Bananenbrood met rabarberGewoon bananenbrood is al lekker. Maar dit banenenbrood met rabarber zorgt voor een nieuw rabarberrecept voor op je favorietenlijstje.

Want laten we eerlijk zijn, recepten voor bananenbrood kun je niet genoeg hebben. Datzelfde geldt zonder twijfel ook voor recepten met rabarber. Nu staan er al behoorlijk wat rabarberrecepten op de site, dus genoeg om je tijdens het rabarberseizoen mee bezig te houden.

Voor dit bananenbrood met rabarber geldt vooral gemak. Droge ingrediënten mengen. Idem voor de natte ingrediënten. Oven voorverwarmen. Bakblik preparen. Droog en nat kort mengen en het beslag voor je bananenbrood is al klaar. Het lastigste deel daarna is wachten tot je rabarber bananenbrood klaar en afgekoeld is.

Houd je bananenbrood over? Rooster die plakjes dan de dag even kort in de broodrooster en ze zijn weer helemaal top. Scheelt weer een oven moet warm maken om ze op te piepen! Goed, we gaan de keuken in om te bakken!

Voor één bananenbrood met rabarber

250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber, in dunne reepjes
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
optioneel: stukjes rabarber voor op de bovenkant van de cake

Verder nodig: staafmixer – cakeblik – oven voorverwarmen op 160 C (hetelucht)

rabarberrecept

Bananenbrood met rabarber

Om je bananenbrood met rabarber te maken meng je eerst de bloem met zout, suiker, bakingsoda en rabarberstukjes. In een staafmixer gaat de zonnebloemolie, yoghurt, ei, vanille en bananen. Met de staafmixer pureer je dit helemaal glad.

Om je bananenbrood te bakken voorzie je een cakeblik van bakpapier of vet de vorm goed in. Giet hier het beslag in en strijk de bovenkant glad. Ik deed daar nog een paar stukjes rabarber extra op, maar dat hoeft niet persé. Bak je bananenbrood nu 50 – 55 minuten. Als je in het midden een satéprikker prikt en die er schoon uit komt is je bananenbrood gaar.

Zelfgebakken bananenbrood

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster. Je zelfgebakken bananenbrood heeft alles wat lekker is door het zoete van banaan met dat friszure van rabarber. Geen mierzoet bananenbrood dus, maar daardoor vind ik ‘m juist extra lekker.

Vers is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst, maar even getoast in de rooster (snijd de plakken daarvoor niet te dun) vind ik ‘m ook heerlijk met nog een kleine lik gezouten boter erover.

Gepubliceerd op 26 april 2021


2 reacties

  1. Ow ik zie dat je dat boven het recept hebt neergezet. Ik had alleen het recept Gelezen. Sorry. Hij gaat nu in de oven. Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Hoi, miss handig om er I te vertellen wat je met de bloem rabarber mix gat doen. Moet dit ook gemixt worden of gaat het door de beslag heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!