Snelle roerbak met broccoli en biefstuk



Een snelle, makkelijke roerbakmaaltijd met broccoli en biefstuk, waarbij je zelfs je eigen roerbaksaus maakt. Gezond, snel én lekker!

In dit roerbakrecept gooi ik een aantal verschillende keukens door elkaar. Het resultaat is een mega lekkere roerbak maaltijd met broccoli en biefstuk. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische optie gaan en er paddenstoelen aan toevoegen in plaats van vlees.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf! Je snelle roerbak met broccoli staat echter nog steeds in no time op tafel, dus hop de keuken in en koken. Niks houdt je meer tegen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450g broccoli, in gelijkmatige roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100g doperwten (vers of diepvries)
  • 100g spinazie
  • 5g geraspte, verse gember
  • 300g biefstuk, in reepjes
  • 50g pinda’s, grof gehakt
  • 2el neutrale olie

Voor de roerbaksaus

  • 2tl limoensap
  • 2el tahini
  • 1el hoisin saus
  • 3el sojasaus
  • 1tl sesamolie
  • 1el ketjap manis

Om te serveren: rijst of noodles, naar keuze

Snelle roerbak met broccoli

Zorg dat je voor je roerbak alle ingrediënten hebt gesneden, dan is ‘ie het snelst klaar. Verhit ook een grote hapjespan of wok met de olie erin. Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Terwijl je alles roerbakt kook je je rijst of noodles, zodat alles strak tegelijk klaar is.

Bak de broccoli en paprika als eerste in de pan, die je goed heet hebt laten worden. Dat hoeft maar 5 minuten, schep wel regelmatig om. Voeg gember en biefstuk toe en bak die een paar minuten mee met de groente.

Lekker en snel broccolirecept

Voeg dan de roerbaksaus toe en schep goed om. Tot slot de spinazie en erwtjes toevoegen en nog mee laten warmen. Bestrooi met de gehakte noten en serveer met de rijst of noodles. Zo snel kun je dus lekker vers en zonder pakjes of zakjes aan tafel zitten!

Gepubliceerd op 21 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.