Snelle roerbak met broccoli en biefstuk



Een snelle, makkelijke roerbakmaaltijd met broccoli en biefstuk, waarbij je zelfs je eigen roerbaksaus maakt. Gezond, snel én lekker!

In dit roerbakrecept gooi ik een aantal verschillende keukens door elkaar. Het resultaat is een mega lekkere roerbak maaltijd met broccoli en biefstuk. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische optie gaan en er paddenstoelen aan toevoegen in plaats van vlees.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf! Je snelle roerbak met broccoli staat echter nog steeds in no time op tafel, dus hop de keuken in en koken. Niks houdt je meer tegen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450g broccoli, in gelijkmatige roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100g doperwten (vers of diepvries)
  • 100g spinazie
  • 5g geraspte, verse gember
  • 300g biefstuk, in reepjes
  • 50g pinda’s, grof gehakt
  • 2el neutrale olie

Voor de roerbaksaus

  • 2tl limoensap
  • 2el tahini
  • 1el hoisin saus
  • 3el sojasaus
  • 1tl sesamolie
  • 1el ketjap manis

Om te serveren: rijst of noodles, naar keuze

Snelle roerbak met broccoli

Zorg dat je voor je roerbak alle ingrediënten hebt gesneden, dan is ‘ie het snelst klaar. Verhit ook een grote hapjespan of wok met de olie erin. Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Terwijl je alles roerbakt kook je je rijst of noodles, zodat alles strak tegelijk klaar is.

Bak de broccoli en paprika als eerste in de pan, die je goed heet hebt laten worden. Dat hoeft maar 5 minuten, schep wel regelmatig om. Voeg gember en biefstuk toe en bak die een paar minuten mee met de groente.

Lekker en snel broccolirecept

Voeg dan de roerbaksaus toe en schep goed om. Tot slot de spinazie en erwtjes toevoegen en nog mee laten warmen. Bestrooi met de gehakte noten en serveer met de rijst of noodles. Zo snel kun je dus lekker vers en zonder pakjes of zakjes aan tafel zitten!

Gepubliceerd op 21 februari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.