Snelle roerbak met broccoli en biefstuk



Een snelle, makkelijke roerbakmaaltijd met broccoli en biefstuk, waarbij je zelfs je eigen roerbaksaus maakt. Gezond, snel én lekker!

In dit roerbakrecept gooi ik een aantal verschillende keukens door elkaar. Het resultaat is een mega lekkere roerbak maaltijd met broccoli en biefstuk. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische optie gaan en er paddenstoelen aan toevoegen in plaats van vlees.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf! Je snelle roerbak met broccoli staat echter nog steeds in no time op tafel, dus hop de keuken in en koken. Niks houdt je meer tegen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450g broccoli, in gelijkmatige roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100g doperwten (vers of diepvries)
  • 100g spinazie
  • 5g geraspte, verse gember
  • 300g biefstuk, in reepjes
  • 50g pinda’s, grof gehakt
  • 2el neutrale olie

Voor de roerbaksaus

  • 2tl limoensap
  • 2el tahini
  • 1el hoisin saus
  • 3el sojasaus
  • 1tl sesamolie
  • 1el ketjap manis

Om te serveren: rijst of noodles, naar keuze

Snelle roerbak met broccoli

Zorg dat je voor je roerbak alle ingrediënten hebt gesneden, dan is ‘ie het snelst klaar. Verhit ook een grote hapjespan of wok met de olie erin. Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Terwijl je alles roerbakt kook je je rijst of noodles, zodat alles strak tegelijk klaar is.

Bak de broccoli en paprika als eerste in de pan, die je goed heet hebt laten worden. Dat hoeft maar 5 minuten, schep wel regelmatig om. Voeg gember en biefstuk toe en bak die een paar minuten mee met de groente.

Lekker en snel broccolirecept

Voeg dan de roerbaksaus toe en schep goed om. Tot slot de spinazie en erwtjes toevoegen en nog mee laten warmen. Bestrooi met de gehakte noten en serveer met de rijst of noodles. Zo snel kun je dus lekker vers en zonder pakjes of zakjes aan tafel zitten!

Gepubliceerd op 21 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.