Citroencouscous met abrikozen & noten



Een snelle, verrassende en goedgevulde couscous met citroen, abrikozen en noten. Je nieuwe favoriete couscousrecept!

Wij worden thuis altijd erg blij van couscous. Omdat je er een volledige maaltijdsalade van kunt maken, maar ook omdat het zo’n snelle, gezonde maaltijd is om te maken.

Deze couscous krijgt extra smaak door de toevoeging van citroensap en rasp en bleek een geweldige begeleider van een stukje gebakken (wit)vis. En de dag daarna was het restje een lekkere snelle lunch!

Couscous voor 4 personen

200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden

voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Citroencouscous met abrikozen & noten

Wel *) voor deze citroencouscous als eerste de couscous in de bouillon (in plaats van water) voor extra smaak. Voeg de citroenrasp en het sap meteen toe, zodat ook die smaak kunnen geven aan de couscous. Als de couscous geweld is roer je ‘m even door en voeg je de andere smaakmakers toe.

Bak een stukje vis en bereid je groente naar keuze en serveer met de couscous, die het lekkerste op kamertemperatuur is!

Couscous stomen

*) Inmiddels weet ik hoeveel lekkerder het is om couscous te stomen in plaats van te wellen. Ik gebruik hiervoor de couscous van Souq en op de verpakking staat precies hoe je dat moet doen. Het wordt er écht lekkerder van! Maar je mag het uiteraard ook gewoon maken op de manier zoals hier boven beschreven.

Gepubliceerd op 1 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.