Weekmenu 2021 – week 21



Een weekmenu waar je hopelijk weer blij van gaat worden. Met een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, pasta én iets lekkers voor het weekend.

Want een weekmenu is één, makkelijke maaltijd maakt het daarna ook echt een stuk fijner om te koken. Ik bereid in het weekend als het kan de maaltijd van maandag alvast voor, zodat ik dan alleen nog maar een oven aan hoef te zetten.

Daarnaast is het fijn om een aantal basis ingrediënten in de voorraadkast te hebben waar je in no time een lekkere maaltijd mee maakt.

Dus staat er deze week een makkelijke ovenschotel op het menu, maar ook een snelle kip met noodles, een roerbak en genieten we nog een weekje van asperges nu het nog kan!

Weekmenu 2021 – week 22

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaanse ovenschotel met bloemkool
  2. Kleverige kip met noodles
  3. Kerrieschotel met ananas
  4. Snelle roerbak met broccoli
  5. Risotto met asperges
  6. Appelkaneel muffins

maandag – Italiaanse ovenschotel met bloemkool

ovenschotel met bloemkool en gehakt

Deze ovenschotel zit lekker vol met bloemkool, smeuïge aardappelpuree en een Italiaans tintje. Wat een lekker begin van de week!

dinsdag – Noodles met gemarineerde kip

makkelijke roerbakmaaltijd

Het marineren van de kip kan lekker overdag, zodat je ‘s avonds super snel én lekker aan tafel kunt met deze sticky kip & noodles.

woensdag – Kerrieschotel met ananas en rijst

vega kip kerrie

Een supersnelle makkelijke maaltijd waar groot en klein van blij gaan worden. Soms is gemak echt meer dan prima!

donderdag – Roerbak met broccoli & biefstuk

Wij eten niet veel vlees meer, maar als we dat doen dan liefst een klein stukje én van goede kwaliteit. Het maakt dit gerecht echt af!

vrijdag – Risotto met asperges

risotto met asperges

Er zijn nog een páár weken verse asperges te koop, dus maak dan zeker nog een keer deze heerlijke risotto met asperges.

weekendtip – Muffins met appel en kaneel

ontbijtmuffins

Deze muffins staan puur op dit weekmenu als reminder voor mezelf om die héél gauw weer een keer te maken. Heerlijk zijn ze!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat – naar smaak om puree te maken
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)

dinsdag

4 kippendijen zonder vel (ongeveer 400 gram)
45 gram vloeibare honing
20 gram vers gember
2 tenen knoflook
1 schoongeboende limoen
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl chilivlokken
noodles naar keuze
1 stronk broccoli
1 komkommer
handje pinda’s

woensdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente
200 gram broccoli
1 zak HAK kerrieschotel (no spon)
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr)
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze

donderdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis
Om te serveren: rijst of noodles,

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
50 gram boter
225 gram risotto rijst (Arborio)
125 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
1 kilo verse asperges
225 gram warm gerookte zalm (visboer)
100 gram Hollandse garnalen
10 gram platte peterselie
10 gram kervel

Weekendtip
140g zachte roomboter
165g lichte basterdsuiker
2 eieren
1tl vanille extract
100ml appelsap
100g kleine appelblokjes
225g bloem
1 ¼ tl bakpoeder
¾ tl keukenzout
2 tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
50g gesmolten boter
50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Gepubliceerd op 21 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.