote kruimige aardappels
250 gram paneer (ik kocht de mijne via Crisp)
3 el maizena
½ tl garam masala
2 el rozijnen, grof gehakt
2 el gebrande cashewnoten, fijn gehakt
zonnebloemolie
1 ui
3 cm verse gember
3 tenen knoflook
10 ongebrande cashewnoten, gehalveerd
2 el zonnebloemolie
1 el boter
1 laurierblad
1 kaneelstokje
2 groene kardemompeulen
2 kruidnagels
70 gram tomatenpuree
½ tl kurkumapoeder
½ tl reguliere chilipoeder
t tl gemalen koriander
½ tl garam masala
60 ml slagroom
5 gram verse koriander

woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 ui,
1 el tomatenpuree (ik gebruik die van Mutti)
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
½ tl fijn keukenzout (la Baleine)
300 gram (bio) rundergehakt

donderdag
1 bloemkool, ongeveer 1kg (je wilt 700g netto overhouden)
2el olie
½ tl oregano
½ tl tijm
1 citroen
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
175ml kippenbouillon
2el kappertjes (schoongespoeld)
handje pijnboompitten, geroosterd
verse peterselie, naar smaak
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta naar keuze

vrijdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi, fijngesneden (toko)
250g rijst, lange korrel (gekookt volgens gebruiksaanwijzing en helemaal afgekoeld)
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie

Weekendtip
200g boter (ongezouten) – op kamertemperatuur
200g fijne kristalsuiker
4 eieren (maat M)
200g bloem
25 gram cacao
1el bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
snufje zout
rasp van 1 sinaasappel
2 el sinaasappelsap

Gepubliceerd op 5 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.