Muffins met appel en kaneel



Herfst buiten, warme en verse muffins binnen. Appelkaneelmuffins. En omdat het kan, met nog wat extra kaneelsuiker. Heerlijk voor bij de koffie / thee!

Muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Weinig moeite om het beslag te maken en na nog geen 20 minuten staan je verse muffins met appel en kaneel al op tafel. Geen appel in huis? Kies dan een ander lekker herfstfruit. De keuze is aan jou.

De appelkaneel muffins krijgen nóg meer appelliefde door een klein beetje appelsap door het beslag, in plaats van zuivel. Daardoor blijven ze ook zo lekker smeuïg. Tijd nu om de keuken in te duiken!

Voor 12 appelkaneel muffins

  • 140g zachte roomboter
  • 165g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 100ml appelsap
  • 100g kleine appelblokjes
  • 225g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ¾ tl keukenzout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Voor de topping

  • 50g gesmolten boter
  • 50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Verder nodig: mixer – muffinblik – oven voorverwarmen op 200C

ontbijtmuffins

Muffins met appel en kaneel

Begin voor je muffins met appel en kaneel door de boter met de suiker in 3-4 minuten romig te mixen. Voeg dan een voor een de eieren toe. Schraap de zijkanten in de kom en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg dan vanille extract en appelblokjes toe.

Appelkaneel muffins

Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en voeg die toe aan het boter/suikermengsel. Als laatste gaat de appelsap erbij. Schep het beslag in muffinvormpjes in je blik (of vet je blik goed in). Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Haal het blik uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.

Smelt in de tussentijd de boter. Meng de suiker en kaneel in een apart kommetje. Met een kwastje vet je de bovenkant van je muffins in. Dip die daarna in de kaneelsuiker. Herhaal met alle appelkaneelmuffins.

Gepubliceerd op 3 november 2020


2 reacties

  1. Anne schreef:

    Ze zijn echt zo heerlijk!!!!

  2. Oma Will schreef:

    Ik bak wel een muffins, maar zo lekker als deze, nee nog nooit.
    Deze Appel- Kaneel Muffins ga ik zeker maken.
    Heb het recept genoteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.