Muffins met appel en kaneel



Herfst buiten, warme en verse muffins binnen. Appelkaneelmuffins. En omdat het kan, met nog wat extra kaneelsuiker. Heerlijk voor bij de koffie / thee!

Muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Weinig moeite om het beslag te maken en na nog geen 20 minuten staan je verse muffins met appel en kaneel al op tafel. Geen appel in huis? Kies dan een ander lekker herfstfruit. De keuze is aan jou.

De appelkaneel muffins krijgen nóg meer appelliefde door een klein beetje appelsap door het beslag, in plaats van zuivel. Daardoor blijven ze ook zo lekker smeuïg. Tijd nu om de keuken in te duiken!

Voor 12 appelkaneel muffins

  • 140g zachte roomboter
  • 165g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 100ml appelsap
  • 100g kleine appelblokjes
  • 225g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ¾ tl keukenzout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Voor de topping

  • 50g gesmolten boter
  • 50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Verder nodig: mixer – muffinblik – oven voorverwarmen op 200C

ontbijtmuffins

Muffins met appel en kaneel

Begin voor je muffins met appel en kaneel door de boter met de suiker in 3-4 minuten romig te mixen. Voeg dan een voor een de eieren toe. Schraap de zijkanten in de kom en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg dan vanille extract en appelblokjes toe.

Appelkaneel muffins

Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en voeg die toe aan het boter/suikermengsel. Als laatste gaat de appelsap erbij. Schep het beslag in muffinvormpjes in je blik (of vet je blik goed in). Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Haal het blik uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.

Smelt in de tussentijd de boter. Meng de suiker en kaneel in een apart kommetje. Met een kwastje vet je de bovenkant van je muffins in. Dip die daarna in de kaneelsuiker. Herhaal met alle appelkaneelmuffins.

Gepubliceerd op 3 november 2020


2 reacties

  1. Anne schreef:

    Ze zijn echt zo heerlijk!!!!

  2. Oma Will schreef:

    Ik bak wel een muffins, maar zo lekker als deze, nee nog nooit.
    Deze Appel- Kaneel Muffins ga ik zeker maken.
    Heb het recept genoteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.