Citroencouscous met abrikozen & noten

Een snelle, verrassende en goedgevulde couscous met citroen, abrikozen en noten. Je nieuwe favoriete couscousrecept!
Wij worden thuis altijd erg blij van couscous. Omdat je er een volledige maaltijdsalade van kunt maken, maar ook omdat het zo’n snelle, gezonde maaltijd is om te maken.
Deze couscous krijgt extra smaak door de toevoeging van citroensap en rasp en bleek een geweldige begeleider van een stukje gebakken (wit)vis. En de dag daarna was het restje een lekkere snelle lunch!
Couscous voor 4 personen
200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden
voor erbij: stukje vis en groente naar keuze
Citroencouscous met abrikozen & noten
Wel *) voor deze citroencouscous als eerste de couscous in de bouillon (in plaats van water) voor extra smaak. Voeg de citroenrasp en het sap meteen toe, zodat ook die smaak kunnen geven aan de couscous. Als de couscous geweld is roer je ‘m even door en voeg je de andere smaakmakers toe.
Bak een stukje vis en bereid je groente naar keuze en serveer met de couscous, die het lekkerste op kamertemperatuur is!
Couscous stomen
*) Inmiddels weet ik hoeveel lekkerder het is om couscous te stomen in plaats van te wellen. Ik gebruik hiervoor de couscous van Souq en op de verpakking staat precies hoe je dat moet doen. Het wordt er écht lekkerder van! Maar je mag het uiteraard ook gewoon maken op de manier zoals hier boven beschreven.
Gepubliceerd op 1 juni 2017