Snelle roerbak met broccoli en biefstuk



Gooi een aantal verschillende keukens door elkaar en je krijgt een mega lekkere wokschotel met broccoli en biefstuk. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische optie gaan en er champignons aan toevoegen in plaats van vlees.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf! Je snelle roerbak met broccoli staat echter nog steeds in no time op tafel, dus hop de keuken in en koken. Niks houdt je meer tegen!

Ingrediënten voor 4 personen
450g broccoli, in gelijkmatige roosjes
1 rode paprika, in reepjes
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk, in reepjes
50g pinda’s, grof gehakt
2el neutrale olie

Voor de roerbaksaus
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus, ik gebruikte Kikkoman minder zout
1tl sesamolie
1el ketjap manis

Om te serveren: rijst of noodles, naar keuze

Snelle roerbak met broccoli

Zorg dat je alle ingrediënten hebt gesneden, voordat je een grote hapjespan of wok verhit met de olie. Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Terwijl je alles wokt kook je je rijst of noodles, zodat alles strak tegelijk klaar is.

Bak de broccoli en paprika als eerste in de pan, die je goed heet hebt laten worden. Dat hoeft maar 5 minuten, schep wel regelmatig om. Voeg gember en biefstuk toe en bak die een paar minuten mee met de groente.

Lekker en snel broccolirecept

Voeg dan de roerbaksaus toe en schep goed om. Tot slot de spinazie en erwtjes toevoegen en nog mee laten warmen. Bestrooi met de gehakte noten en serveer met de rijst of noodles. Zo snel kun je dus lekker vers en zonder pakjes of zakjes aan tafel zitten!

Gepubliceerd op 25 mei 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 augustus 2020
focaccia recept
 
Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!