Muffins met appel en kaneel



Herfst buiten, warme en verse muffins binnen. Appelkaneelmuffins. En omdat het kan, met nog wat extra kaneelsuiker. Heerlijk voor bij de koffie / thee!

Muffins zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. Weinig moeite om het beslag te maken en na nog geen 20 minuten staan je verse muffins met appel en kaneel al op tafel. Geen appel in huis? Kies dan een ander lekker herfstfruit. De keuze is aan jou.

De appelkaneel muffins krijgen nóg meer appelliefde door een klein beetje appelsap door het beslag, in plaats van zuivel. Daardoor blijven ze ook zo lekker smeuïg. Tijd nu om de keuken in te duiken!

Voor 12 appelkaneel muffins

  • 140g zachte roomboter
  • 165g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 100ml appelsap
  • 100g kleine appelblokjes
  • 225g bloem
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ¾ tl keukenzout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Voor de topping

  • 50g gesmolten boter
  • 50g kristalsuiker met 1 tl kaneel

Verder nodig: mixer – muffinblik – oven voorverwarmen op 200C

ontbijtmuffins

Muffins met appel en kaneel

Begin voor je muffins met appel en kaneel door de boter met de suiker in 3-4 minuten romig te mixen. Voeg dan een voor een de eieren toe. Schraap de zijkanten in de kom en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg dan vanille extract en appelblokjes toe.

Appelkaneel muffins

Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en voeg die toe aan het boter/suikermengsel. Als laatste gaat de appelsap erbij. Schep het beslag in muffinvormpjes in je blik (of vet je blik goed in). Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Haal het blik uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.

Smelt in de tussentijd de boter. Meng de suiker en kaneel in een apart kommetje. Met een kwastje vet je de bovenkant van je muffins in. Dip die daarna in de kaneelsuiker. Herhaal met alle appelkaneelmuffins.

Gepubliceerd op 3 november 2020


2 reacties

  1. Anne schreef:

    Ze zijn echt zo heerlijk!!!!

  2. Oma Will schreef:

    Ik bak wel een muffins, maar zo lekker als deze, nee nog nooit.
    Deze Appel- Kaneel Muffins ga ik zeker maken.
    Heb het recept genoteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!