Weekmenu 2021 – week 23
Wat eten we komende week? Het weekmenu helpt je op weg met makkelijke recepten voor maaltijden waar iedereen blij van wordt.
Na bijna 10 jaar lang weekmenu’s maken weet je inmiddels wel wat je kunt verwachten. Vijf makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend.
Jij hoeft alleen nog te zorgen dat je de boodschappen in huis hebt. Dus geen keuzestress meer op het laatste moment. Gewoon makkelijk kiezen wat je wilt eten.
Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!
Weekmenu 2021 – week 22
Dit staat er op het (week)menu:
- Taco lasagne
- Milde curry met paneer
- Verse tomatensoep met balletjes
- Pasta met geroosterde bloemkool
- Gebakken rijst met paksoi
- Chocolade sinaasappel roombotercake
maandag – Taco lasagne uit de oven
Je kunt deze makkelijke ovenschotel is zijn geheel voorbereiden, zodat je week niet alleen lekker maar ook snel begint.
dinsdag – Vegetarische Indiase curry
Deze Indiase curry is niet alleen makkelijker te maken dan je denkt. Het is ook nog eens een fantastisch lekkere vegetarische curry.
woensdag – Zelfgemaakte tomatensoep met balletjes
Een grote pan soep, lekker brood erbij en je makkelijke woensdagmaaltijd is klaar! Veel eters? Verdubbel gewoon het recept!
donderdag – Pasta met geroosterde bloemkool
Een lekkere pasta met veel groente, frisheid door de citroen en een klein umami bommetje erin verstopt. Maar bovenal gewoon in een half uur aan tafel!
vrijdag – Gebakken rijst met paksoi
Een van mijn favoriete manieren om rijst te eten is om die te bakken. Zeker in combinatie met kimchi en paksoi. De perfecte afsluiter van deze week
weekendtip – Roombotercake met chocola en sinaasappel
Een klassieke roomboter cake met een paar extra smaakmakers en je hebt een wel heel lekker begin van je weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 ui
1 teen knoflook
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)
dinsdag (voor 2 personen)
2 grote kruimige aardappels
250 gram paneer (ik kocht de mijne via Crisp)
3 el maizena
½ tl garam masala
2 el rozijnen, grof gehakt
2 el gebrande cashewnoten, fijn gehakt
zonnebloemolie
1 ui
3 cm verse gember
3 tenen knoflook
10 ongebrande cashewnoten, gehalveerd
2 el zonnebloemolie
1 el boter
1 laurierblad
1 kaneelstokje
2 groene kardemompeulen
2 kruidnagels
70 gram tomatenpuree
½ tl kurkumapoeder
½ tl reguliere chilipoeder
t tl gemalen koriander
½ tl garam masala
60 ml slagroom
5 gram verse koriander
woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 ui,
1 el tomatenpuree (ik gebruik die van Mutti)
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
½ tl fijn keukenzout (la Baleine)
300 gram (bio) rundergehakt
donderdag
1 bloemkool, ongeveer 1kg (je wilt 700g netto overhouden)
2el olie
½ tl oregano
½ tl tijm
1 citroen
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
175ml kippenbouillon
2el kappertjes (schoongespoeld)
handje pijnboompitten, geroosterd
verse peterselie, naar smaak
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta naar keuze
vrijdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi, fijngesneden (toko)
250g rijst, lange korrel (gekookt volgens gebruiksaanwijzing en helemaal afgekoeld)
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie
Weekendtip
200g boter (ongezouten) – op kamertemperatuur
200g fijne kristalsuiker
4 eieren (maat M)
200g bloem
25 gram cacao
1el bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
snufje zout
rasp van 1 sinaasappel
2 el sinaasappelsap
Gepubliceerd op 5 juni 2021