Bananenbrood met rabarber



Gewoon bananenbrood is al lekker. Maar dit banenenbrood met rabarber zorgt voor een nieuw rabarberrecept voor op je favorietenlijstje.

Want laten we eerlijk zijn, recepten voor bananenbrood kun je niet genoeg hebben. Datzelfde geldt zonder twijfel ook voor recepten met rabarber. Nu staan er al behoorlijk wat rabarberrecepten op de site, dus genoeg om je tijdens het rabarberseizoen mee bezig te houden.

Voor dit bananenbrood met rabarber geldt vooral gemak. Droge ingrediënten mengen. Idem voor de natte ingrediënten. Oven voorverwarmen. Bakblik preparen. Droog en nat kort mengen en het beslag voor je bananenbrood is al klaar. Het lastigste deel daarna is wachten tot je rabarber bananenbrood klaar en afgekoeld is.

Houd je bananenbrood over? Rooster die plakjes dan de dag even kort in de broodrooster en ze zijn weer helemaal top. Scheelt weer een oven moet warm maken om ze op te piepen! Goed, we gaan de keuken in om te bakken!

Voor één bananenbrood met rabarber

250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber, in dunne reepjes
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
optioneel: stukjes rabarber voor op de bovenkant van de cake

Verder nodig: staafmixer – cakeblik – oven voorverwarmen op 160 C (hetelucht)

rabarberrecept

Bananenbrood met rabarber

Om je bananenbrood met rabarber te maken meng je eerst de bloem met zout, suiker, bakingsoda en rabarberstukjes. In een staafmixer gaat de zonnebloemolie, yoghurt, ei, vanille en bananen. Met de staafmixer pureer je dit helemaal glad.

Om je bananenbrood te bakken voorzie je een cakeblik van bakpapier of vet de vorm goed in. Giet hier het beslag in en strijk de bovenkant glad. Ik deed daar nog een paar stukjes rabarber extra op, maar dat hoeft niet persé. Bak je bananenbrood nu 50 – 55 minuten. Als je in het midden een satéprikker prikt en die er schoon uit komt is je bananenbrood gaar.

Zelfgebakken bananenbrood

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster. Je zelfgebakken bananenbrood heeft alles wat lekker is door het zoete van banaan met dat friszure van rabarber. Geen mierzoet bananenbrood dus, maar daardoor vind ik ‘m juist extra lekker.

Vers is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst, maar even getoast in de rooster (snijd de plakken daarvoor niet te dun) vind ik ‘m ook heerlijk met nog een kleine lik gezouten boter erover.

Gepubliceerd op 26 april 2021


2 reacties

  1. Ow ik zie dat je dat boven het recept hebt neergezet. Ik had alleen het recept Gelezen. Sorry. Hij gaat nu in de oven. Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Hoi, miss handig om er I te vertellen wat je met de bloem rabarber mix gat doen. Moet dit ook gemixt worden of gaat het door de beslag heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.