Weekmenu 2021 – week 21



Een weekmenu waar je hopelijk weer blij van gaat worden. Met een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, pasta én iets lekkers voor het weekend.

Want een weekmenu is één, makkelijke maaltijd maakt het daarna ook echt een stuk fijner om te koken. Ik bereid in het weekend als het kan de maaltijd van maandag alvast voor, zodat ik dan alleen nog maar een oven aan hoef te zetten.

Daarnaast is het fijn om een aantal basis ingrediënten in de voorraadkast te hebben waar je in no time een lekkere maaltijd mee maakt.

Dus staat er deze week een makkelijke ovenschotel op het menu, maar ook een snelle kip met noodles, een roerbak en genieten we nog een weekje van asperges nu het nog kan!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaanse ovenschotel met bloemkool
  2. Kleverige kip met noodles
  3. Kerrieschotel met ananas
  4. Snelle roerbak met broccoli
  5. Risotto met asperges
  6. Appelkaneel muffins

maandag – Italiaanse ovenschotel met bloemkool

ovenschotel met bloemkool en gehakt

Deze ovenschotel zit lekker vol met bloemkool, smeuïge aardappelpuree en een Italiaans tintje. Wat een lekker begin van de week!

dinsdag – Noodles met gemarineerde kip

makkelijke roerbakmaaltijd

Het marineren van de kip kan lekker overdag, zodat je ‘s avonds super snel én lekker aan tafel kunt met deze sticky kip & noodles.

woensdag – Kerrieschotel met ananas en rijst

vega kip kerrie

Een supersnelle makkelijke maaltijd waar groot en klein van blij gaan worden. Soms is gemak echt meer dan prima!

donderdag – Roerbak met broccoli & biefstuk

Wij eten niet veel vlees meer, maar als we dat doen dan liefst een klein stukje én van goede kwaliteit. Het maakt dit gerecht echt af!

vrijdag – Risotto met asperges

risotto met asperges

Er zijn nog een páár weken verse asperges te koop, dus maak dan zeker nog een keer deze heerlijke risotto met asperges.

weekendtip – Muffins met appel en kaneel

ontbijtmuffins

Deze muffins staan puur op dit weekmenu als reminder voor mezelf om die héél gauw weer een keer te maken. Heerlijk zijn ze!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat – naar smaak om puree te maken
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)

dinsdag

4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s

woensdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente
200 gram broccoli
1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr)
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze

donderdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis
Om te serveren: rijst of noodles,

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
50 gram boter
225 gram risotto rijst (Arborio)
125 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
1 kilo verse asperges
225 gram warm gerookte zalm (visboer)
100 gram Hollandse garnalen
10 gram platte peterselie
10 gram kervel

Weekendtip
140g zachte roomboter
165g lichte basterdsuiker
2 eieren
1tl vanille extract
100ml appelsap
100g kleine appelblokjes
225g bloem
1 ¼ tl bakpoeder
¾ tl keukenzout
2 tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
50g gesmolten boter
50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Gepubliceerd op 21 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.