Weekmenu 2021 – week 23



Wat eten we komende week? Het weekmenu helpt je op weg met makkelijke recepten voor maaltijden waar iedereen blij van wordt.

Na bijna 10 jaar lang weekmenu’s maken weet je inmiddels wel wat je kunt verwachten. Vijf makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend.

Jij hoeft alleen nog te zorgen dat je de boodschappen in huis hebt. Dus geen keuzestress meer op het laatste moment. Gewoon makkelijk kiezen wat je wilt eten.

Kies jouw favorieten, doe de boodschappen en duik de keuken in want dit weekmenu is weer om te smullen!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Taco lasagne
  2. Milde curry met paneer
  3. Verse tomatensoep met balletjes
  4. Pasta met geroosterde bloemkool
  5. Gebakken rijst met paksoi
  6. Chocolade sinaasappel roombotercake

maandag – Taco lasagne uit de oven

taco lasagne met gehakt

Je kunt deze makkelijke ovenschotel is zijn geheel voorbereiden, zodat je week niet alleen lekker maar ook snel begint.

dinsdag – Vegetarische Indiase curry

malai kofta recept

Deze Indiase curry is niet alleen makkelijker te maken dan je denkt. Het is ook nog eens een fantastisch lekkere vegetarische curry.

woensdag – Zelfgemaakte tomatensoep met balletjes

tomatensoep met balletjes

Een grote pan soep, lekker brood erbij en je makkelijke woensdagmaaltijd is klaar! Veel eters? Verdubbel gewoon het recept!

donderdag – Pasta met geroosterde bloemkool

Een lekkere pasta met veel groente, frisheid door de citroen en een klein umami bommetje erin verstopt. Maar bovenal gewoon in een half uur aan tafel!

vrijdag – Gebakken rijst met paksoi

gebakken rijst met spiegelei

Een van mijn favoriete manieren om rijst te eten is om die te bakken. Zeker in combinatie met kimchi en paksoi. De perfecte afsluiter van deze week

weekendtip – Roombotercake met chocola en sinaasappel

roombotercake met chocolade

Een klassieke roomboter cake met een paar extra smaakmakers en je hebt een wel heel lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 ui
1 teen knoflook
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)

dinsdag (voor 2 personen)
2 grote kruimige aardappels
250 gram paneer (ik kocht de mijne via Crisp)
3 el maizena
½ tl garam masala
2 el rozijnen, grof gehakt
2 el gebrande cashewnoten, fijn gehakt
zonnebloemolie
1 ui
3 cm verse gember
3 tenen knoflook
10 ongebrande cashewnoten, gehalveerd
2 el zonnebloemolie
1 el boter
1 laurierblad
1 kaneelstokje
2 groene kardemompeulen
2 kruidnagels
70 gram tomatenpuree
½ tl kurkumapoeder
½ tl reguliere chilipoeder
t tl gemalen koriander
½ tl garam masala
60 ml slagroom
5 gram verse koriander

woensdag
850 gram rijpe, verse tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el olijfolie
1 ui,
1 el tomatenpuree (ik gebruik die van Mutti)
15 gram verse basilicum
1 liter groentebouillon
½ tl fijn keukenzout (la Baleine)
300 gram (bio) rundergehakt

donderdag
1 bloemkool, ongeveer 1kg (je wilt 700g netto overhouden)
2el olie
½ tl oregano
½ tl tijm
1 citroen
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
175ml kippenbouillon
2el kappertjes (schoongespoeld)
handje pijnboompitten, geroosterd
verse peterselie, naar smaak
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta naar keuze

vrijdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi, fijngesneden (toko)
250g rijst, lange korrel (gekookt volgens gebruiksaanwijzing en helemaal afgekoeld)
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie

Weekendtip
200g boter (ongezouten) – op kamertemperatuur
200g fijne kristalsuiker
4 eieren (maat M)
200g bloem
25 gram cacao
1el bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
snufje zout
rasp van 1 sinaasappel
2 el sinaasappelsap

Gepubliceerd op 5 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.