Bananenbrood met rabarber



Gewoon bananenbrood is al lekker. Maar dit banenenbrood met rabarber zorgt voor een nieuw rabarberrecept voor op je favorietenlijstje.

Want laten we eerlijk zijn, recepten voor bananenbrood kun je niet genoeg hebben. Datzelfde geldt zonder twijfel ook voor recepten met rabarber. Nu staan er al behoorlijk wat rabarberrecepten op de site, dus genoeg om je tijdens het rabarberseizoen mee bezig te houden.

Voor dit bananenbrood met rabarber geldt vooral gemak. Droge ingrediënten mengen. Idem voor de natte ingrediënten. Oven voorverwarmen. Bakblik preparen. Droog en nat kort mengen en het beslag voor je bananenbrood is al klaar. Het lastigste deel daarna is wachten tot je rabarber bananenbrood klaar en afgekoeld is.

Houd je bananenbrood over? Rooster die plakjes dan de dag even kort in de broodrooster en ze zijn weer helemaal top. Scheelt weer een oven moet warm maken om ze op te piepen! Goed, we gaan de keuken in om te bakken!

Voor één bananenbrood met rabarber

250 gram bloem
1 tl bakingsoda
¼ tl fijn keukenzout
75 gram suiker
150 gram rabarber, in dunne reepjes
100 ml zonnebloemolie
100 gram halfvolle yoghurt
1 tl vanille extract
1 ei
2 rijpe bananen (ongeveer 165 gram)
optioneel: stukjes rabarber voor op de bovenkant van de cake

Verder nodig: staafmixer – cakeblik – oven voorverwarmen op 160 C (hetelucht)

rabarberrecept

Bananenbrood met rabarber

Om je bananenbrood met rabarber te maken meng je eerst de bloem met zout, suiker, bakingsoda en rabarberstukjes. In een staafmixer gaat de zonnebloemolie, yoghurt, ei, vanille en bananen. Met de staafmixer pureer je dit helemaal glad.

Om je bananenbrood te bakken voorzie je een cakeblik van bakpapier of vet de vorm goed in. Giet hier het beslag in en strijk de bovenkant glad. Ik deed daar nog een paar stukjes rabarber extra op, maar dat hoeft niet persé. Bak je bananenbrood nu 50 – 55 minuten. Als je in het midden een satéprikker prikt en die er schoon uit komt is je bananenbrood gaar.

Zelfgebakken bananenbrood

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster. Je zelfgebakken bananenbrood heeft alles wat lekker is door het zoete van banaan met dat friszure van rabarber. Geen mierzoet bananenbrood dus, maar daardoor vind ik ‘m juist extra lekker.

Vers is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst, maar even getoast in de rooster (snijd de plakken daarvoor niet te dun) vind ik ‘m ook heerlijk met nog een kleine lik gezouten boter erover.

Gepubliceerd op 26 april 2021


2 reacties

  1. Ow ik zie dat je dat boven het recept hebt neergezet. Ik had alleen het recept Gelezen. Sorry. Hij gaat nu in de oven. Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Hoi, miss handig om er I te vertellen wat je met de bloem rabarber mix gat doen. Moet dit ook gemixt worden of gaat het door de beslag heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.