Bananenbrood met rabarber



Gewoon bananenbrood is al lekker. Maar dit banenenbrood met rabarber zorgt voor een nieuw rabarberrecept voor op je favorietenlijstje.

Want laten we eerlijk zijn, recepten voor bananenbrood kun je niet genoeg hebben. Datzelfde geldt zonder twijfel ook voor recepten met rabarber. Nu staan er al behoorlijk wat rabarberrecepten op de site, dus genoeg om je tijdens het rabarberseizoen mee bezig te houden.

Voor dit bananenbrood met rabarber geldt vooral gemak. Droge ingrediënten mengen. Idem voor de natte ingrediënten. Oven voorverwarmen. Bakblik preparen. Droog en nat kort mengen en het beslag voor je bananenbrood is al klaar. Het lastigste deel daarna is wachten tot je rabarber bananenbrood klaar en afgekoeld is.

Houd je bananenbrood over? Rooster die plakjes dan de dag even kort in de broodrooster en ze zijn weer helemaal top. Scheelt weer een oven moet warm maken om ze op te piepen! Goed, we gaan de keuken in om te bakken!

Voor één bananenbrood met rabarber

250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber, in dunne reepjes
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
optioneel: stukjes rabarber voor op de bovenkant van de cake

Verder nodig: staafmixer – cakeblik – oven voorverwarmen op 160 C (hetelucht)

rabarberrecept

Bananenbrood met rabarber

Om je bananenbrood met rabarber te maken meng je eerst de bloem met zout, suiker, bakingsoda en rabarberstukjes. In een staafmixer gaat de zonnebloemolie, yoghurt, ei, vanille en bananen. Met de staafmixer pureer je dit helemaal glad.

Om je bananenbrood te bakken voorzie je een cakeblik van bakpapier of vet de vorm goed in. Giet hier het beslag in en strijk de bovenkant glad. Ik deed daar nog een paar stukjes rabarber extra op, maar dat hoeft niet persé. Bak je bananenbrood nu 50 – 55 minuten. Als je in het midden een satéprikker prikt en die er schoon uit komt is je bananenbrood gaar.

Zelfgebakken bananenbrood

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster. Je zelfgebakken bananenbrood heeft alles wat lekker is door het zoete van banaan met dat friszure van rabarber. Geen mierzoet bananenbrood dus, maar daardoor vind ik ‘m juist extra lekker.

Vers is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst, maar even getoast in de rooster (snijd de plakken daarvoor niet te dun) vind ik ‘m ook heerlijk met nog een kleine lik gezouten boter erover.

Gepubliceerd op 26 april 2021


2 reacties

  1. Ow ik zie dat je dat boven het recept hebt neergezet. Ik had alleen het recept Gelezen. Sorry. Hij gaat nu in de oven. Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Hoi, miss handig om er I te vertellen wat je met de bloem rabarber mix gat doen. Moet dit ook gemixt worden of gaat het door de beslag heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!