Muffins met appel en kaneel
Herfst buiten, warme en verse muffins binnen. Appelkaneelmuffins. En omdat het kan, met nog wat extra kaneelsuiker. Heerlijk voor bij de koffie / thee!
Muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Weinig moeite om het beslag te maken en na nog geen 20 minuten staan je verse muffins met appel en kaneel al op tafel. Geen appel in huis? Kies dan een ander lekker herfstfruit. De keuze is aan jou.
De appelkaneel muffins krijgen nóg meer appelliefde door een klein beetje appelsap door het beslag, in plaats van zuivel. Daardoor blijven ze ook zo lekker smeuïg. Tijd nu om de keuken in te duiken!
Voor 12 appelkaneel muffins
- 140g zachte roomboter
- 165g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1tl vanille extract
- 100ml appelsap
- 100g kleine appelblokjes
- 225g bloem
- 1 ¼ tl bakpoeder
- ¾ tl keukenzout
- 2 tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
Voor de topping
- 50g gesmolten boter
- 50g kristalsuiker met 1 tl kaneel
Verder nodig: mixer – muffinblik – oven voorverwarmen op 200C
Muffins met appel en kaneel
Begin voor je muffins met appel en kaneel door de boter met de suiker in 3-4 minuten romig te mixen. Voeg dan een voor een de eieren toe. Schraap de zijkanten in de kom en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg dan vanille extract en appelblokjes toe.
Appelkaneel muffins
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en voeg die toe aan het boter/suikermengsel. Als laatste gaat de appelsap erbij. Schep het beslag in muffinvormpjes in je blik (of vet je blik goed in). Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Haal het blik uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
Smelt in de tussentijd de boter. Meng de suiker en kaneel in een apart kommetje. Met een kwastje vet je de bovenkant van je muffins in. Dip die daarna in de kaneelsuiker. Herhaal met alle appelkaneelmuffins.
Gepubliceerd op 3 november 2020
2 reacties
Ze zijn echt zo heerlijk!!!!
Ik bak wel een muffins, maar zo lekker als deze, nee nog nooit.
Deze Appel- Kaneel Muffins ga ik zeker maken.
Heb het recept genoteerd.