Weekmenu 2021 – week 20
Een weekmenu met makkelijke maaltijden voor het hele gezin. Voor welke (combi van) gerechten ga jij deze week? Kies wat je lekker vindt!
Bij ons is het vanaf deze week weer terug naar school (je was heerlijk meivakantie) en dus ook weer nadenken over boodschappen, wat eten we en wie is er wanneer thuis. Dit weekmenu voorziet je van alle flexibiliteit. Kies één, twee of meer gerechten en doe de boodschappen daarvoor. Dan hoef je nooit meer je af te vragen wat je nu weer op tafel moet zetten.
Deze week lekker wat variatie met een stamppotje, een frisse couscous, natuurlijk nog een keer een aspergerecept en in het weekend bakken we iets lekkers!
Weekmenu 2021 – week 20
Dit staat er op het (week)menu:
- Grieks stamppotje met spinazie
- Citroen couscous
- Risotto met asperges
- Mexicaanse bonenschotel
- Noodles met spitskool
- Bananenbrood met tahin en chocola
maandag – Grieks stamppotje met spinazie
Als je in een kwartier aan tafel wil én legen borden wil zien na afloop, dan is dit stamppotje met spinazie jouw perfecte begin van de week.
dinsdag – Citroencouscous met noten en abrikoos
Deze couscous met citroen, abrikozen en noten is van zichzelf al geweldig lekker. Vul het aan met een stukje vis en je maaltijd is compleet!
woensdag – Risotto met asperges
Asperges zijn er nog een paar weken, dus dit is hét moment om nog te genieten van zo’n lekker bord romige risotto met dat witte goud.
donderdag – Mexicaanse bonenschotel
Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
vrijdag – Noodles met spitskool
Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus.
weekendtip – Bananenbrood met tahin en chocola
Een belachelijk lekker bananenbrood van Nigella Lawson. Die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappelen
400g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
dinsdag
200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes
75g gedroogde abrikozen
½ tl knoflookpoeder
1el lekkere olijfolie
4g verse munt,
woensdag
1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
150g risotto
125 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
600g witte asperges
2-3 el fijngehakte platte peterselie
40g Parmezaanse kaas, geraspt
klont boter
donderdag
1 teen knoflook
1 ui
1 el neutrale olie
1 blik jackfruit (Fairtrade)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl komijn
¼ tl cayennepeper
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Kidneybonen chili (HAK)
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
optioneel: gekookte (zilvervlies)rijst , nacho’s en zure room voor erbij
vrijdag
125ml sojasaus
125mlbouillon
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal
40g suiker
1 limoen
1el sesamolie
2el maizena
100g shitake
100g kastanjechampignons
400g spitskool
150g wortel
1 teen knoflook
2cm verse gember
125g taugé
200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s,
Weekendtip
250 gram rijpe bananen
4 el zonnebloemolie
50 gram tahin
1 groot ei
50 gram kristalsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
1 tl vanille extract
60 gram tarwebloem
25 gram cacao
halve tl bakingsoda
mespunt fijn zout
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
1,5 tl sesamzaad
Gepubliceerd op 14 mei 2021