Weekmenu 2021 – week 18
Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!
Zo hoef jij niet te bedenken wat er nu weer gekookt moet worden, maar heb je vijf gerechten om uit te kiezen. Kies welke jij het lekkerste vindt of maak ze gewoon allemaal!
Iedere week zit er volop variatie in het weekmenu. Vis, vlees, vega, net wat wat je wilt en past bij jouw week. Want vers koken kan soms echt heel simpel zijn.
Weekmenu 2021 – week 18
Dit staat er op het (week)menu:
- Hartige taart met witlof & peer
- Pasta met gehaktballetjes à la Jamie Oliver
- Gebakken bloemkoolsteak met aardappeltjes
- Italiaanse kip uit de oven
- Gebakken makreel met citroen
- Rabarber bananenbrood
maandag – Hartige taart met witlof & peer
Op deze manier vinden kinderen witlof ook lekker, net even een keer anders gemaakt. Veel makkelijker ook dan je denkt!
dinsdag – Pasta met gehaktballetjes en tomaatjes uit de oven
Laat het maar aan Jamie Oliver over om een lekker pastarecept met gehaktballetjes te bedenken. Hoef jij het alleen nog maar te maken.
woensdag – Gebakken bloemkoolsteak
Of je de bloemkool nu bakt als steak of er voor de kinderen vega nuggets van maakt, dit is echt een te gek bloemkoolrecept.
donderdag – Italiaanse kip uit oven
Waan je heel even terug in Italië met deze geurige kip uit de oven op Italiaanse wijze
vrijdag – Gebakken makreel met citroen
Al jaren een van de meest populaire visrecepten op de site. Door de eenvoud echt zó lekker!
weekendtip – Bananenbrood met rabarber
Dit is zo’n lekker rabarberrecept om in het weekend te maken. Geniet ervan!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
3 stronken witlof
6 dunne plakjes, beetrijpe peer
6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere blauwe kaas naar keuze)
1tl gedroogde tijm
1el honing
optioneel: extra kaas
dinsdag
1kg mini tomaatjes
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten,fijngehakt
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas
woensdag
1 grote bloemkool
150 gram Panko (Japans broodkruim)
2 el Italiaanse kruiden
75 gram geraspte mozzarella (zakje van 150gr)
½ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
4 eiwitten, losgeklopt
donderdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit (of iedere andere Italiaanse olijf)
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes
vrijdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
1 citroen (goed schoon boenen)
zout en peper
klein scheutje olie
voor erbij: aardappeltjes en groente naar keuze
Weekendtip
250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
Gepubliceerd op 30 april 2021