Citroencouscous met abrikozen & noten



Een snelle, verrassende en goedgevulde couscous met citroen, abrikozen en noten. Je nieuwe favoriete couscousrecept!

Wij worden thuis altijd erg blij van couscous. Omdat je er een volledige maaltijdsalade van kunt maken, maar ook omdat het zo’n snelle, gezonde maaltijd is om te maken.

Deze couscous krijgt extra smaak door de toevoeging van citroensap en rasp en bleek een geweldige begeleider van een stukje gebakken (wit)vis. En de dag daarna was het restje een lekkere snelle lunch!

Couscous voor 4 personen

200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden

voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Citroencouscous met abrikozen & noten

Wel *) voor deze citroencouscous als eerste de couscous in de bouillon (in plaats van water) voor extra smaak. Voeg de citroenrasp en het sap meteen toe, zodat ook die smaak kunnen geven aan de couscous. Als de couscous geweld is roer je ‘m even door en voeg je de andere smaakmakers toe.

Bak een stukje vis en bereid je groente naar keuze en serveer met de couscous, die het lekkerste op kamertemperatuur is!

Couscous stomen

*) Inmiddels weet ik hoeveel lekkerder het is om couscous te stomen in plaats van te wellen. Ik gebruik hiervoor de couscous van Souq en op de verpakking staat precies hoe je dat moet doen. Het wordt er écht lekkerder van! Maar je mag het uiteraard ook gewoon maken op de manier zoals hier boven beschreven.

Gepubliceerd op 1 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.