Muffins met appel en kaneel



Herfst buiten, warme en verse muffins binnen. Appelkaneelmuffins. En omdat het kan, met nog wat extra kaneelsuiker. Heerlijk voor bij de koffie / thee!

Muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Weinig moeite om het beslag te maken en na nog geen 20 minuten staan je verse muffins met appel en kaneel al op tafel. Geen appel in huis? Kies dan een ander lekker herfstfruit. De keuze is aan jou.

De appelkaneel muffins krijgen nóg meer appelliefde door een klein beetje appelsap door het beslag, in plaats van zuivel. Daardoor blijven ze ook zo lekker smeuïg. Tijd nu om de keuken in te duiken!

Voor 12 appelkaneel muffins

  • 140g zachte roomboter
  • 165g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 100ml appelsap
  • 100g kleine appelblokjes
  • 225g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ¾ tl keukenzout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Voor de topping

  • 50g gesmolten boter
  • 50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Verder nodig: mixer – muffinblik – oven voorverwarmen op 200C

ontbijtmuffins

Muffins met appel en kaneel

Begin voor je muffins met appel en kaneel door de boter met de suiker in 3-4 minuten romig te mixen. Voeg dan een voor een de eieren toe. Schraap de zijkanten in de kom en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg dan vanille extract en appelblokjes toe.

Appelkaneel muffins

Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en voeg die toe aan het boter/suikermengsel. Als laatste gaat de appelsap erbij. Schep het beslag in muffinvormpjes in je blik (of vet je blik goed in). Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Haal het blik uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.

Smelt in de tussentijd de boter. Meng de suiker en kaneel in een apart kommetje. Met een kwastje vet je de bovenkant van je muffins in. Dip die daarna in de kaneelsuiker. Herhaal met alle appelkaneelmuffins.

Gepubliceerd op 3 november 2020


2 reacties

  1. Anne schreef:

    Ze zijn echt zo heerlijk!!!!

  2. Oma Will schreef:

    Ik bak wel een muffins, maar zo lekker als deze, nee nog nooit.
    Deze Appel- Kaneel Muffins ga ik zeker maken.
    Heb het recept genoteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.